You are here

Aanwerving ingenieur: slagen tijdens de eerste vijf minuten van het sollicitatiegesprek

Bent u een jonge ingenieur die op zoek is naar werk? U weet niet hoe u zich het best kan voorbereiden op een sollicitatiegesprek voor een ingenieursfunctie?

OnlyEngineerJobs.be

eerste_vijf_minuten_sollicitatiegesprek_ingenieur_only_engineer_jobs

> Engineering vacatures : ingenieur jobs

> Ingenieur jobs : engineering vacatures

 

Het wordt vaak gezegd dat de eerste indruk beslissend is. Dat geldt ook voor een aanwerver. Het sollicitatiegesprek is het beste moment voor een aanwerver om meer te weten over uw persoon en dus schatten of u de gepaste persoon bent of niet voor de gewilde functie. Het is dus heel belangrijk om zich fatsoenlijk voor te bereiden op elk gesprek dat te maken heeft met aanwerving. De aanwerver zal in het algemeen zich al een idee over u maken in de eerste vijf minuten van het gesprek. Het is van hoog belang om een eerste goede indruk te maken. Hier zijn vijf adviezen om die ontmoeting te doen slagen:

  1. Wees stipt

Te laat aankomen is onvergeeflijk. Stipt op tijd zijn zegt al veel over uw precisievermogen, uw serieus en uw organisatievermogen.

  1. Een stevige handdruk en een eerlijke blik

25% van de aanwervers denken dat de handdruk van een kandidaat een raad van vertrouwelijkheid is en dat een slappe handdruk zijn kansen kleiner maakt voor de job.

  1. Wees vooruitziend

Iets wat niet vaak voorkomt maar heel gewaardeerd wordt door de aanwervers: voorzie concrete voorbeelden van uw voormalige realisaties tijdens uw carrière, meerde exemplaren van uw CV, enz.

  1. Wees effectief

Kom ter zake, gebruik duidelijke zinnen en probeer geen vragen te ontwijken.

  1. Observeer

Doe uw ogen goed open wanneer u in het bureau van de aanwerver treedt. Let op de details, de decoratie die u kunnen helpen om meer te weten over de aanwerver en om een informele band te creëren om u sympathieker te laten overkomen.

 

> Lees ook : Voorbeeld van een ingenieur CV - een ingenieur CV opstellen

> Lees ook : Aanwerving ingenieur : typische vragen tijdens een sollicitatiegesprek

> Lees ook : Aanwerving ingenieur : zijn sollicitatiegesprek voor een ingenieursfunctie voorbereiden

> Lees ook : Aanwerving ingenieur : wat u niet moet doen tijdens een sollicitatiegesprek

> Lees ook : Aanwerving ingenieur : De verboden vragen tijdens een sollicitatiegesprek voor een ingenieursfunctie

Hebt u een suggestie of commentaar ten opzichte van de inhoud van het artikel ? Verschijnt u instelling niet ? Neem contact op via hello@onlyengineerjobs.com

Vacatures
25.02.2019
05.11.2019
31.01.2020