Skip to main content

Warning message

Technical & Engineering Manager

Mulder Natural Foods (www.muldernaturalfoods.com) in Roeselare is een toonaangevende producent van ontbijtgranen (granola, muesli, crunchy, flakes, extrusie en co-extrusie) en exporteert naar meer dan 60 landen. Deze succesvolle en sterk groeiende familiale groep ontwikkelt private label ontbijtgranen en biedt B2B-oplossingen voor de voedingsindustrie. 
Onderzoek, ontwikkeling en continue verbetering zit in het Mulder-DNA. 
Dit continu streven naar topkwaliteit resulteert ook in een ultramodern machinepark. De plant in Roeselare is een hoogtechnologisch staaltje van automatisering, kostenefficiëntie en moderne controletechnieken. Mulder groeide van 30 medewerkers bij opstart tot 250 medewerkers vandaag. Het bedrijf heeft intussen heel wat certificaten behaald als gevolg van een doordacht en duurzaam beleid. 
Dit moderne en expansieve bedrijf slaagt erin internationale ambitie te verzoenen met authenticiteit en een menselijke aanpak. Een unieke combinatie. Een korte bedrijfsfilm (https://www.youtube.com/watch?v=jL0JkFKa0uo) geeft een goed beeld van de omgeving, de infrastructuur, de dynamiek en de bedrijfscultuur. 
Kortom: de job van Technical &  Engineering Manager is een prachtige opportuniteit voor een veelzijdig ingenieur met sterke people skills die zich thuis voelt in een cultuur van ondernemerschap, ambitie en werkvreugde.
 
Functieomschrijving:

Als Technical &  Engineering Manager heb je een veelzijdige rol met heel wat uitdaging en dit zowel op vlak van projecten, techniek als people management

 • Je leidt een team van 24 medewerkers (project ingenieurs, preventief en curatief onderhoud, technische dienst en aankoop). Daarnaast stuur je een team van externe techniekers aan.
 • Je hebt een belangrijke people management rol: je bent het aanspreekpunt voor jouw team, je coacht en motiveert, je begeleidt en steunt en je garandeert een optimale werkorganisatie en -planning. Je denkt continu na over de meest optimale structuur binnen het team en je hebt oog voor ieders ontwikkelmogelijkheden en ambities.
 • Samen met jouw team draag je zorg voor alles wat techniek en engineering betreft: machinepark, productie- en verpakkingslijnen, nutsvoorzieningen, gebouwen, infrastructuur, milieutechnische en energetische aspecten, wisselstukkenbeheer, het technisch aankoopproces etc. 
 • Je behoudt een goede helicopterview en tegelijk, zeker bij complexere technische dossiers, duik je graag in de details en geef je vanuit jouw inzichten advies en bijstand. 
 • Heel wat projecten worden door jou geïnitieerd (voorstudies), opgezet en verder opgevolgd.
 • Je staat in voor de technische aankopen en wordt actief betrokken bij investeringsbeslissingen.
 • Je staat garant voor een sterke budgettaire opvolging en rapportering. 

In jouw rol werk je intensief samen met diverse afdelingen : productie, R&D, logistiek, ICT, milieu, kwaliteit. Met jouw collega-managers bouw je een constructieve samenwerking op. En net zoals zij, ben je frequent aanwezig op de werkvloer om dagelijks voeling te houden met alle operationele flows en om optimaal te kunnen inschatten waar mogelijke verbeterpunten liggen. Je rapporteert aan de COO. 

Profiel:

 • Industrieel of burgerlijk ingenieur (bij voorkeur elektromechanica of werktuigkunde).
 • Minstens een tiental jaar relevante technische en leidinggevende ervaring binnen een productiecontext. Ervaring in voeding is uiteraard een plus.
 • Je werkt graag projectmatig en toont een ruime interesse voor technieken (elektrisch, mechanisch, pneumatisch, hydraulisch, PLC, bouwtechnisch etc.).
 • Stevige theoretische background gekoppeld aan een hands-on aanpak: je bent een laagdrempelig persoon, vlot en naturel in de omgang, iemand die makkelijk vertrouwen opbouwt, die dicht bij zijn/haar mensen staat en bij de vloer.
 • Je bent een krachtige people manager met een overtuigende visie op leiding geven. 
 • Je geeft blijk van diepgang en van een stevig organisatietalent. Je behoudt een helicopterview en duikt in de details waar nodig. Je weet je prioriteiten goed te bewaken en je stuurt flexibel bij waar nodig.
 • Je streeft continu naar optimalisatie en efficiëntie, je durft initiatieven lanceren, je denkt kritisch na en je bent niet bang om change-trajecten mee te dragen. 
 • En last but not least: je bent een enthousiaste teamplayer die houdt van een challenge en van een dynamische bedrijfscultuur. 

Aanbod:

 • Een erg boeiende, afwisselende en uitdagende job voor een ingenieur met people skills.
 • Werken voor een financieel gezond, ambitieus en internationaal Belgisch groeibedrijf. 
 • Ultramoderne plant waar er continu ruimte is voor verdere investeringen.
 • Alle ruimte om de zaken in handen te nemen en richting te bepalen, dit mede door de vlakke organisatiestructuur en door een cultuur waar mensen vertrouwen en dus vrijheid krijgen. 
 • Een marktcompetitief salaris met een pakket extralegale voordelen.

Technical & Engineering Manager

Type de contrat: 
Contrat fixe, durée indéterminée
Fonctions: 
Ingénieur Civil, Ingénieur Electromécanique , Ingénieur Industriel, Chef De Projet
Diplôme: 
Master
Années d'expérience: 
11-15 ans
Niveau de carrière: 
Manager
Postulez avant: 
Nom du recruteur: 
Martens & Brijs