You are here

Ongeveer 800 vacatures van de MIVB in 2016

8.000 medewerkers. Deze belangrijke drempel werd zeer recent overschreden en bevestigt de positie van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB als grootste werkgever van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De maatschappij kondigde vorig jaar 1.000 aanwervingen aan en dat doel werd bereikt. 2016 vormt geen uitzondering met opnieuw nagenoeg 800 vacatures.

Door STIB-MIVB

De MIVB tekent al verschillende jaren een voortdurende stijging op van de rittenaantallen van het openbaar vervoer en 2015 bevestigde die tendens met naar schatting liefst 369,8 miljoen ritten, of 5,2 miljoen meer dan in 2014. Om daar het hoofd aan te bieden en om de almaar talrijker wordende reizigers te ontvangen ontbreekt het niet aan uitdagingen en projecten. En wie uitdagingen en projecten zegt; zegt nood aan mankracht. De MIVB zet dit jaar haar actief rekruteringsbeleid verder.

Nagenoeg 800 vacatures in 2016

Met een werkloosheidsgraad die ondanks een daling toch nog altijd op 18,3% ligt, zijn de talloze rekruteringen van de MIVB de afgelopen jaren nog belangrijker voor het Brusselse gewest. En de maatschappij blijft niet bij de pakken zitten. De talrijke projecten en uitdagingen die de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij in 2016 en de daarop volgende jaren te wachten staan, zoals het nieuwe busplan, de toekomstige tramlijnen, de bouw van nieuwe remises, de uitbreiding van de metro naar het noorden,.., vergen de aanwerving van nieuwe medewerkers.

Voor 2016 gaat het om nagenoeg 800 vacatures waar de MIVB in voorziet, waarvan opnieuw talrijke bus- en trambestuurders, maar ook technische profielen: ingenieurs, bachelors en technici op het vlak van elektriciteit, elektronica, elektromechanica, mechanica, IT en telecom, enz.

Chauffeurs, technici, administratief personeel, kaderleden,… de MIVB dat zijn wij allemaal! De MIVB dat zijn mannen en vrouwen die ten dienste van de mobiliteit staan, ten dienste van Brussel ook. En om de Brusselaars en iedereen te kunnen bedienen die er werkt, studeert, of in Brussel passeert, versterken wij onze ploegen. Zo kunnen we verder performant openbaar vervoer blijven aanbieden, dat nog comfortabeler is en kunnen we de levenskwaliteit in de stad verder verbeteren”, verduidelijkt Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB.

1.000 vacatures in 2015: uitdaging bereikt!

Nieuwe voertuigen, netuitbreidingen, ontwikkeling van nieuwe lijnen, ontwikkeling van reizigersinformatie, omvorming van het ticketsysteem,… Om het hoofd te bieden aan de voortdurende stijging van de rittenaantallen en om almaar performanter openbaar vervoer te kunnen aanbieden, investeert de MIVB voortdurend in de uitbreiding en verbetering van haar aanbod.

De maatschappij voert al enkele jaren een actief rekruteringsbeleid om kandidaten aan te trekken en dat beleid werpt zijn vruchten af. Afgelopen jaar kondigde de MIVB, net zoals in 2014, aan dat er 1.000 vacatures zouden beschikbaar zijn. Die uitdaging werd bereikt. Alles samen rekruteerde de MIVB 1.085 personen, onder wie 831 nieuwe medewerkers en 254 interne functiewisselingen. Nagenoeg de helft van de rekruteringen betrof de functie van bus- of trambestuurder.

Ik startte in november 2015 als buschauffeur bij de MIVB. Na mijn zes weken opleiding en drie weken op de weg onder begeleiding van een monitor, rijd ik nu sinds iets minder dan een maand alleen op het net. Ik hield altijd al van rijden, op de baan zijn, en een bus besturen vind ik een echte uitdaging. Je moet voortdurend opletten, je niet laten afleiden…in het begin is het een beetje stresserend. Maar het is overduidelijk de beste job die ik ooit had! Er is geen routine, elke dag is anders en bovendien kan je evolueren binnen het bedrijf… Ik raad het trouwens bij iedereen aan die ik ken”, bevestigt Anthony Devriese, buschauffeur bij de MIVB.

