De Publieke sector ingenieurs

Vacatures voor ingenieurs in de publieke sector zijn bijzonder gegeerd omdat ze veel werkzekerheid bieden (via vaste benoeming) en over het algemeen ook flexibele uren hanteren. U kunt solliciteren voor statutaire functies, gevolmachtigde functies of contractuele functies met elk hun voor- en nadelen, in alle domeinen en publieke instellingen (RSZ, NMBS, Fedasil, de politie ...). Alle ingenieursprofielen kunnen interessant zijn, wat hun specialisatie (informatica, ontwikkeling, datamanagement ...) en hun voorgaande werkervaring ook mag zijn. Dit soort beroep staat bovendien ook open voor mensen die een eerste job zoeken. Wilt u uw vaardigheden ten dienste stellen van de publieke sector en genieten van een job met toekomstperspectief en zekerheid? De beroepen voor ingenieurs in de publieke sector wachten op u.

Lees verder →
Projectmanager

De publieke sector heeft een overvloed aan projecten in alle domeinen: bouw, automatisering, enz. Om die te leiden en tot een goed einde te brengen, moet een projectmanager in dienst worden genomen. Hij organiseert de planning en fungeert als bemiddelaar voor alle betrokkenen om zo de vastgelegde doelstellingen te behalen.

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

Als IT Engineer begeleidt u de installatie of de besturing van IT-systemen voor werkgevers zoals de openbare dienst van Wallonië, een gemeente, enz. U zorgt ook voor het onderhoud en, indien nodig, de aankoop van IT-apparatuur.

Bekijk alle vacatures
Logistics Engineer

Werkt u graag in een team en beschikt u over een universitair diploma van Logistics Engineer, dan wachten verschillende openstaande functies op u! De diversiteit van de taken en uitdagingen in de publieke sector is groot. Een ruime inzetbaarheid, teamgeest en analytische competenties zijn de sleutelingrediënten om op sollicitatiegesprek te mogen gaan.

Bekijk alle vacatures
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Consultant

Is het uw prioriteit om de klant tevreden te stellen en bent u voorstander van verandering? Bent u tegelijk georganiseerd en heel diplomatisch en kunt u een team aanmoedigen? Dan is de job van Consultant in de publieke sector iets voor u! Solliciteer voor dit soort functie via de passende advertenties.

Bekijk alle vacatures
Sales Engineer

Verschillende projecten in de publieke sector hebben het commercieel-technisch profiel van Sales Engineers nodig: commerciële ontwikkeling van softwarepakketten en bijhorende dienstverlening of de digitale omschakeling van klanten bijvoorbeeld. Ze werken een verkoopstrategie uit, ontwikkelen de portefeuille van prospecten die ze dan omzetten in klanten.

Bekijk alle vacatures
Productie Ingenieur

De Productie Ingenieur vindt altijd gepaste vacatures in de publieke sector. Of het nu is voor openbare infrastructuur, transport of gemeentelijke wegennetwerken, een gespecialiseerde productieverantwoordelijke is altijd essentieel voor de goede werking van een proces.

Bekijk alle vacatures
R&D Engineer

Of het nu is om nieuwe producten te bedenken of procedures, infrastructuur of bestaande elementen te verbeteren, Research en Development is altijd boeiend in de publieke sector. Hebt u interesse in een job met veel innovatie en aanpassing, stuur dan uw cv en motivatiebrief naar de rekruteerders.

Bekijk alle vacatures
Bouwkundig Ingenieur

De taken zijn erg gevarieerd in de publieke sector: in de functie van bouwkundig ingenieur kunt u gevraagd worden om verschillende projecten te leiden: rioleringsnetwerken, constructie van gebouwen, verbetering van het wegennet en de signalisatie, enz. Een ruime inzetbaarheid is dus belangrijk voor dit soort vacatures.

Bekijk alle vacatures
Procurement Engineer

Beschikt u over uitstekende sociale vaardigheden en wilt u graag groeien in een technische omgeving? Schrikt teamwork u niet af en beschikt u over goede onderhandelingsskills? Dan zal een job vinden als Procurement Engineer niet moeilijk zijn op deze publieke arbeidsmarkt.

Bekijk alle vacatures
Energy Engineer

Wilt u graag op grote schaal het energieverbruik verbeteren? Wilt u echt impact hebben? Solliciteer dan in de publieke sector en verbeter het energieverbruik, vind oplossingen om energie te hergebruiken en werk innovatieve en efficiënte strategieën uit rond energie.

Bekijk alle vacatures
Quality Engineer

Als Quality Engineer of kwaliteitscontroleur bent u stipt en georganiseerd, wat essentieel is voor de goede werking van een openbare dienst. Raadpleeg alle vacatures die geplaatst zijn door de verschillende openbare instellingen van de staat of een aanwervingskantoor en stuur uw sollicitatie door.

Bekijk alle vacatures
Developer

IT-ontwikkeling ligt tegenwoordig aan de basis van de meeste technologische innovaties. Net als bedrijven mag ook de publieke sector niet ophouden met innoveren. Developers aanwerven is dus een must! Op zoek naar werk? Stuur uw cv!

Bekijk alle vacatures
Mechanisch Ingenieur

Bent u Mechanisch Ingenieur en op zoek naar werk? Droomt u van een job in de publieke sector? Uw goede wetenschappelijke en technische kennis maakt van u een gezocht profiel voor alle mogelijke soorten contracten: contract van bepaalde of onbepaalde duur, interim, betaalde stage, enz.

