De Medische apparatuur ingenieurs

In de sector van de medische apparatuur en voorzieningen worden vooral ingenieurs gezocht met een specialisatie in geneeskunde of biogeneeskunde, maar ook allround profielen kunnen perfect aan de slag in de sector. De belangrijkste taken van deze ingenieur is de ontwikkeling van innovatieve machines en technologieën om diagnoses en behandelingen te verbeteren, maar ook die machines produceren en de kwaliteit en de resultaten ervan controleren. In een tweede fase houdt hij zich ook bezig met het onderhoud van apparatuur en, indien nodig, kiest hij machines om in te investeren. De sector is boeiend omdat hij een sociale dimensie heeft (maakt deel uit van de gezondheidssector) en daarnaast ook oneindige innovatiemogelijkheden biedt, gaande van de ontwikkeling van een kunstnier of een beweegbaar hand tot neurologisch, genetisch of cellulair onderzoek.

Lees verder →
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Quality Engineer

Het respecteren van normen en regels staat voorop bij de productie van medische apparatuur. Organisaties werven daarom een kwaliteitsverantwoordelijke aan die zal instaan voor de kwaliteitscontrole en de conformiteit van de producten. Om te beantwoorden aan het gezochte profiel moet u beschikken over goede sociale vaardigheden en wetenschappelijke en technische expertise.

Bekijk alle vacatures
Sales Engineer

De Sales Engineer van een bedrijf dat medische apparatuur produceert, zal belast zijn met het uitbreiden van de klantenportefeuille door de verschillende ziekenhuizen en medische instanties te benaderen en heeft als doel de financiële resultaten van het bedrijf te verhogen aan de hand van zijn verkoopstrategie en de verkopen die daaruit voortvloeien.

Bekijk alle vacatures
Consultant

De Consultant die in de sector van medische apparatuur werkt, volgt het project op dat hem wordt toevertrouwd door zijn werkgever en brengt het tot een goed einde. Daarvoor moet hij het systeem volledig kunnen begrijpen en gebruikmaken van zijn competenties om te werken aan de uitdagingen van de sector.

Bekijk alle vacatures
Developer

De industriële uitrusting voor de medische sector en gezondheidsproducten vergen, zoals in andere technologische industrieën, de tussenkomst van een Developer voor de ontwikkeling en continue verbetering van programma’s en software die beantwoorden aan de functionele behoeften. Hebt u interesse in dit soort functies? Stuur dan uw cv en motivatiebrief naar rekruteerders.

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

Medische apparatuur is eveneens een bron van vacatures voor IT Engineers. Medische computers, systemen voor het beheer van patiëntgegevens, diagnostische software, enz. vereisen de competenties van gespecialiseerde, gemotiveerde en nauwkeurige professionals om zo doeltreffend mogelijk te werken.

Bekijk alle vacatures
Projectmanager

Een projectmanager in de sector van medische apparatuur is onmisbaar: deze machines moeten namelijk doeltreffend en perfect betrouwbaar zijn en regelmatig onderhouden en gecontroleerd worden enz. De projectmanager zorgt dus voor de aankoop, de goede werking, het onderhoud en de vervanging indien nodig.

Bekijk alle vacatures
Bouwkundig Ingenieur

Productie Ingenieur

Het produceren van medische apparatuur vereist regelmatige controles en een uitstekende opvolging. Dat zijn de twee voornaamste taken van de Productie Ingenieur. Hij moet ook de productieketen optimaliseren om zo de kosten en de termijnen te verkleinen en de kwaliteit te verhogen. Het beheer van de productie is dus volledig zijn verantwoordelijkheid.

R&D Engineer

Op het ritme van de technologische ontdekkingen en innovaties evolueren ook de medische apparatuur en producten. Het is de R&D Engineer (Research en Development) die de verschillende nieuwigheden uitwerkt door ze te bedenken, haalbaarheidsstudies uit te voeren en de realisatie van het project van A tot Z te begeleiden.

Technician

Bent u in het bezit van een ingenieursdiploma en op zoek naar werk, dan kan de functie van Technician, die verschillende vormen kan aannemen, overeenkomen met uw professionele verwachtingen: laborant, biomedisch technicus, technisch verantwoordelijke, enz. En dat in alle domeinen die ermee verbonden zijn: de farmaceutische sector, het ziekenhuismilieu, de industriële sector, enz.

Afgestudeerd

Start uw carrière in de medische apparatuur! Aan carrièremogelijkheden geen gebrek voor jonge ingenieurs die onlangs hun diploma behaalden aan een polytechnische school of studenten aan het einde van hun studies die graag hun technische competenties willen verbeteren en houden van teamwork.

Data Engineer

De Data Scientists zijn zeldzaam op de arbeidsmarkt, maar erg gewild bij bedrijven. Als u wordt aangeworven voor deze functie, dans staat u in voor het beheer van de gegevensverwerking (sorteren, stockeren, verzamelen, enz.). Door een diepgaande analyse van de enorme hoeveelheid patiëntgegevens kunt u bijvoorbeeld bepaalde medische voorzieningen efficiënter optimaliseren.

