You are here

Vlajo Ondernemers voor de Klas hét grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen

Van 11 januari t.e.m. 26 februari 2016 vindt een nieuwe editie van 'Ondernemers voor de Klas' plaats, hét grootste onderwijsproject tussen enerzijds het laatste jaar secundair en hoger onderwijs én anderzijds bedrijven in Vlaanderen.

Door Vlaamse Jonge Ondernemingen

vlajo-ondernemers-onlyengineerjobs

Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met belangrijke vragen: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden; welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend als al deze vragen rechtstreeks aan enthousiaste ondernemers en bedrijfsleiders zelf te stellen!

Dit om het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers te vergroten en een positieve beeldvorming over ondernemerschap bij jongeren te creëren. Daarnaast wil Vlajo met dit initiatief ondernemende jongeren warm maken om een eigen onderneming op te starten.

Tijdens editie 2015 verzorgden maar liefst 350 ondernemers meer dan 550 gastlessen over ondernemend gedrag op Vlaamse secundaire en hogescholen. Topondernemer Herman Van de Velde van het gelijknamige lingeriebedrijf trapte editie 2015 op gang. Tijdens z’n gastles sprak hij met de laatstejaarsleerlingen van het Lyceum Aalst over het belang van ondernemerschap en over het functioneren van en het werken in een bedrijf. Bedoeling is de jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming vandaag betekent en hen zo te helpen bij hun nakende studie- of beroepskeuze.

Een impressie van editie 2015? Check de video hieronder en bekijk de volledige fotoreportage.

Bron: http://www.vlajo.org