Skip to main content

Warning message

Groepsleider RMA Tissue Engineering

Groepsleider RMA Tissue Engineering

Het Departement Ontwikkeling en Regeneratie binnen de Groep Biomedische Wetenschappen omvat basis, translationeel en klinisch onderzoek in het domein van de embryologie en stamcelbiologie, reproductie, groei en ontwikkeling, en regeneratieve geneeskunde met inbegrip van orthopedie, fysische geneeskunde, rheumatologie, urologie, gynecologie en abdominale heelkunde. De onderzoeksgroep 'Skeletal Biology and Engineering Research (SBE)' binnen het departement focust op het begrijpen van de cellulaire en moleculaire basis van skeletweefsel: vorming, remodeling, ziekte en herstel. Door het integreren van inzichten in ontwikkeling, groei, homeostase en skeletale aandoeningen, streeft het centrum ernaar nieuwe potentiële behandelingen te identificeren en ontwikkelen voor reumatische en musculoskeletale aandoeningen (RMAs), onder andere regeneratieve strategieën voor herstel van kraakbeen, botten en gewrichten, in een multidisciplinaire context met ingenieurs, clinici en biologen. Er is een voltijdse
academische vacature in het domein van weefsel engineering met een specifieke focus op RMAs. We zoeken internationaal georiënteerde kandidaten met een excellent publicatiedossier, een sterke interesse in interdisciplinair onderzoek en met onderwijscompetentie op het gebied van RMAs en regeneratieve geneeskunde. Website van de Groep Biomedische Wetenschappen: https://gbiomed.kuleuven.be/english Website van het Departement Ontwikkeling en Regeneratie: http://gbiomed.kuleuven.be/english/research/50000640/

U hebt een diploma van doctor in de Biomedische, Biologische of (Bio-)Engineering wetenschappen of een verwante discipline.
U beschikt over een sterk onderzoeksdossier in het vakgebied. De onderzoekskwaliteit blijkt uit publicaties in toonaangevende/internationale peer reviewed tijdschriften.
U hebt aantoonbare kwaliteiten voor het academisch onderwijs. Onderwijservaring is een pluspunt.
U beschikt over organisatorische vaardigheden en u bent collegiaal ingesteld. U bezit ook leidinggevende capaciteiten in een universitaire context.

Een grondige kennis van het Engels (geschreven en gesproken) een vereiste. Vooraleer je een lesopdracht Engels doceert, wordt de gelegenheid geboden om de daartoe vereiste kennis van het Engels te verwerven. De bestuurstaal van de KU Leuven is het Nederlands. Als je bij aanwerving geen of onvoldoende Nederlands kent, voorziet de KU Leuven in een opleidingsaanbod dat moet toelaten om aan de decretale verwachtingen te voldoen en deel te nemen aan bestuursvergaderingen.

Vooraleer je een lesopdracht in het Nederlands doceert, wordt eveneens de gelegenheid geboden om de daartoe vereiste kennis van het Nederlands te verwerven.

Wij bieden een voltijdse tewerkstelling in een intellectueel uitdagende omgeving. De KU Leuven is een onderzoeksintensieve, internationaal georiënteerde universiteit die zowel fundamenteel als toegepast wetenschappelijk onderzoek uitvoert. Zij is sterk inter- en multidisciplinair gericht en streeft naar internationale excellentie. Zij werkt hiervoor actief samen met haar onderzoekspartners in binnen- en buitenland. Haar studenten biedt ze een academische vorming aan die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek van hoog niveau.

U werkt in Leuven, een historische en tegelijk dynamische en levendige stad in het centrum van België, op twintig minuten afstand van Brussel, de hoofdstad van de Europese Unie, en op minder dan twee uur van Parijs, Londen en Amsterdam.

Afhankelijk van uw dossier en kwalificaties wordt u aangesteld of benoemd in een van de graden van het zelfstandig academisch personeel: docent, hoofddocent, hoogleraar of gewoon hoogleraar. Junior onderzoekers worden in principe aangesteld als docent tenure track voor een periode van 5 jaar; nadien worden ze, bij positieve evaluatie, vast benoemd als hoofddocent.

Aan mandaathouders van externe postdoctorale beurzen kan gevraagd worden om eerst hun mandaat te beëindigen. Zij worden dan in een overgangsperiode aangesteld als deeltijds ZAP.

De KU Leuven is goed uitgerust om buitenlandse professoren en hun familie te verwelkomen en biedt praktische ondersteuning op het gebied van immigratie en administratie, huisvesting, kinderopvang, Nederlands leren, partner loopbaancoaching, ...
Om wetenschappelijke integratie en onderzoek in de eerste fase te faciliteren wordt een startfinanciering van 100.000 euro aangeboden aan nieuwe professoren, die geen substantiële andere financiering hebben en die minstens voor 50% aangeworven worden.

Leuven

KU Leuven - Universiteit

Groepsleider RMA Tissue Engineering

KU Leuven, Leuven
Fonctions: 
Ingénieur Généraliste
Postulez avant: