You are here

Wat is een ingenieur in België ?

Wat is een ingenieur in België? De Belgische ingenieur is een professioneel die een stevige opleiding heeft gekregen. Dankzij zijn opleiding is de ingenieur in staat om technische, concrete en grootschalige problemen op te lossen. Hij werkt vaak onder druk door de tijd, de middelen en het naleven van de wet.

OnlyEngineerJobs.be

wat_is_een_ingenieur_belgïe_only_engineer_jobs

> Engineering vacatures : ingenieur jobs

> Ingenieur jobs : engineering vacatures

 

Om oplossingen te geven aan zo’n problement heeft de Belgische ingenieur een algemeen opleiding gekregen in wetenschappen en wiskunde maar ook in economie en humane. De ingenieur werkt zelden alleen. Het is dus belangrijk dat de ingenieur vaardigheden heeft in verband met sociale en menselijke interacties want hij zal veel teamwork moeten doen tijdens zijn carrière. De ingenieur is curieus van natuur en heeft een open geest. Zijn kenmerken zullen onmisbaar zijn in zijn dagelijkswerk. Er wordt ook van een ingenieur verwacht dat hij risico’s neemt, controleert, leidt, verzint, innoveert, voorziet, bepaalt, handelt en creert.  

De Belgische ingenieur is actief in veel gebieden binnen de maatschappij. Zowel in de sectoren van de lucht-en ruimtevaart, de biotechnologieën, de civiele techniek, de gezondheidszorgen, de bank, de informatica, enz. Er is altijd een ingenieur die klaar staat om aan de nieuwste uitdagingen van het sector te voldoen! Omdat hij actief is in zo een verschillende activiteitssectoren kan de Belgische ingenieur gemakkelijk evolueren tot een groot aantal gevarieerde functies tijdens zijn carrière. Zo’n beroepen bieden vaak een nationale of internationale herkenning aan. Uiteindelijk is de ingenieur ook nog toegelaten om zijn eigen bedrijf te stichten en zo kan hij iedere dag opnieuw passie en werk combineren. Ingenieur zijn is niet zich beperken tot één beroep. Ingenieur zijn is zich openstellen tot een wereld van kansen en mogelijkheden en zich ontwikkelen tot een onmisbare professioneel binnen een bedrijf.

De Belgische ingenieur zal zijn beroep mogen oefenen in verschillende sectoren volgens de regio waar hij werkt. In de provincie van Antwerpen bevinden zich veel activiteiten in verband met de logistiek en de scheepvaart (Port of Antwerp). In Luik vinden we eerder activiteiten in verband met de industrie en de metallurgie (ArcelorMittal Liège, enz.). De provincies van Waals-Brabant en Henegouwen zijn vooral actief in de chemische en farmaceutische sectoren (GSK, Baxter, Pfizer, Dow Corning, Total, enz.) maar ook in de kleinhandel (Delhaize, Colruyt). De Belgische hoofdstad Brussel staat bekend voor haar activiteiten in sectoren zoals de bank, ITC, Telecom, energie en consultancy (Accenture, Deloitte, Proximus, ING, Belfius, Engie, Elia, enz.).

> Lees ook : Hoe wordt je ingenieur in Belgïe ?

> Lees ook : Ontdek meer informatie over de verschillende beroepen als ingenieur

Hebt u een suggestie of commentaar ten opzichte van de inhoud van het artikel ? Verschijnt u instelling niet ? Neem contact op via hello@onlyengineerjobs.com