You are here

Ongeveer 800 vacatures van de MIVB in 2016

8.000 medewerkers. Deze belangrijke drempel werd zeer recent overschreden en bevestigt de positie van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB als grootste werkgever van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De maatschappij kondigde vorig jaar 1.000 aanwervingen aan en dat doel werd bereikt. 2016 vormt geen uitzondering met opnieuw nagenoeg 800 vacatures.

Door STIB-MIVB

De MIVB tekent al verschillende jaren een voortdurende stijging op van de rittenaantallen van het openbaar vervoer en 2015 bevestigde die tendens met naar schatting liefst 369,8 miljoen ritten, of 5,2 miljoen meer dan in 2014. Om daar het hoofd aan te bieden en om de almaar talrijker wordende reizigers te ontvangen ontbreekt het niet aan uitdagingen en projecten. En wie uitdagingen en projecten zegt; zegt nood aan mankracht. De MIVB zet dit jaar haar actief rekruteringsbeleid verder.

Nagenoeg 800 vacatures in 2016

Met een werkloosheidsgraad die ondanks een daling toch nog altijd op 18,3% ligt, zijn de talloze rekruteringen van de MIVB de afgelopen jaren nog belangrijker voor het Brusselse gewest. En de maatschappij blijft niet bij de pakken zitten. De talrijke projecten en uitdagingen die de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij in 2016 en de daarop volgende jaren te wachten staan, zoals het nieuwe busplan, de toekomstige tramlijnen, de bouw van nieuwe remises, de uitbreiding van de metro naar het noorden,.., vergen de aanwerving van nieuwe medewerkers.

Voor 2016 gaat het om nagenoeg 800 vacatures waar de MIVB in voorziet, waarvan opnieuw talrijke bus- en trambestuurders, maar ook technische profielen: ingenieurs, bachelors en technici op het vlak van elektriciteit, elektronica, elektromechanica, mechanica, IT en telecom, enz.

Chauffeurs, technici, administratief personeel, kaderleden,… de MIVB dat zijn wij allemaal! De MIVB dat zijn mannen en vrouwen die ten dienste van de mobiliteit staan, ten dienste van Brussel ook. En om de Brusselaars en iedereen te kunnen bedienen die er werkt, studeert, of in Brussel passeert, versterken wij onze ploegen. Zo kunnen we verder performant openbaar vervoer blijven aanbieden, dat nog comfortabeler is en kunnen we de levenskwaliteit in de stad verder verbeteren”, verduidelijkt Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB.

1.000 vacatures in 2015: uitdaging bereikt!

Nieuwe voertuigen, netuitbreidingen, ontwikkeling van nieuwe lijnen, ontwikkeling van reizigersinformatie, omvorming van het ticketsysteem,… Om het hoofd te bieden aan de voortdurende stijging van de rittenaantallen en om almaar performanter openbaar vervoer te kunnen aanbieden, investeert de MIVB voortdurend in de uitbreiding en verbetering van haar aanbod.

De maatschappij voert al enkele jaren een actief rekruteringsbeleid om kandidaten aan te trekken en dat beleid werpt zijn vruchten af. Afgelopen jaar kondigde de MIVB, net zoals in 2014, aan dat er 1.000 vacatures zouden beschikbaar zijn. Die uitdaging werd bereikt. Alles samen rekruteerde de MIVB 1.085 personen, onder wie 831 nieuwe medewerkers en 254 interne functiewisselingen. Nagenoeg de helft van de rekruteringen betrof de functie van bus- of trambestuurder.

Ik startte in november 2015 als buschauffeur bij de MIVB. Na mijn zes weken opleiding en drie weken op de weg onder begeleiding van een monitor, rijd ik nu sinds iets minder dan een maand alleen op het net. Ik hield altijd al van rijden, op de baan zijn, en een bus besturen vind ik een echte uitdaging. Je moet voortdurend opletten, je niet laten afleiden…in het begin is het een beetje stresserend. Maar het is overduidelijk de beste job die ik ooit had! Er is geen routine, elke dag is anders en bovendien kan je evolueren binnen het bedrijf… Ik raad het trouwens bij iedereen aan die ik ken”, bevestigt Anthony Devriese, buschauffeur bij de MIVB.

Meer dan 2.000 extra medewerkers op 15 jaar

In 2000 telde de MIVB 5.879 medewerkers. Vandaag is de drempel van 8.000 medewerkers overschreden. Op 15 jaar tijd nam het personeelsbestand van de MIVB dus met liefst 36% toe en verwelkomde de MIVB meer dan 2.100 extra medewerkers. Medewerkers die samen nagenoeg 300 verschillende beroepen uitoefenen: bestuurders uiteraard, maar ook ingenieurs, informatici, projectbeheerders, boekhouders, mechanici, enz.

Bovenop de rekrutering van extra personeel, investeert de MIVB eveneens in de opleiding van de medewerkers. Ieder jaar gaat het om 300.000 tot 350.000 uren opleiding dat het personeel kan volgen: rij-opleidingen, technische opleidingen, maar ook stressbeheer, begeleiding van de medewerkers, communicatie,….

