Skip to main content

Warning message

HR Change Manager

HR Change Manager

Vakgebied
Centrale diensten

Locatie
Edingensesteenweg 1500 HALLE

Bedrijf

Dit wil je ook weten

Bekijk LinkedIn profiel
*

Vacatureomschrijving

Colruyt Group hecht veel waarde aan het welzijn van zijn medewerkers, ook tijdens verandering. Als change management expert vanuit Human Resources, maak je deel uit van een kernteam dat een belangrijk veranderinitiatief implementeert.

Het Colruyt Group-verhaal is er een van veel veranderingen. Veranderingen met impact over de hele groep worden ondersteund en opgevolgd vanuit een programma, dat wordt aangestuurd door een kernteam. Een verandering wordt gestructureerd en planmatig aangepakt door jou en je collega's, ieder vanuit zijn of haar expertise (IT en Business Enterprise Architectuur, programmamanagement, de business zelf ...).

Vanuit jouw rol als HR Change manager ben je eindverantwoordelijk voor de menselijke aspecten van de verandering en dus de uitwerking, afstemming en uitvoering van een veranderplan.

Om deze verantwoordelijkheid in te vullen, combineer je je expertise in change management met de methodieken die hierrond intern al bestaan. Je ondersteunt de 3 verschillende fases van de begeleiding van de verandering:
* Voorbereiden: aan de hand van analyses vorm je een duidelijk beeld van de veranderingen en hun impact op medewerkers, teams en de organisatie. Dat zet je door naar je team en betrokken partijen zodat er een gedeeld bewustzijn ontstaat rond de aspecten van change management. Daarnaast bepaal je een veranderstrategie en bereid je de betrokken partijen waar nodig en mogelijk voor op hun rol tijdens de implementatie van de veranderingen. Hierbij heb je speciale aandacht voor de ontwikkeling van sponsorship binnen de bestaande organisatie (wie is het gezicht van de verandering en draagt dit overtuigend uit?).
* Begeleiden: het uittekenen, uitvoeren, opvolgen en bijsturen van een veranderplan en de interventies (communicatie, co-creatie, training & coaching …), zodat de veranderingen op een effectieve en efficiënte manier worden bereikt.

* Verankeren: in de eindfase ondersteun je de verankering/integratie van de veranderingen in de dagelijkse werking van de organisatie, zodat de doelstellingen met blijvend resultaat gerealiseerd worden.

In lijn met de missie van Colruyt Group, heb je bij dit alles oog voor de ontwikkeling van medewerkers en teams. Naast training en coaching ter ondersteuning van specifieke veranderingen, focus je ook op teamontwikkeling binnen de programma- en projectwerking. Je voorziet ondersteuning bij de opstart en ontwikkeling van teams. Je schept ook een lerend klimaat, waarin mensen open kunnen communiceren, zich veilig voelen, en kunnen leren van elkaars successen en mislukkingen.

Je werkt voornamelijk in Halle, dicht bij je partners. Je kan 1 dag per week vanuit een van onze regionale kantoren werken (Deinze, Haasrode, Haaltert, Mechelen, Merelbeke …).

Profiel

* Kennis en ervaring - Je hebt een masteropleiding, maar vooral een voorliefde voor en bewezen ervaring (5 jaar) in de structurele begeleiding van grote veranderinitiatieven (change management). Een opleiding of certificatie in change management methodologie is een voordeel (zoals Prosci ADKAR).
* Projectmatig werken - Je functioneert binnen een projectmatige en gestructureerde werking. Je werkt goed samen, maar kan ook zelfstandig aan de slag om jouw bijdrage aan de werking te leveren.
* Passie - Werken met mensen, teams en hun potentieel is je passie. Je ziet discussies en confrontaties als een opportuniteit om de inhoud en/of de werking een stap verder te brengen.
* Wendbaar en actiegericht - Je bent ondernemend, werkt resultaat- en oplossingsgericht en neemt geen afwachtende houding aan. Een complexe en veranderende context werkt voor jou niet verlammend, maar maakt de verkenner en netwerker in je wakker.
* Samenwerken - Je houdt van werken in een team dat samen verantwoordelijk is voor een uitdagend resultaat in een complexe context. Je voelt je comfortabel met het uitgedaagd worden rond jouw bijdrage, en het geven en krijgen van feedback.
* Taalvaardigheid - Je beheerst het Nederlands, Frans en Engels zeer goed, zodat je met al je collega's vlot kan communiceren.

