You are here

Ingenieur - Waar werkt een ingenieur?

Bent u ingenieur en op zoek naar engineering, techniek of IT jobs in België? Op OnlyEngineerJobs.be vindt u al de beste jobs voor industrieel ingenieur, burgerlijk ingenieur, IT engineer, handelsingenieur of bio-ingenieur.

OnlyEngineerJobs.be

ingenieur-jobs

U kunt uw CV plaatsen en een groot aanbod ontdekken van engineering jobs in de mechanica, eletrotechniek, electromechanica, electronica-ICT, supply chain management, logistiek, automatisatie, elektronica, enz. U zal dagelijks honderden nieuwe jobs en vacatures in Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en in andere grote steden van België vinden. Er zijn momenteel veel job mogelijkheden voor profielen zoals onder andere projectingenieur (project engineer), industrieel ingenieur, burgerlijk ingenieur, mechanical engineer, project manager, software engineer, design engineer, enz.

> Ontdek onze vacatures in België

Jobs in Brussels

Bent u op zoek naar techniek en ingenieur jobs? In Brussel zijn er veel werkgevers die op zoek zijn naar ingenieurs. U zal op OnlyEngineerJobs.be veel jobaanbiedingen voor werkgevers actief in de transportsector en in de industrie. In Brussel zijn werkgevers zoals onder andere STIB / MIVB, NMBS, INFRABEL, TUC RAIL op zoek naar engineering professionals. Ze zoeken profielen zoals projectingenieur, projet manager, contract engineer, maintenance engineer, business analyst, projectleider, enz. In de energiesector is ENGIE Electrabel constant op zoek naar jonge ingenieurs die gespecialieerd zijn in electrical engineering, mechanical engineering, nuclear engineering, civil engineering, chemical engineering en engineering manufacturing.

> Ontdek onze vacatures in België

Jobs in Antwerpen

In Antwerpen zijn werkgevers zoals ExxonMobil, Johnson & Johnson (J&J) op zoek naar industrieel ingenieurs, burgerlijk ingenieurs en bio-ingenieurs. Atlas Copco is ook een andere grote werkgever die altijd op zoek is naar gespecialiseerde ingenieurs in elektriciteit, elektrotechniek, automatisering, mechatronica, mechanica, machinebouw, veiligheid, enz.

Jobs in IT

In België en vooral in Brussel en Antwerpen zijn er ook veel jobmogelijkeheden voor ingenieurs met een passie voor IT. Werkgevers zijn vaak op zoek naar IT engineer, IT support engineer, project support engineer, software engineer, data engineer, systems engineer, enz. Deze functies zijn voor mensen die niet noodzakelijk een ingenieursdiploma hebben. Banken zoals BNP Paribas, ING, Belfius, KBC, KBC Brussels zijn werkgevers die op zoek zijn naar IT engineers om hun digitale strategie uit te voeren. Als u op zoek bent naar IT jobs voor ingenieurs in België, plaats dan nu uw CV op Only Engineer Jobs in België.

Jobs in Project Management

Droomt u als ingenieur van een kaderfunctie? U zal dan op OnlyEngineerJobs.be veel project management jobs vinden. Voor jonge ingenieurs zijn er veel jobopportuniteiten voor pmo officer en junior project manager, enz. Voor ervaren project management professionals zijn er veel job posities voor project manager, IT-project manager, en program manager in Brussel en Antwerpen. In de telecomsector zijn bedrijven zoals Proximus of Orange op zoek naar profielen zoals telecom project manager, IT-project manager, business manager, enz. Deze werkgevers zoeken niet alleen naar project management professionals maar ook naar project management profielen met een diploma als industrieel ingenieur of burgerlijk ingenieur. 

> Ontdek onze vacatures in België

Jobs in Consulting

In de wereld van consulting zijn er ook veel jobopportuniteiten voor ingenieurs. Elk jaar zijn er honderden nieuwe vacatures voor jonge ingenieurs die op zoek zijn naar een eerste werkervaring in de consulting. Bedrijven zoals Deloitte, Accenture, Cap Gemini, PwC, Ernst & Young bieden u een mooi salaris en extralegale voordelen. De meest gezochte functies zijn voor profielen zoals IT-engineer en management consultant.

Jobs voor Freelancers

Met een paar jaar ervaring als industrieel ingenieur, burgerlijk ingenieur of project manager kan u aan de slag als freelance project manager of freelance program manager. In Brussel en Antwerpen zijn er veel vacatures in de IT sector. U zal ook veel jobmogelijkheden vinden in andere sectoren zoals onder andere in life sciences, de transportsector en de chemische sector. Werkgevers zijn op zoek naar mensen voor hun projecten in mechanical engineering, electrical engineering, civil engineering, nuclear engineering, chemical engineering en de bouwkunde.

Opleidingen voor de titel van ingenieur

Bent u nog geen ingenieur en heeft u een passie voor engineering en innovatie? Dan heeft u de keuze tussen een ingenieursopleiding aan de universiteit of aan de hogeschool (engineering school). In Brussel is de Vrije Universiteit Brussel een uitstekende keuze om een ingenieursopleiding te volgen. U moet eerst een bachelor in ingenieurswetenschappen behalen. Er zijn veel specialisaties zoals bouwkunde, chemie & materialen, elektronica & informatietechnologie, werktuigkunde elektrotechniek en architectuur. De tweede stap is om een master of science in ingenieurswetenschappen of een master of science in the engineering sciences te bekomen. U moet ook een specialisatie kiezen. De volgende opties zijn mogelijk: biomedical engineering, civil engineering, architectural engineering, chemical & materials engineering, electro-mechanical engineering en electronics & information technology engineering. Vindt u een business carrière interessanter? Dan kunt u een master of science in business engineering studeren. In Brussel is de Solvay Brussels Management School – Economics & Management zeker een uitstekende keuze. Bent u op zoek naar engineering jobs in Brussels voor industrieel ingenieur of burgerlijk ingenieur plaats dan uw CV op Only Engineer Jobs in België. Er zijn ook andere universiteiten in België waar u als ingenieur kan studeren. KU Leuven (Katholieke Universiteit Leuven) staat aangeschreven als de beste unversiteit van België. Als u industrieel ingenieur wordt en u woont in de regio Antwerpen, dan is de UAntwerpen (Universiteit Antwerpen) een interessante keuze waar u vier bacheloropelidingen en vijf masteropleidingen in de industriële wetenschappen (industrieel ingenieur) kan volgen. Er zijn tevens specialiteiten zoals onder andere chemie, elektromechanica, electronica-ICT, biochemie en bouwkunde. In Gent heeft u de UGent (Universiteit Gent) waar u burgerlijk ingenieur kunt worden. Om meer informatie te bekomen over deze ingenieursopleidingen, kunt u de websites van deze universiteiten of hogescholen raadplegen. U kunt ook meer informatie terugvinden in de nieuwsrubriek van OnlyEngineerJobs.be

> Ontdek onze vacatures in België