De Luchtvaart ingenieurs

Afgestudeerd als ingenieur en op zoek naar een job waarmee u carrière kunt maken in de luchtvaartsector? Als u houdt van teamwork en beschikt over een goed aanpassingsvermogen, dan vindt u gemakkelijk een job die bij u past. Dit domein houdt zich bezig met alles wat met luchtvaart te maken heeft en hangt samen met verschillende deskundigheden: fysica, materiaalkunde, stromingsleer, enz. Er zijn dus regelmatig openstaande vacatures die betrekking hebben op allerlei technische kennis en vaardigheden. U vindt ze op onze site voor werkzoekenden of rechtstreeks via headhunters in aanwervingskantoren.

Lees verder →
Systems Engineer

De Systems Engineer, of systeemingenieur, is essentieel in elk bedrijf: deze vakman met een multidisciplinair profiel werkt aan technische oplossingen voor complexe problemen door besturingssystemen te ontwikkelen. Nauwkeurig werken en de noden goed kunnen analyseren, zijn dus belangrijke vereisten voor deze job.

Bekijk alle vacatures
Consultant

De burger- en militaire luchtvaart blijft maar groeien en met deze evolutie stijgt ook het aantal bedrijven dat consultants aanwerft. Als u beschikt over de nodige kwaliteiten voor dit nauwkeurige beroep met een aanzienlijke hoeveelheid werk, dan zult u geen moeite hebben om een vacature te vinden die bij u past.

Bekijk alle vacatures
Quality Engineer

De Quality Engineer kan zich onderscheiden door zijn technische en wetenschappelijke expertise, maar ook door zijn nauwkeurigheid, zorgvuldigheid en zijn verantwoordelijkheidsgevoel. Zijn job is essentieel want hij moet de veiligheid van de reizigers, maar ook die van de werknemers garanderen. Het gemiddeld loon van personen met deze functie is over het algemeen dan ook heel interessant.

Bekijk alle vacatures
Industrieel Ingenieur

De wetenschappelijke en technische opleiding van de luchtvaartingenieur mag dan wel meer gespecialiseerd zijn in dit domein, ook het profiel van industrieel ingenieur wordt gezocht en is onmisbaar in de sector. Hij kijkt vanuit een ander perspectief naar de processen en kan zo originele en efficiënte technische oplossingen vinden.

Bekijk alle vacatures
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Analyst Programmer

Softwareontwikkeling is een aanzienlijk onderdeel van de luchtvaart en daarom worden Analyst Programmers aangeworven in deze sector. De professionele bezigheid van de Software Engineer is het programmeren van digitale simulatiesoftware, elektronische systemen, enz.

Bekijk alle vacatures
Mechanisch Ingenieur

Als luchtvaartingenieur met een specialisatie in mechanica staat u in voor de ontwikkeling van de nodige stukken voor de bouw van machines of de voortdurende verbetering van hun aerodynamica. Als deze taken jou enthousiast maken, plan dan een sollicitatiegesprek door uw cv en motivatiebrief door te sturen naar bedrijven die op zoek zijn naar uw profiel.

Bekijk alle vacatures
Sales Engineer

De commercieel verantwoordelijke werkt nauw samen met de marketingafdeling en bepaalt de verkoopstrategie. Hij houdt zich ook bezig met het zoeken en selecteren van interessante prospecten, die hij dan probeert om te zetten in nieuwe en blijvende klanten. Daarom is de commercieel-technisch ingenieur gespecialiseerd in zijn domein en kan hij uitstekend onderhandelen.

Bekijk alle vacatures
Supply Chain Engineer

De luchtvaart heeft ook jobs in de productieketen, en dus als logistiek verantwoordelijke. U staat in voor het beheer van de bevoorrading en de stocks, maar ook voor het transport van stukken of afgewerkte voertuigen tot bij de uiteindelijke klant. Organisatorische aanleg is dus onmisbaar in deze functie.

Bekijk alle vacatures
Electromechanical Engineer

De opleiding van de Electromechanical Engineer in de richting van de luchtvaart is een ware troef voor de werkzoekende, en zeker als die al beschikt over een relevante ervaring in het domein. Zijn kennis van geavanceerde technieken en hoogtechnologische processen zal een onmiskenbaar argument zijn tijdens de onderhandelingen omtrent het loonpakket.

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

De IT Engineer die gespecialiseerd is in luchtvaart houdt zich vooral bezig met software voor vliegtuigen, helikopters, raketten, enz. Zo zorgt hij voor een betere controle van de manoeuvres, een vermindering van het aantal storingen, een beter beheer van het luchtverkeer, enz.

Bekijk alle vacatures
Business Analyst

Een Business Analyst in de luchtvaart moet blijk geven van een uitstekend analyseervermogen, prioritering en teammanagement. Zijn doel is het verhogen van de rentabiliteit van het bedrijf en de efficiëntie, door de functionele behoeften van de organisatie goed te analyseren en de evoluties van de technische teams op te volgen.

Bekijk alle vacatures
Developer

De luchtvaartsector heeft nood aan de competenties van Developers. De luchtvaart gebruikt verschillende simulatiesoftware, boordsystemen, enz. Deze worden gemaakt in functie van de noden van lijnpiloten en “vliegtuigbouwers” en worden gebruikt in de cockpits van lijnvliegtuigen of militaire vliegtuigen.

Bekijk alle vacatures
Electrical Engineer

Bent u geboeid door wetenschap en technologie, beschikt u over een diploma elektriciteit van een polytechnische school en bent u geïnteresseerd in een job in de luchtvaartsector? Uw multidisciplinaire kennis en technische competenties worden gezocht in dit domein. Antwoord dus op de voorgestelde vacatures of waag u aan een open sollicitatie.