Mechanisch Ingenieur

Staat u bekend om uw vermogen om goede technische oplossingen te vinden en om uw verantwoordelijkheidsgevoel en zoekt u een nieuwe professionele uitdaging? De sector van medische apparatuur ontvangt u met open armen. De Mechanisch Ingenieur speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en het onderhoud van medische apparatuur en ook bij de productie.

Supply Chain Engineer

Hebt u al werkervaring en beschikt u over een globale technische kennis? Hebt u al eens overwogen om aan te sluiten bij het supplychainteam van een bedrijf van medische apparatuur? Uw job als ingenieur omvat er boeiende en afwisselende taken. U zal de materiaal- en informatiestromen optimaliseren en helpen bij de verbetering van het stockbeheer.

Electrical Engineer

Procurement Engineer

Met een ingenieursopleiding en een commercieel-technisch profiel kunt u groeien tot verantwoordelijke van de aankoopdienst in deze sector. In dat geval zal een goede dosis methodologie, vlotheid in de omgang en stiptheid u helpen om goede leveranciers en de nodige producten te kiezen voor de productie van medische apparatuur.

Elektronica Ingenieur

Dankzij uw universitaire opleiding bent u niet bang van een uitdaging en beschikt u over diepgaande kennis van elektronica. Bedrijven die medische apparatuur ontwikkelen, zijn op zoek naar Elektronica Ingenieurs zoals u om circuits te ontwerpen en de onderdelen te verkleinen van medische apparatuur.

Energy Engineer

Logistics Engineer

En als u nu eens een job vond in de medische apparatuur als ervaren logistiek medewerker? Uw specialisatie in logistiek maakt van u een echte troef voor de bedrijven. De rol van Logistics Engineer bestaat uit supervisie van de bevoorradings-, productie- en leveringsketen van medische machines.

Chemical Engineer

Industrieel Ingenieur

Werken voor de sector van medische apparatuur is dagelijks een uitdaging. Met een diploma van industrieel ingenieur brengt u uw nauwkeurigheid en uw technische competenties binnen in een multidisciplinair team en dat in alle domeinen: in een industrie, een onderzoekslabo, een universitair ziekenhuis, enz.

Electromechanical Engineer

De meeste medische apparatuur zijn tegenwoordig uitgerust met elektronica. Voor de Electromechanical Engineer is er dus geen gebrek aan vacatures in deze hoogtechnologische sector. De voorgestelde jobs zijn boeiend en vragen u om aan te tonen dat u proactief bent en beschikt over een teamgeest om uw taken tot een goed einde te brengen.

Civil Engineer

De Civil Engineer met passie voor technologische observatie en uitgebreide technische competenties kan aan de slag als productmanager, productieverantwoordelijke, technisch directeur, enz. dankzij zijn statuut van allround ingenieur. Zijn belangrijkste taken gaan van de ontwikkeling van nieuwe producten tot het feitelijk maken van prototypes.

Analyst Programmer

Medische apparatuur en speciale machines voor de gezondheidszorg vereisen Analyst Programmers met een stevige technische achtergrond en kennis van Java, PHP en andere programmeertalen. Projectmanagement is hun belangrijkste taak, voor de ontwikkeling van software bijvoorbeeld.

Business Analyst

De Business Analyst beschikt vaak over een relevante ervaring en stelt al zijn kennis en competenties ten dienste van de rentabiliteit en de verbetering van het bedrijf. Daarvoor zijn goede leiderscapaciteiten en de bereidheid om op zoek te gaan naar innovatieve en doeltreffende oplossingen twee grote troeven.

Functional Analyst

Aanwervingskantoren verwachten over het algemeen van de Functional Analyst dat hij ten minste een geslaagde ervaring heeft (in een ziekenhuisgroep of in het industrieel projectmanagement bijvoorbeeld). Ook de sociale vaardigheden die hij moet aantonen kunnen het verschil maken bij zijn aanwerving.

Systems Engineer

De medische wereld is op zoek naar efficiëntere medische programma’s. Als Systems Engineer kunt u perfect aan de slag in een bedrijf van medische apparatuur of een analyselaboratorium waar u een onmisbare speler bent op de IT-afdeling. U onderzoekt de technische haalbaarheid van de oplossingen en organiseert de ontwikkeling en de testen van prototypes.

Software Engineer

De Software Engineer is perfect op de hoogte van de laatste technologische innovaties en uitgerust met een perfecte kennis van IT-tools. Hij is expert in IT-ontwikkeling en werkt softwarepakketten uit die aangepast zijn aan de noden van het bedrijf. Deze job is ideaal voor een ervaren werknemer, die meer verantwoordelijkheid krijgt, maar ook als eerste werkervaring.