Wij bieden

* Verantwoordelijkheid en variatie - Je hebt een boeiende job met veel verantwoordelijkheid en de daarbij horende uitdaging, afwisseling en impact.
* Een toffe bende - Je zit in een dynamische en ondersteunende community van andere change managers (die gelijkaardige rol vervullen op andere veranderinitiatieven).
* Stimulerende omgeving - Je belandt in een stimulerende werkomgeving in een no-nonsense bedrijfscultuur.
* Echte doorgroeimogelijkheden - Je krijgt kansen om jezelf te ontplooien en kan kiezen uit een breed aanbod aan opleidingen.
* Extralegale voordelen - Je krijgt een aantrekkelijk loonpakket met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering.

Delen
*
*
*
*
*

Reistijd berekenen

Je vervoermiddel
Auto
Openbaar vervoer
Fiets
Lopend

Wat is je vertrekpunt?

Sollicitatiestappen

1. Je solliciteert
We bekijken je online sollicitatie en cv grondig, en gaan na of die aansluit bij het profiel voor de job. Binnen de 2 weken hoor je van ons. Het verdere verloop kan voor sommige functies lichtjes verschillen.
2. We bellen even
Het is mogelijk dat we je bellen en naar je motivatie vragen. We gaan na of je een goed zicht hebt op de functie en bespreken een paar praktische zaken zoals mobiliteit, mogelijke startdatum en loonverwachting.
3. Eerste kennismaking & online testen
Onze recruiter gaat dieper in op je cv, motivatie en competenties voor de job. En jij kan al je vragen stellen. Vooraf krijg je thuis een online vragenlijst over je persoonlijkheid, we testen ook je redeneervermogen.
4. Een babbel met je toekomstige leidinggevende
Dit is een wederzijdse kennismaking. Jullie praten uitgebreider over je competenties, de inhoud van de job en wie jij bent. Eventueel krijg je een praktische proef.
5. We gaan er samen voor
Hebben we een match? Welkom in je nieuwe team!

Vakgebied Centrale diensten

Bij Colruyt Group hebben we 21 merken en een intern communicatiebureau. Brandmanagers, marketeers, copywriters, webdesigners … Samen creëren ze ambitieuze marketingplannen, creatieve campagnes en effectieve communicaties.

De HR-medewerkers zijn de link tussen onze organisatie en de mensen. Ze houden zich bezig met de volledige carrière die medewerkers doorlopen bij Colruyt Group. Ze geven mee vorm aan onze mensgerichte visie en werken strategisch mee aan de groei van heel het bedrijf.

Bij Aankoop wordt er druk onderhandeld. De retail-aankopers gaan op zoek naar producten die onze klanten in de winkel willen kopen. Indirect spend-aankopers kopen producten, materialen en diensten aan voor onze eigen medewerkers. De aankoopondersteunende diensten zorgen er achter de schermen voor dat onze aankopers de beste deals in de wacht slepen.

Een job in Finance is bij ons behoorlijk uitdagend en afwisselend. Als beursgenoteerd bedrijf moeten we voldoen aan de International Financial Reporting Standards. We bestaan uit entiteiten met heel diverse activiteiten zoals winkels, vastgoed, energie of e-commerce. Iedereen werkt als specialist in een afgelijnd domein.

Daarnaast kan je ook aan de slag in ons contactcenter, waar je elke dag in contact komt met onze klanten en letterlijk het verschil maakt voor hen. Of maak je het de winkelmedewerkers makkelijker vanuit een van onze winkelondersteunende diensten …

HR Change Manager

Colruyt Group, Deinze
Type de contrat: 
Contrat fixe, durée indéterminée
Fonctions: 
Directeur De Projets
Niveau de carrière: 
Manager
Postulez avant: