De Telecommunicatie ingenieurs

Netwerkingenieurs, verantwoordelijke voor IT-systemen, enz.: op websites voor werkzoekenden is er een overvloed aan vacatures voor de steeds groeiende sector van de telecommunicatie. Grote en middelgrote bedrijven kunnen niet meer zonder een expert die zich bezighoudt met hun telecommunicatienetwerk (telefonie, intranet, internet, enz.). Daarom is uw profiel van ingenieur, met of zonder specialisatie, ideaal, want het bewijst dat u beschikt over de technische competenties die onmisbaar zijn in deze functie. Daardoor kunt u efficiënt reageren op mogelijke storingen, als de beste de IT-apparatuur kiezen voor aankoop of vervanging, enz. En zoals de sector van de telecommunicatie alleen maar blijft groeien, neemt ook het aantal openstaande functies op de arbeidsmarkt voor ingenieurs in de telecommunicatie (of telecomingenieurs) steeds toe.

Lees verder →
Projectmanager

De projectmanager voor netwerken en telecommunicatie is onmisbaar om het respect voor de termijnen, de kosten en de kwaliteit van het project op te volgen. Hij gaat elke stap superviseren en brengt de betrokkenen met elkaar in contact (gebruikers, IT’ers ...). Hij moet dus houden van teamwork en beschikken over een goed organisatietalent.

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

De functies die verband houden met IT-netwerken en telecommunicatie worden vaak toegewezen aan ingenieurs met een diploma van informatica, want zij hebben al kennis van het bouwen van netwerken, besturingssystemen en de technologische evoluties in het algemeen.

Bekijk alle vacatures
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Developer

Bent u op zoek naar vacatures en hebt u een master in de informatica en een perfecte kennis van netwerkinfrastructuren? Dan zijn de beroepen in de informatica en telecommunicatie op uw lijf geschreven. Het zal niet lang duren voor u een contract van bepaalde of onbepaalde duur in handen heeft.

Bekijk alle vacatures
Consultant

De Consultant is dynamisch, georganiseerd en diplomatisch ingesteld en stelt op alle vlakken verbeteringen voor binnen de teams en bedrijven, in functie van zijn specialisme: productie, management, enz. Beantwoordt u aan die kwaliteiten en hebt u interesse in het domein van netwerken? Wacht niet langer met solliciteren.

Bekijk alle vacatures
Business Analyst

De Business Analyst is geboeid door wetenschap en technologie en volgde een universitaire opleiding, bij voorkeur in de informatica. Dankzij zijn projectmanagementskills brengt hij de noden van de verschillende afdelingen van het bedrijf over naar het IT-team.

Bekijk alle vacatures
Sales Engineer

Bent u nieuwsgierig naar nieuwe technologieën? Hebt u goede onderhandelingsskills en gaat u makkelijk in dialoog? Staat u bekend om uw stressbestendigheid? Als u daarenboven ook beschikt over een ingenieursdiploma, dan bezit u alle nodige kenmerken voor een commercieel-technisch profiel.

Bekijk alle vacatures
Systems Engineer

Zijn gegevensverwerking, complexe computernetwerken en de digitale wereld onderwerpen die u perfect onder de knie hebt? Hebt u interesse in een functie met veel verantwoordelijkheid? Bent u proactief, hebt u goede sociale vaardigheden en vindt u snel oplossingen in geval van nood? Dan is de functie van Systems Engineer op uw lijf geschreven.

Bekijk alle vacatures
R&D Engineer

Wist u dat? R&D Engineers (Research en Development) met een specialisatie in informatica zijn het moeilijkst om aan te werven. De openstaande functies vereisen stiptheid en creativiteit maar ook een stevige kennis van informatica. Het aanwervingsproces is dus erg streng.

Bekijk alle vacatures
Data Engineer

De voornaamste taken van de Data Manager (of Data Scientist) zijn het verzamelen en interpreteren van gegevens. Hierdoor kan het bedrijf globale kenmerken ontdekken die het kan gebruiken als verkoopstrategie of om die te verbeteren. Dit type profiel maakt dus integraal deel uit van de informaticasector.

Bekijk alle vacatures
Procurement Engineer

In de informatica-afdeling wordt de allround ingenieur met specialisatie in aankoop ook wel de “Procurement Engineer van informatica en telecom” genoemd. Door middel van technologische en commerciële observatie kiest hij de leveranciers en de beste producten. Dankzij zijn vlotheid in de omgang en onderhandelingsskills krijgt hij de beste prijzen.

Bekijk alle vacatures
Functional Analyst

Als Functional Analyst moet u de technische en logistieke aspecten van computerontwikkeling coördineren, maar kunt u ook een project leiden rond de optimalisatie van de bouw van een netwerk bijvoorbeeld. Het is dus een job die een ruime inzetbaarheid vereist, maar ook projectmanagementskills en een goede kennis van de beroepen in de informatica.

Bekijk alle vacatures
Analyst Programmer

Projectmanagementskills en een goed managementinzicht zijn vereiste competenties voor de functie van Analyst Programmer. Deze ingenieursfunctie bestaat uit de analyse van de noden van het bedrijf en de ontwikkeling van softwareoplossingen op maat. Deze vakman werkt dus nauw samen met de IT’ers.

Bekijk alle vacatures
Technician

Mits een goede kennis van IT-tools en interesse voor netwerken en computertechnologie kunnen alle technici werk vinden in het domein van communicatienetwerken, en dat dankzij hun technische expertise en hun universitaire opleiding.

Afgestudeerd

Bent u pas afgestudeerd aan een polytechnische school of toekomstig ingenieur aan het einde van zijn studies? Droomt u van een eerste job in de informaticasector? Ga ervoor! U kunt terechtkomen in verschillende domeinen zoals Machine Learning, programmering (ontwikkeling van PHP, Java ...) of beveiligingssystemen.

Elektronica Ingenieur

Bent u gepassioneerd door informatica en netwerken en hebt u een ingenieursdiploma in elektriciteit? Ongeacht of u al een eerste werkervaring hebt of niet, aarzel niet om uw sollicitatiedossier te sturen als antwoord op vacatures die overeenkomen met uw profiel. Rekruteerders hebben interesse in uw competenties in elektronische systemen.

Quality Engineer

Er is geen gebrek aan werkgelegenheid voor de Quality Engineer. Heel veel bedrijven en aanwervingskantoren waarderen zijn profiel. Gewapend met zijn polytechnisch diploma heeft hij alle nodige competenties om een geavanceerde kwaliteitscontrole uit te voeren en optimale technische oplossingen te vinden bij storingen.

Industrieel Ingenieur

Als u industrieel ingenieur bent, dan is de sector van informaticasystemen en telecommunicatie een arbeidsmarkt die voor u openligt. U kunt verantwoordelijk zijn voor de technologische observatie en dankzij uw wetenschappelijk en technisch profiel kunt u meewerken aan alle informaticaprojecten: artificiële intelligentie, computerbeveiliging, enz.

Civil Engineer

De Civil Engineer heeft een interessant profiel dankzij zijn wetenschappelijke achtergrond en technische kennis. In de professionele wereld van de telecom kan hij verschillende functies op zich nemen: zakelijk verantwoordelijke, netwerkbeheerder, technisch verantwoordelijke, enz.

Software Engineer

Om succesvol te zijn moet de Software Engineer verschillende programmeertalen kennen en kunnen inschatten welke het meest geschikt is voor het project dat hem werd toevertrouwd. Bij het debuggen, en zeker bij het coderen, moet hij nauwkeurig te werk gaan om een onberispelijk en perfect functioneel project af te leveren.