Bekijk alle vacatures
Afgestudeerd

Bent u pas afgestudeerd of aan het einde van uw studies? Zoekt u vacatures voor een eerste job en wilt u graag deel uitmaken van de publieke sector om verbeteringen voor te stellen en mee te werken aan een betere toekomst? Dan past een functie in de publieke sector perfect bij u.

Bekijk alle vacatures
Industrieel Ingenieur

Als industrieel ingenieur vindt u talloze mogelijkheden op de arbeidsmarkt: projectmanager, teamleider, specialist veiligheidspreventie, hoofd van de technische dienst ... Verschillende online vacatures in deze categorie op onze site bieden een heel interessant nettoloon en boeiende uitdagingen.

Bekijk alle vacatures
Business Analyst

Beschikt u over goede managementskills, een zekere vlotheid in de omgang en een sterke analytische geest? Zou u graag ambtenaar van de publieke sector zijn? Dan is het beroep van Business Analyst een van de publieke jobs die voor u openliggen.

Bekijk alle vacatures
Electrical Engineer

Hebt u een diploma van elektriciteit en vindt u snel efficiënte technische oplossingen bij storingen? De publieke sector heeft nood aan profielen zoals u voor functies met of zonder vaste benoeming. Na een succesvol sollicitatiegesprek kunt u aan de slag in een groot team van ambtenaren.

Bekijk alle vacatures
Electromechanical Engineer

Dankzij zijn grondige kennis van elektrische en mechanische fysica en zijn aanpassingsvermogen vindt de Electromechanical Engineer interessante werkaanbiedingen van verschillende federale, regionale, provinciale en communautaire overheidsdiensten. Hij kan gespecialiseerde functies uitoefenen, maar ook management dankzij zijn diploma.

Bekijk alle vacatures
Data Engineer

Als u beschikt over een ingenieursdiploma in datamanagement of relevante ervaring in het domein, dan kunt u aan de slag in de publieke sector als statutair of contractueel werknemer. Stuur uw cv en motivatiebrief door, solliciteer voor de functies in kwestie en maak het verschil tijdens het sollicitatiegesprek.

Bekijk alle vacatures
Analyst Programmer

Solliciteer als Analyst Programmer binnen de R&D-afdelingen in de publieke sector, slaag voor het sollicitatiegesprek en/of het beroepsexamen en krijg het bijzonder statuut van ambtenaar. In deze functie kunt u bijdragen tot de ontwikkeling van applicaties of het ontwerpen van software(pakketten),

Bekijk alle vacatures
Technician

Bent u allround ingenieur of gespecialiseerd in civiele of industriële techniek? Wilt u kunnen bijdragen tot de maatschappij door middel van uw technische expertise en uw gedetailleerde technologische observatie? Stuur dan uw sollicitatie door en vind een job in de publieke sector.

Bekijk alle vacatures
Supply Chain Engineer

Zou u graag ambtenaar worden? Of u nu een eerste geslaagde ervaring hebt in een gelijkaardige functie of niet, de staat en haar partnerondernemingen werven verschillende profielen aan met kennis van supplychain en de vereiste kwaliteiten die daarbij horen (uitstekend organisatietalent, goede sociale vaardigheden, technische competenties, enz.).

Bekijk alle vacatures
Burgerlijk Ingenieur

Bekijk alle vacatures
Chemical Engineer

De Chemical Engineer zal heel gevarieerde jobs vinden in de publieke sector: officieel controleorgaan, FAVV, waterbedrijf, technische recherche, enz. De keuze is ruim. Solliciteer en stel uw professionele ervaring en competenties ten dienste van de bevolking.

Civil Engineer

Gewapend met uw diploma van een polytechnische school zal een job vinden in de publieke sector vrij gemakkelijk zijn voor u. Dit profiel wordt namelijk veel gezocht in deze sector met een brede waaier aan beroepen. U kunt er openstaande functies vinden als zakelijk verantwoordelijke, productmanager, hoofdtechnicus, enz.

Elektronica Ingenieur

Als u werkt bij een overheidsinstantie of in een openbare instelling als Elektronica Ingenieur, dan krijgt u het statuut van ambtenaar, wat zorgt voor veel werkzekerheid en een aantrekkelijk salaris. Uw belangrijkste taken kunnen variëren. Zo hebt u een boeiende job waarbij elke dag anders is.

Functional Analyst

Op informaticagebied is het de Functional Analyst die een centrale functie invult. Hij is de link tussen de verschillende verantwoordelijken van de afdeling, de finale gebruikers en de IT’ers. Hij stelt oplossingen voor die zijn aangepast aan de functionele noden van het bedrijf.

Systems Engineer

De systemen en netwerken vallen onder de volledige verantwoordelijkheid van de Systems Engineer. Hij houdt zich bezig met de beveiliging, de ontwikkeling en de continue verbetering van deze systemen. IT-tools kennen dan ook geen geheimen voor hem en hij beschikt over een goed organisatievermogen.

Software Engineer

De softwareontwikkelaar (Software Engineer in het Engels) onderscheidt zich door zijn kennis van programmeertalen, zijn nauwkeurigheid bij de ontwikkeling van programma’s en zijn vermogen om technische oplossingen te vinden bij storingen tijdens de testperiode of in een latere fase.