De Verzekeringen ingenieurs

Verzekeringsmaatschappijen, mutualiteiten en banken zijn de ideale werkgevers voor ingenieurs die werk zoeken in de verzekeringssector. Er zijn talloze functies die kunnen worden ingevuld in verschillende gebieden van de sector, afhankelijk van uw diploma, eerdere werkervaring, professionele aspiraties en persoonlijke kwaliteiten: Sales Engineer, vermogensadviseur, verzekeringsadviseur, directeur van een makelaarskantoor, administratief en financieel verantwoordelijke, enz. Er is een brede waaier aan mogelijkheden: u hoeft zich alleen nog aan te melden door uw sollicitatie, cv en motivatiebrief door te sturen.

Lees verder →
Projectmanager

Bedrijven in de verzekeringssector moeten regelmatig projectmanagers in dienst nemen om nieuwe uitdagingen aan te pakken waarmee ze worden geconfronteerd en om verschillende taken te coördineren. Daarom zoeken ze allerlei profielen die georganiseerd, dynamisch en reactief zijn, waaronder die van gespecialiseerd ingenieur.

Bekijk alle vacatures
Consultant

De Consultant Engineer - of raadgevend ingenieur - in de verzekeringswereld helpt u bij de begeleiding van een bepaald project tot de goede afloop ervan. Die projecten kunnen een uiteenlopende inhoud hebben (informatica, financiën, enz.): het beroep is dus afwisselend en vraagt een grote veelzijdigheid.

Bekijk alle vacatures
Sales Engineer

Als verkoper in de verzekeringssector is het uw taak om particulieren en professionals te overtuigen om te kiezen voor uw formules (woningverzekering, collectieve verzekering, zakelijke verzekering, enz.), een goede klantenrelatie op te bouwen en efficiënt aan prospectie te doen. Goed kunnen onderhandelen en uitstekende sociale vaardigheden zijn dus onmisbaar.

Bekijk alle vacatures
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Developer

Softwareontwikkeling neemt uiteraard een essentiële plaats in de financiële sector en misschien nog meer in de verzekeringssector. Complexe programma’s moeten worden ontworpen door gespecialiseerde ontwikkelaars om het risicobeheer, de dekking van de behoeften, de afzet van producten enz. te optimaliseren.

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

Wist u dat … de informatici bijna 10 % van de werknemers vertegenwoordigen in de verzekeringssector? Deze sector is volop aan het digitaliseren en heeft steeds meer nood aan professionals met kennis van technologie en informatica: het zal dus niet moeilijk zijn om hier een plekje te vinden.

Bekijk alle vacatures
Afgestudeerd

Bent u pas afgestudeerd en op zoek naar werk om te beginnen met uw carrière? De vaardigheden die u hebt verworven tijdens uw studies en uw persoonlijke kwaliteiten (nieuwsgierigheid, passie voor teamwork en voortdurende verbetering, flexibiliteit, gemak in de omgang ...) maken van u een uitstekende kandidaat om te beginnen in de verzekeringssector, of het nu met een tijdelijk of een vast contract is.

Bekijk alle vacatures
Business Analyst

Organisatietalent, innovatie en teamspirit zijn de sleutelwoorden van de Business Analyst. Deze moet een precies zicht hebben op de noden van de verschillende spelers in het bedrijf (financieel analist, klantenadviseur, productmanager, enz.) om zo geschikte softwarepakketten of managementtools te vragen aan de informaticateams.

Bekijk alle vacatures
Data Engineer

Data zijn een gevoelig onderwerp voor bedrijven, zeker voor verzekeringen die vertrouwelijke informatie van klanten kunnen bezitten. De Data Engineer zorgt ervoor dat de veiligheid van die gegevens gegarandeerd wordt. Hij kan ook audits uitvoeren m.b.t. informatie die werd verkregen bij inschrijvingen, schadeloosstellingen of invorderingen.