Meer en meer mensen maken gebruik van het Brussels openbaar vervoer. Het aantal reizen blijft jaarlijks stijgen”, zegt Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet. “Om tegemoet te komen aan die stijging, moet het Gewest blijven investeren in nieuwe voertuigen, de uitbreiding van het netwerk en het creëren van nieuwe lijnen. Dat creëert werkgelegenheid. Met 8.000 werknemers is de MIVB een van de grootste werkgevers van het Brussels Gewest. In 2016 komen daar nog eens 800 werknemers bij. Met haar investering in extra personeel op alle niveaus speelt de MIVB een belangrijke rol in onze Brusselse samenleving.

Bron: www.stib-mivb.be

 

antwerpen_jobs_de grote_verbinding
De stad Antwerpen, VDAB, Constructiv, Talentenwerf en Lantis engageren zich om samen zoveel mogelijk Antwerpse arbeidskrachten mee te laten bouwen aan ‘De Grote Verbinding’. De digitale handdruk hiervoor geven de vijf partners elkaar vandaag tijdens hun eerste officiële bijeenkomst.
op_zoek_ingenieur_belgie
België kampt met een tekort aan ingenieurs. Dat is een feit. Door het groeiende belang van wetenschap en technologie en de digitalisering van de samenleving wordt engineering steeds belangrijker. En toch vinden bedrijven niet genoeg ingenieurs.
Met meer dan 8.800 medewerkers is de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer (MIVB) één van de grootste werkgevers van Brussel en speelt cruciale rol in de mobiliteit van de hoofdstad. De modernisering van de metro, de uitbreiding van het tramnet of de bouw van nieuwe stelplaatsen zijn maar een paar voorbeelden van de boeiende projecten waarvoor de MIVB op zoek is naar enthousiaste medewerkers. Een gevarieerde carrière, een continue vorming, boeiende en unieke projecten, werkstabiliteit en een verrijkende diversiteit, dat is wat de MIVB kan bieden aan al wie nieuwsgierig genoeg is om haar 300 unieke beroepen te komen ontdekken.
week-van-de-ingenieur-onlyengineerjobs
ie-net organiseert van 17 november tot 26 november voor de eerste maal de Week van de Ingenieur. ie-net wil met de organisatie van deze week het beroep van de ingenieur in de kijker zetten.
democo-picture-onlyengineerjobs
Als algemeen aannemer beheerst Democo ieder type bouwproject, zowel nieuwbouw als renovatie van openbare, residentiële, commerciële of kantoorgebouwen over industriële complexen tot kunstwerken voor infrastructuurprojecten. We bieden daarbij alle diensten aan: van ruwbouw tot een kant-en-klaar gebouw.
nmbs-ingenieur-onlyengineerjobs
Afstuderende ingenieurs, zoals burgerlijke- of industriële ingenieurs, worden vaak al van de schoolbanken geplukt. Het lijkt wel of iedereen (jonge) ingenieurs wil binnenhalen. Maar wat wil de ingenieur zelf? We vroegen het aan drie van hen: man en vrouw, privé en overheid. “Kijk niet enkel naar je startloon, maar vooral naar je doorgroeimogelijkheden.”
Bonusly-OnlyEngineerJobs
Klassieke bonussen als hefboom voor motivatie? Nucleus, een groeiend hostingbedrijf met zo’n 35 medewerkers, vond er geen heil in. Daarom ging deze in Antwerpen gevestigde onderneming op zoek naar een alternatief, en vond die een jaar geleden in Bonusly. Dat is een peer-to-peer bonussysteem, waarbij je als medewerker zelf kiest welke collega’s de meeste erkening verdienen. We spraken met drie medewerkers van Nucleus, en vroegen wat het systeem met de zogenaamde karmapunten juist doet.
 Ingenieur Kristof van Beeck van de KU Leuven
Sint-Katelijne-Waver / Leuven - Ingenieur Kristof van Beeck van de KU Leuven heeft een veiligheidssysteem ontwikkeld dat vrachtwagenchauffeurs alarmeert wanneer zich in hun dode hoek een fietser of voetganger bevindt. Het systeem belooft nauwkeuriger te werken dan de bestaande camera’s en zou meer ongevallen kunnen voorkomen. Dat schrijft Campuskrant van de KU Leuven.
8.000 medewerkers. Deze belangrijke drempel werd zeer recent overschreden en bevestigt de positie van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB als grootste werkgever van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De maatschappij kondigde vorig jaar 1.000 aanwervingen aan en dat doel werd bereikt. 2016 vormt geen uitzondering met opnieuw nagenoeg 800 vacatures.
De Afdeling voor Olie- en Gastechnologie van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) heeft onderzoek gedaan naar vraag en aanbod van ingenieurs in de Nederlandse olie-en gasindustrie. Hierin komt onder meer naar voren dat er een tekort is aan zowel senior ingenieurs als vrouwelijke ingenieurs. Ook zijn er zorgen over mogelijk verlies aan innovatieontwikkeling bij studenten door het steeds schoolser wordende universitair onderwijs. Op startersniveau blijken vraag en aanbod elkaar goed in evenwicht te houden. De bevindingen van het onderzoek zijn op woensdag 9 september aangeboden aan Merit Clocquet, programmaleider Techniekpact bij het Ministerie van Economische Zaken.

Pages