Bekijk alle vacatures
Logistics Engineer

Werken in de luchtvaart is een droomjob voor bepaalde ingenieurs. Profielen in de richting van de logistiek zijn daar de sleutel voor. Ze worden gezocht om IT-systemen en stromen van producten, stoffen en bestanddelen te beheren die nodig zijn voor de productie van luchtvaartuigen en specifieke uitrustingen die daarvoor bestemd zijn.

Bekijk alle vacatures
Projectmanager

Luchtvaartprojecten zijn gevarieerd en moeten worden bestuurd door een competent persoon. De projectmanager in de luchtvaart moet dus beschikken over bepaalde kwaliteiten waar de rekruteerder nauwlettend op toeziet: organisatievermogen, uiteraard, maar ook stiptheid, sociale vaardigheden en technische kennis.

Bekijk alle vacatures
R&D Engineer

Wilt u graag meewerken aan het bedenken van de luchtvervoersmiddelen van de toekomst? De job van R&D Engineer zal beantwoorden aan deze ambitie en tegelijk aan uw behoefte aan creativiteit. Stuur een open sollicitatie of beantwoord de vacatures die worden voorgesteld door de gespecialiseerde bedrijven.

Bekijk alle vacatures
Productie Ingenieur

Bent u geboeid door de luchtvaart en hebt u er altijd van gedroomd om mee te werken aan de productieketen van vliegtuigen en andere toestellen? Dan is de functie van Productie Ingenieur op uw lijf geschreven. Stel uw cv en motivatiebrief op en beantwoord de geschikte vacatures voor een job die overeenkomt met uw ambities!

Technician

Van technologische observatie tot het volledig beheer van een industrieel project, dat is waar de technisch ingenieur in de luchtvaart zich mee bezighoudt. Voelt u zich aangetrokken en beschikt u over een ingenieursdiploma, goede sociale vaardigheden en diepgaande kennis? Wees dan welkom in de sector!

Afgestudeerd

Bent u pas afgestudeerd en op zoek naar een eerste job? Heeft de luchtvaart- en ruimtevaartsector u altijd geboeid? Ga ervoor! Deze sector bruist van boeiende jobs, of u nu allround of gespecialiseerd ingenieur bent: calculator, vliegproefingenieur, R&D Engineer, enz.

Data Engineer

Data Managers met een diepgaande wetenschappelijke opleiding, bv. aan een polytechnische school, en eventueel een eerste werkervaring, houden zich bezig met het efficiënt en slim beheren en analyseren van verschillende verzamelde gegevens binnen het bedrijf, in dit geval gespecialiseerd in de luchtvaart. Op die manier kan hij innovatieve strategische verbeteringen voorstellen.

Procurement Engineer

De Procurement Engineer is een soort van “zakelijk verantwoordelijke” van het luchtvaartbedrijf. Hij kan er met zijn wetenschappelijke competentie en onderhandelingsskills voor zorgen dat zijn werkgever de beste prijzen krijgt voor de grondstoffen die nodig zijn voor de industriële productie. Hij vindt dus gemakkelijk werk in de sector.

Elektronica Ingenieur

Is technologische innovatie bijna een levenswijze voor u? Bent u creatief en hebt u een diploma van Elektronica Ingenieur? Er wachten u verschillende uitdagingen in de luchtvaart: radiotransmissie, toesteldetectie, verbetering van complexe systemen ... Wacht niet langer om te solliciteren!

Energy Engineer

In de ruimtevaart zijn er ook jobs voor ingenieurs met een specialisatie in energie. Ze houden zich vooral bezig met de problematiek van energie in de luchtvaart en de vermindering en zelfs de verandering van het energieverbruik in de productie en het gebruik van luchtvaarttoestellen.

Chemical Engineer

Bent u nauwkeurig, nieuwsgierig en ook expert in de chemie? Dan lijkt een job als Chemical Engineer in de luchtvaart wel iets voor u. U helpt het bedrijf om te beantwoorden aan de economische uitdagingen, prestatie- en veiligheidsdoelstellingen door nieuwe composietmaterialen of betere producten voor oppervlaktebehandeling te ontwikkelen.

Civil Engineer

Civil Engineers hebben geen probleem om een plaats te vinden in deze sector: bouw van verschillende onderdelen, ontwikkeling van luchtvaartsystemen, voortdurende verbetering, research en development, enz. Eigenlijk zijn alle profielen welkom: de industriële luchtvaartsector is een van de grootste rekruteerders van ingenieurs, zelfs juniorprofielen.

Functional Analyst

Als Functional Analyst is het uw taak om de bestaande processen te analyseren en nieuwe, doeltreffendere bedrijfsprocessen te bedenken en te ontwikkelen en te waken over hun goede werking, met als doel de rentabiliteit en de kwaliteit te verbeteren.

Software Engineer

Geen gebrek aan vacatures voor Software Engineers in de luchtvaartsector: werk vinden zal niet moeilijk zijn voor dit type profiel. Hun kennis van programmeren en informatica zijn essentieel voor de goede werking van elk bedrijf dat zich specialiseert in de luchtvaart.

Aerospace Engineer

Is het uw droom om militaire vliegtuigen of publieke luchtvervoersmiddelen te ontwikkelen en te testen? Wilt u meewerken aan het langeafstandsvervoer van de toekomst? Ga aan de slag in een team als luchtvaartingenieur en gebruik al uw wetenschappelijke kennis en technische competenties ten dienste van de innovatie.