Meer dan 2.000 extra medewerkers op 15 jaar

In 2000 telde de MIVB 5.879 medewerkers. Vandaag is de drempel van 8.000 medewerkers overschreden. Op 15 jaar tijd nam het personeelsbestand van de MIVB dus met liefst 36% toe en verwelkomde de MIVB meer dan 2.100 extra medewerkers. Medewerkers die samen nagenoeg 300 verschillende beroepen uitoefenen: bestuurders uiteraard, maar ook ingenieurs, informatici, projectbeheerders, boekhouders, mechanici, enz.

Bovenop de rekrutering van extra personeel, investeert de MIVB eveneens in de opleiding van de medewerkers. Ieder jaar gaat het om 300.000 tot 350.000 uren opleiding dat het personeel kan volgen: rij-opleidingen, technische opleidingen, maar ook stressbeheer, begeleiding van de medewerkers, communicatie,….

Meer en meer mensen maken gebruik van het Brussels openbaar vervoer. Het aantal reizen blijft jaarlijks stijgen”, zegt Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet. “Om tegemoet te komen aan die stijging, moet het Gewest blijven investeren in nieuwe voertuigen, de uitbreiding van het netwerk en het creëren van nieuwe lijnen. Dat creëert werkgelegenheid. Met 8.000 werknemers is de MIVB een van de grootste werkgevers van het Brussels Gewest. In 2016 komen daar nog eens 800 werknemers bij. Met haar investering in extra personeel op alle niveaus speelt de MIVB een belangrijke rol in onze Brusselse samenleving.

Bron: www.stib-mivb.be

 

Information Technologies have taken over all sectors of activity in the recent years. From Internet of Things, to Big Data and Blockchain, these technologies are rapidly evolving and already permeate our day-to-day lives. Their development is shaking up our societies, our economies and our jobs. Read on to find out more about the current trends in the Belgian IT job market and the best schools for IT training in Belgium.
Working in firms from SMEs to multinational corporations, Project Managers are versatile team leaders that can be found in about every industry in Belgium. More and more firms are structuring themselves around projects to reach their daily objectives thus relying on skilled project managers to succeed. Read below to find all the answers to your burning questions about working as a project manager in Belgium and the courses and trainings to get there.
Flanders Make is the strategic research centre for the manufacturing industry. From our sites in Lommel, Leuven and Kortrijk, we stimulate open innovation through excellent research. 
software-engineer-jobs-brussels
Looking for Software Engineering jobs in Belgium?
project-manager-jobs-antwerp
View all the latest Project Manager jobs in Antwerp on OnlyEngineerJobs.be, the leading job board for Engineers and Managers specialized in Engineering, Technology, ICT and Management in Belgium.
project-manager-jobs-brussels
Are you a young or experienced Project Manager looking for a job in Brussels? Discover where to apply on OnlyEngineerJobs.be
freelance-jobs-belgium
Looking for Freelance jobs in Belgium? It's definitively not easy to find one website on which you will find all freelancers and freelance jobs.
engineering-jobs-antwerp
Are you looking for Engineering jobs in Antwerp or are you an Engineer and are you looking for relevant information on the Engineering market in the area of Antwerp in Belgium? OnlyEngineerJobs.be is the leading job board for Engineers specialized in Engineering, Technology, ICT & Management.
Are you an Engineer and are you looking for the best IT and Engineering jobs in Brussels? Discover which employers hire Engineers in Brussels, how much you can earn as Engineer and where to study Engineering in Brussels.
handicap-international-belgium-jobs
Are you looking for a motivating job while working in a challenging environment? Handicap International Belgium is looking for an Engineer - drones for demining Project Manager - in Brussels.

Pages