You are here

Laboratorium Soete breidt zijn activiteiten uit!

Het Laboratorium Soete van de Universiteit Gent is een belangrijke wetenschappelijke speler in de breukmechanica en tribologie en is actief in zowel experimenteel als numeriek onderzoek naar vermoeiing, breuk, wrijving, slijtage, betrouwbaarheid en duurzaamheid van machineonderdelen en mechanische constructies.

OnlyEngineerJobs.be

Soet-Laboratory-Ghent-University

Conform de universitaire opdracht is het laboratorium Soete onderwijsverstrekker in de opleidingen burgerlijk en industrieel ingenieurs aan de UGent voor een ruim aantal opleidingsonderdelen gerelateerd aan de mechanische constructie, machinebouw en productietechnieken.

Naast onderwijs en fundamenteel onderzoek, is er ook bijzondere aandacht voor industriële toepassingen. Zo verwierf Laboratorium Soete een internationale reputatie met zijn onderzoek op proefmonsters met grootschalige afmetingen. Het laboratorium is in een breed scala aan industriële sectoren actief zoals metaalconstructies, machinebouw, offshore constructies, olie- en gas, landbouw, etc. In deze sectoren biedt het laboratorium diverse diensten aan, omvattend ontwerp en engineering, innovatie, numerieke simulaties en grootschalige beproeving.

Om de sterke toename aan activiteit het hoofd te kunnen bieden, is het laboratorium op korte termijn op zoek naar :

  •  IOF-Business Development Manager (Ph.D.)
  • Project Manager Industriële applicaties (MSc./Ph.D.)

  • Projectingenieur Industriële applicaties (MSc.)

  • Mechanicus/Technicus

  • 2 Postdoctorale onderzoekers Tribology

  • 6 Ph.D. onderzoekers

  • 1 onderzoeker/Assistent

Applicatie

Ben je geboeid door techniek, machines en metaalconstructies en ben je op zoek naar een innovatieve omgeving? Neem dan vlug een kijkje op onze website:

https://www.ugent.be/ea/eemmecs/en/research/soete/vacancies/vacancies