Skip to main content

Field Technician Milieu

Functieomschrijving

Je zet mee je schouders onder de bestrijding van de luchtverontreiniging in ons leefmilieu. Het is hierbij belangrijk dat strikte normen worden nageleefd. Zo word je verantwoordelijk voor het uitvoeren van basismetingen van de luchtkwaliteit bij productiebedrijven over heel Vlaanderen. In deze functie ben je steeds met een collega op stap waardoor je je volledig kan terugvinden onder het motto ‘met twee is altijd leuker dan alleen!’.

Een greep uit jouw takenpakket:

 • Van zodra je ‘gedubbelcheckt’ hebt dat alle nodige apparatuur aanwezig is in de wagen, vertrek je samen met je collega naar de klant . Waar je juist naartoe gaat, hangt af van de planning die netjes voor jou werd opgemaakt door het planningsteam.
 • Bij aankomst breng je de meetapparatuur naar boven en zet je alles in gereedheid om de emissiemetingen te kunnen starten. Je dag kan bijvoorbeeld bestaan uit gasanalyses, metingen van stof en zware metalen, bepalingen van dioxines, enz.
 • Registreer je uitzonderlijk hoge of lage waarden? Dan bestaat de mogelijkheid dat je meettoestel foutief is ingesteld of er iets anders aan de hand is. Dankzij jouw technisch inzicht zie je in ‘no time’ waar het probleem zich bevindt en krijg je de situatie snel opgelost.
 • Aan het einde van je dag voer je de gegevens van de metingen in op de computer, label je de stalen en breng je deze naar het dichtstbijzijnde kantoor in Melsele, Zelzate of Olen , zodat je collega’s kunnen starten met de rapportering en interpretatie van de bekomen meetresultaten.
 • Functie-eisen

 • Je volgde een Bachelor in een technische richting en/of hebt een technische achtergrond opgebouwd door ervaring. Onze werknemers met een opleiding Groenmanagement voelen zich alvast als een vis in het water. Schoolverlaters zijn bij ons ook zeker welkom, maar ervaring met het uitvoeren van instrumentelenmetingen of werken in productieomstandigheden is een pluspunt.
 • Je werkt graag buiten en een beetje regen of wind houden jou niet tegen om een goede job af te leveren. In de brandende zon trappen oplopen met zware meetapparatuur zijn evenmin een probleem.
 • Hoogtevrees staat niet in jouw woordenboek, waardoor je zonder aarzelen metingen tot 80 meter hoogte uitvoert. Uiteraard kan jou niets overkomen en gebeuren al deze metingen in de meest veilige omstandigheden.
 • Je bent flexibel ingesteld en hebt absoluut geen 9-to-5 mentaliteit . Je beseft dat de werkdag pas is afgelopen wanneer de meting volledig is afgerond.
 • Je bent een zeer betrokken, gedreven en stressbestendig persoon die voor elk probleem een oplossing vindt.
 • Zelfstandigheid , verantwoordelijkheid, nauwkeurigheid, werklust én gevoel voor humor zijn jouw voornaamste troeven. Daarnaast beschik je ook over een gezonde dosis assertiviteit.
 • Je beschikt over een geldig rijbewijs B . Indien je een rijbewijs C hebt, is dat mooi meegenomen.
 • Aanvullende informatie

  Wat mag je van ons verwachten?

  Je komt terecht in een boeiende en gevarieerde job met mogelijkheid tot ontplooiing . Als stabiel en internationaal bedrijf staan we garant voor de nodige werkzekerheid en bieden we je naast een competitief loon en de klassieke extralegale voordelen (maaltijdcheques en verzekeringen) ook de optie om deel te nemen aan ons fietsleaseplan . Dit is één van de manieren om ons beleid rond duurzaamheid in de praktijk te brengen.

  Field Technician Milieu

  SGS, Beveren
  Diplôme: 
  Bachelor