Bekijk alle vacatures
R&D Engineer

Het maakt niet uit in welke sector hij aan de slag is, de R&D Engineer (Research and Development) gaat op zoek naar innovatieve manieren om nieuwe producten aan te bieden of de bestaande producten te verbeteren met als doel de concurrentie te overstijgen en het rendement te verhogen.

Bekijk alle vacatures
Industrieel Ingenieur

Een diploma van industrieel ingenieur is altijd nuttig in de verzekeringsindustrie, en zeker in combinatie met een eerste relevante werkervaring. Dat bewijst dat u praktisch bent ingesteld, oplossingsgericht denkt, beschikt over een goede wetenschappelijke kennis, diepgaande technische vaardigheden hebt, enz.: alle kwaliteiten die de bedrijven die rekruteren zoeken.

Bekijk alle vacatures
Quality Engineer

Het is de Quality Engineer die het imago en de geloofwaardigheid van het bedrijf in stand moet houden. Hij voert kwaliteitscontroles uit op de producten en prototypes op basis van een uitgebreid bestek om de goede werking ervan te checken en indien nodig te optimaliseren en een maximaal rendement te garanderen voor het bedrijf.

Bekijk alle vacatures
Systems Engineer

De kennis van informaticatools en het vermogen om complexe problemen op te lossen aan de hand van efficiënte systemen zijn de twee grootste troeven die verzekeringsbedrijven (onderlinge verzekeringsmaatschappijen, banken, gezondheids- en uitkeringsinstellingen, makelaarskantoren, enz.) verwachten van Systems Engineers.

Bekijk alle vacatures
Technician

Ook het profiel van technisch verantwoordelijke wordt veel gezocht in de verzekeringssector. Dit type ingenieur houdt zich voornamelijk bezig met de technische en functionele validatie van nieuwe producten door ze te onderwerpen aan een reeks testen om de sterktes en zwaktes te achterhalen. Daarvoor moet hij regelmatig aan technologische observatie doen en beschikken over een precieze kennis van de sector.

Bekijk alle vacatures
Procurement Engineer

Ook Procurement Engineers kunnen verzekeringsmakelaar worden. Marktonderzoek doen naar innovatie in de dienstverlening en verzekeringscontracten zoeken tegen de beste prijs, dat is de basis van dit beroep. Goede sociale vaardigheden zijn noodzakelijk om de klanten tevreden te stellen.

Bekijk alle vacatures
Analyst Programmer

Bent u een Analyst Programmer op zoek naar een nieuwe job? Als IT Engineer beschikt u over het gevraagde profiel op de arbeidsmarkt in de verzekeringswereld. De ontwikkeling van efficiënte financiële software en de voortdurende verbetering en het perfecte onderhoud ervan is onmisbaar voor deze sector.

Elektronica Ingenieur

Software Engineer

Het ontbreekt in geen geval aan werkgelegenheid voor Software Engineers in de verzekeringssector voor particulieren en bedrijven. Zijn belangrijkste taken binnen de financiële sector kunnen zijn: de digitalisering van de processen mogelijk maken, krachtige en efficiënte softwareprogramma’s ontwikkelen, de realisatie van een mobiele applicatie tot stand brengen, enz.

Civil Engineer

Of u nu allround of gespecialiseerd ingenieur bent, een relevante ervaring hebt of pas bent afgestudeerd, als u beschikt over een polytechnisch diploma, dan kunt u zeker aan de slag in deze financiële sector. Ze zoeken uw profiel voor verschillende functies: projectmanagement, technische leiding, onderhoud, enz.

Functional Analyst

De Functional Analyst werkt samen met de Business Analyst, als het niet dezelfde persoon is. Zijn belangrijkste taken zijn het waarnemen van de operationele en functionele behoeften van het bedrijf en die communiceren aan de Business Analyst, met mogelijke voorstellen voor optimalisatie.