You are here

Verschillende VUB-ingenieurs in running voor ie-prijzen

Elk jaar reikt ingenieursvereniging ie-net de ie-prijzen uit. Deze bekronen de meest verdienstelijke thesisonderzoeksprojecten van het voorgaande academiejaar en komen in twee smaken: juryprijzen en publieksprijzen. Momenteel maken er nog 45 bio-, burgerlijk en industrieel ingenieurs kans op een ie-prijs. Hieronder heel wat VUB’ers.

Door VUB

De meedingende masterproeven worden als poster voorgesteld. De 45 onderzoeksprojecten die nog in de running zijn voor de jury- en publieksprijzen, worden donderdag 26 november, tussen 16u30 en 19u00, tentoongesteld in de centrale hal van het Antwerpse Centraal Station. Hier zal ook de jury haar oordeel vellen.

Vind ik leuk

Maar daarnaast worden er dus ook publieksprijzen uitgereikt. Deze worden niet in het Centraal Station van Antwerpen, maar wel op Facebook beslist. In elk van de drie categorieën gaat de poster die op 26 november om 19u00 het meeste likes wist te verzamelen met een publieksprijs aan de haal.

Open, om te stemmen op één of meerdere van de onderzoeksposters, onderstaande Facebookalbums. Like hier de posters die je leuk vindt. Enkel likes voor individuele posters tellen mee voor de publieksprijzen.

In de categorie voor de bio-ingenieurs dingen de volgende VUB’ers mee naar een publieksprijs:

  • Edith Oyen, Reologie van rationeel ontworpen peptidehydrogelen

  • Pieter De Bruyn, Ophelderen van de regulatie van toxine-antitoxinesystemen om nieuwe antibiotica te ontwikkelen

  • Margaux Leemans, Antilichaamfragmenten als instrument in de ontrafeling van de mechanismen van de ziekte van Parkinson

In de categorie der burgerlijk ingenieurs nemen deze VUB’ers deel:

  • Gert Berckmans, Effect van Turbo Compressor Surge op een Turbogeladen Dieselmotor

  • Audrey Cuvellier, Selectie van helende reggentia voor een vasculair zelfhelende toepassing

  • Sidney Goossens, Dynamische rekmetingen met microgestructureerde optische vezelsensoren ingebed in structurele componenten

  • Dimitri Van den Bremt, Transformable bending active components for temporary spatial structures

  • Jan Van der Perre, Development of an Advanced Simulation Model for Thermal Management of Battery Packs in Electric Vehicles

  • Nandi Vrancken, Growth and Transfer of Monolayer Graphene Optimization and Characterization

En in de categorie voor de industriële ingenieurs, tenslotte, is de volgende VUB’er genomineerd:

  • Diederik Coppitters, Karakterisatie van proefstand voor biomassaketels

Bron: http://www.vubtoday.be/nl/content/verschillende-vub-ingenieurs-running-v...

antwerpen_jobs_de grote_verbinding
De stad Antwerpen, VDAB, Constructiv, Talentenwerf en Lantis engageren zich om samen zoveel mogelijk Antwerpse arbeidskrachten mee te laten bouwen aan ‘De Grote Verbinding’. De digitale handdruk hiervoor geven de vijf partners elkaar vandaag tijdens hun eerste officiële bijeenkomst.
op_zoek_ingenieur_belgie
België kampt met een tekort aan ingenieurs. Dat is een feit. Door het groeiende belang van wetenschap en technologie en de digitalisering van de samenleving wordt engineering steeds belangrijker. En toch vinden bedrijven niet genoeg ingenieurs.
Met meer dan 8.800 medewerkers is de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer (MIVB) één van de grootste werkgevers van Brussel en speelt cruciale rol in de mobiliteit van de hoofdstad. De modernisering van de metro, de uitbreiding van het tramnet of de bouw van nieuwe stelplaatsen zijn maar een paar voorbeelden van de boeiende projecten waarvoor de MIVB op zoek is naar enthousiaste medewerkers. Een gevarieerde carrière, een continue vorming, boeiende en unieke projecten, werkstabiliteit en een verrijkende diversiteit, dat is wat de MIVB kan bieden aan al wie nieuwsgierig genoeg is om haar 300 unieke beroepen te komen ontdekken.
week-van-de-ingenieur-onlyengineerjobs
ie-net organiseert van 17 november tot 26 november voor de eerste maal de Week van de Ingenieur. ie-net wil met de organisatie van deze week het beroep van de ingenieur in de kijker zetten.
democo-picture-onlyengineerjobs
Als algemeen aannemer beheerst Democo ieder type bouwproject, zowel nieuwbouw als renovatie van openbare, residentiële, commerciële of kantoorgebouwen over industriële complexen tot kunstwerken voor infrastructuurprojecten. We bieden daarbij alle diensten aan: van ruwbouw tot een kant-en-klaar gebouw.
nmbs-ingenieur-onlyengineerjobs
Afstuderende ingenieurs, zoals burgerlijke- of industriële ingenieurs, worden vaak al van de schoolbanken geplukt. Het lijkt wel of iedereen (jonge) ingenieurs wil binnenhalen. Maar wat wil de ingenieur zelf? We vroegen het aan drie van hen: man en vrouw, privé en overheid. “Kijk niet enkel naar je startloon, maar vooral naar je doorgroeimogelijkheden.”
Bonusly-OnlyEngineerJobs
Klassieke bonussen als hefboom voor motivatie? Nucleus, een groeiend hostingbedrijf met zo’n 35 medewerkers, vond er geen heil in. Daarom ging deze in Antwerpen gevestigde onderneming op zoek naar een alternatief, en vond die een jaar geleden in Bonusly. Dat is een peer-to-peer bonussysteem, waarbij je als medewerker zelf kiest welke collega’s de meeste erkening verdienen. We spraken met drie medewerkers van Nucleus, en vroegen wat het systeem met de zogenaamde karmapunten juist doet.
 Ingenieur Kristof van Beeck van de KU Leuven
Sint-Katelijne-Waver / Leuven - Ingenieur Kristof van Beeck van de KU Leuven heeft een veiligheidssysteem ontwikkeld dat vrachtwagenchauffeurs alarmeert wanneer zich in hun dode hoek een fietser of voetganger bevindt. Het systeem belooft nauwkeuriger te werken dan de bestaande camera’s en zou meer ongevallen kunnen voorkomen. Dat schrijft Campuskrant van de KU Leuven.
8.000 medewerkers. Deze belangrijke drempel werd zeer recent overschreden en bevestigt de positie van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB als grootste werkgever van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De maatschappij kondigde vorig jaar 1.000 aanwervingen aan en dat doel werd bereikt. 2016 vormt geen uitzondering met opnieuw nagenoeg 800 vacatures.
De Afdeling voor Olie- en Gastechnologie van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) heeft onderzoek gedaan naar vraag en aanbod van ingenieurs in de Nederlandse olie-en gasindustrie. Hierin komt onder meer naar voren dat er een tekort is aan zowel senior ingenieurs als vrouwelijke ingenieurs. Ook zijn er zorgen over mogelijk verlies aan innovatieontwikkeling bij studenten door het steeds schoolser wordende universitair onderwijs. Op startersniveau blijken vraag en aanbod elkaar goed in evenwicht te houden. De bevindingen van het onderzoek zijn op woensdag 9 september aangeboden aan Merit Clocquet, programmaleider Techniekpact bij het Ministerie van Economische Zaken.

Pages