Skip to main content

IT Project Manager Data & Informatie

Vacatureomschrijving

Colruyt Group wil de nummer één worden in het duurzaam meerwaarde creëren uit informatie. Binnen Colruyt Group maken de domeinen “Informatie” en “Performance Watch” deze missie waar door processen en systemen voor data- en informatiemanagement op te zetten en door innovatieve oplossingen uit te werken.Jij leidt voor de domeinen “Informatie” en “Performance Watch” IT-projecten rond o.a. data, informatiebeheer, analytics en Business Intelligence. Een job met impact waarin je je netwerk binnen Colruyt Group verder uitbouwt.

De domeinen “Informatie” en “Performance Watch” hebben als doel om ervoor te zorgen dat we als Colruyt Group écht meerwaarde genereren uit onze rijkdom aan data en informatie. Je vindt uitdaging in een team waarbinnen je voldoende ruimte hebt voor initiatief en je komt terecht in een multiculturele omgeving waar kennisdeling centraal staat. Je werkt in een business die snel evolueert en verandert. Vanuit Business Processen & systemen ondersteunen we onze klanten door zowel het aanbieden van automatisatie oplossingen als met het uittekenen van processen en informatiestromen. Je zal goed moeten afstemmen met management, business- en IT-stakeholders.

Wat doe je concreet?

 • Als IT Project Manager Data & Informatie neem je de coördinatie voor je rekening van verschillende uitdagende IT-projecten. Je werkt in eerste instantie mee aan ons CiTTa-programma, de uitbouw en implementatie van een data lake. Daarnaast kunnen ook innovatieve projecten rond o.a. Business Intelligence, Data Science en Dashboarding in jouw scope zitten.
 • Je stuurt een multidisciplinair en internationaal projectteam aan (van onder andere data scientists, BI-engineers, software engineers, IT-architecten, application managers, key-users…), motiveert jouw teamleden en coördineert projectwerkzaamheden.
 • Je volgt de scope, planning en kost van jouw projecten op. Het beheren en escaleren van wijzigingen t.o.v. afgesproken tijd, scope en kost verlopen volgens het verwachte proces.
 • Gedurende het hele project ben je de centrale spil in de algemene communicatie tussen en met je stakeholders, zowel intern als extern. Je aarzelt niet om beslissingen af te dwingen. Je beheert ook de verwachtingen van jouw stakeholders.
 • Je rapporteert de vorderingen van een project regelmatig aan de opdrachtgever en stuurt bij waar nodig. Je bent de eindverantwoordelijke voor de realisatie en oplevering van elk project waarbij jij betrokken bent.
 • Je neemt de rol van Key-user op. Je hebt hierbij actief betrokken met ons Vakcentrum projectmatig ondernemen en draagt onze Colruyt Group-methodieken uit naar je collega projectmanagers.
 • Je werkt vanuit Halle/Haasrode/Deinze, en kan tot drie dagen per week telewerken

  Profiel

 • Kennis en ervaring – Je combineert een 3 à 5-tal jaar ervaring als projectmanager, met een sterke interesse in business intelligence, data- en/of informatiemanagement. Kennis van projectmanagementmethodieken als PMBoK, Agile of Prince 2 is een plus.
 • Organisatie en planning – Een complexe organisatie schrikt jou niet af. Je creëert een duidelijke structuur en planning om je team optimaal aan te sturen en het project te realiseren.
 • Ondernemerschap en enthousiasme – Je bent gedreven en dynamisch. Je weet mensen te mobiliseren, waardoor je projecten tot een goed einde brengt. Je kan je inleven in de wereld van de eindgebruiker en je team.
 • Talenkennis – Je communiceert vlot in het Nederlands en het Engels.
 • Wij bieden

 • Verantwoordelijkheid – Als projectmanager heb je een boeiende en uitdagende job met veel afwisseling en verantwoordelijkheid. Bovendien krijg je de kans om strategisch mee te denken bij een sterke nationale retailer.
 • Stabiliteit – Zowel onze IT-afdeling als Colruyt Group zelf zijn in volle groei. We bieden je meteen een vast contract van onbepaalde duur in een stabiel bedrijf.
 • Uitdaging - Je werkt samen met specialisten uit uiteenlopende vakgebieden. Door onze focus op innovatie zijn er telkens nieuwe projecten waarin jij verantwoordelijkheid kan opnemen.
 • Aantrekkelijk loonpakket – Boven op een aantrekkelijk loon krijg je extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, maaltijdcheques en winstdeelname.
 • IT Project Manager Data & Informatie

  Colruyt Group, Tournai
  Type de contrat: 
  CDI, Télétravail
  Catégories: 
  Informatique, IT Project Manager, Project Manager, Big Data Manager
  Niveau de carrière: 
  Manager