De Life Sciences ingenieurs

Bent u een ingenieur op zoek naar vacatures, dan wachten verschillende jobopportuniteiten op u in het domein van de Life Sciences. Deze sector heeft toepassingen op verschillende vlakken (landbouw, milieu, geneeskunde, voeding, farmaceutica, enz.). Alle profielen komen in aanmerking voor een job, zowel seniors als juniors, met gevarieerde gemiddelde lonen die aanzienlijk stijgen in functie van het aantal jaar ervaring. Of u nu allround of gespecialiseerd ingenieur bent, of u internationaal carrière wilt maken, of integendeel, zich niet wil verplaatsen, u vindt uw geluk tussen de verschillende functies die voor u openliggen dankzij uw wetenschappelijke en volledige universitaire opleiding. De Life Sciences (of “biologie” in het Nederlands) omvat biotechnologie, bio-informatica, agronomie, moleculaire biologie … Dat verklaart de vele professionele mogelijkheden in de sector.

Lees verder →
Quality Engineer

Voor kwaliteitscontrole is een projectmanager nodig die zowel goede sociale vaardigheden heeft, als kennis van het domein waarin hij wil solliciteren. Zijn voornaamste taken zijn het verhogen van de rentabiliteit met respect voor het bestek en de kwaliteitsnormen.

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

De IT Engineer zal zonder probleem een plaats vinden in de sector van de Life Sciences. Zijn vaardigheden worden bijzonder vaak gezocht op de arbeidsmarkt, voornamelijk dankzij de explosie van de digitale wereld en de telecommunicatie. Systeembeheerder, netwerkbeheerder, IT-ondersteuning ...: de sector is verdeeld in verschillende functies met diverse taken.

Bekijk alle vacatures
Consultant

Om Consultant te worden, moet u beschikken over sociale vaardigheden, een analytische geest, stevige competenties en meestal ook een relevante ervaring in het domein. De Consultant moet namelijk de processen en projecten van het bedrijf of labo verbeteren.

Bekijk alle vacatures
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Projectmanager

De projectmanager heeft als doel de taken die hem worden toevertrouwd tot een goed einde te brengen. Dat kan gaan om het beheer van een vaccinproject of de productie van software bijvoorbeeld. Daarnaast moet hij de teams coördineren en de doelstellingen behalen die voor hem worden vastgelegd, door de kosten en de termijnen in de gaten te houden.

Bekijk alle vacatures
Productie Ingenieur

Zou u graag willen werken aan de uitdagingen die men u voorlegt? Bent u nauwkeurig en georganiseerd? Ga dan voor een baan als gespecialiseerd ingenieur in productiebeheer. In dit soort beroep staat u aan het hoofd van een productieketen of productiewerkplaats - een boeiende functie met veel verantwoordelijkheid!

Bekijk alle vacatures
R&D Engineer

Hebt u geen gebrek aan creativiteit, stiptheid en aanpassingsvermogen, dan vindt u zeker uw geluk tussen de vacatures van Research en Development (of toegepast onderzoek). De selectie is streng, maar de job is de moeite waard: boeiende projecten, opdrachten met verantwoordelijkheid, aantrekkelijk salaris, enz.

Bekijk alle vacatures
Developer

De farmaceutica en andere sectoren van Life Sciences hebben regelmatig nood aan Developers voor de ontwikkeling van software die is aangepast aan hun behoeften. Er zijn dus verschillende vacatures voor SAS-programmeurs, webontwikkelaars of meer algemene IT-ontwikkelaars.

Bekijk alle vacatures
Data Engineer

Wil u in uw dagelijks leven technologische observatie doen en gegevensanalyses uitvoeren? De openstaande functies in datamanagement voldoen aan uw ambities als u houdt van teamwork en beschikt over uitstekende technische vaardigheden. Stuur uw sollicitatie door en bemachtig een sollicitatiegesprek!

Bekijk alle vacatures
Business Analyst

De Business Analyst is verantwoordelijk voor de optimalisatie van de informatica en telecommunicatie van zijn werkgever. Hij moet beschikken over de kwaliteiten van een teamleider en projectmanager. Hij ontwikkelt softwarepakketten op maat en volgt de realisatie op.

Bekijk alle vacatures
Procurement Engineer

Hebt u een basisopleiding gevolgd in een van de ingenieurswetenschappen, maar hebt u ook een diploma met een commerciële specialisatie op zak, dan is een commercieel-technische functie een van de opties. Uw dubbele competentie wordt vaak gezocht op de arbeidsmarkt.

Bekijk alle vacatures
Logistics Engineer

Zoekt u graag technische oplossingen voor complexe systemen die kunnen worden verbeterd? Bent u gemotiveerd om omvangrijke uitdagingen aan te gaan? Alle beroepen in de logistiek kunnen bij u passen, zeker als u een hogere opleiding van ingenieur hebt gevolgd en ervaring hebt in projectmanagement.

Bekijk alle vacatures
Electrical Engineer

Hebt u een diploma elektriciteit van een polytechnische school en bent u op zoek naar vacatures? Als u beschikt over de vereiste competenties, zoals stiptheid en efficiëntie, dan heeft de sector van Life Sciences een overvloed aan vacatures voor u.

Sales Engineer

De Life Sciences zorgen voor veel werkgelegenheid voor commercieel-technische profielen op de arbeidsmarkt, meestal onder de vorm van medisch vertegenwoordiger. De vervaardigde producten (medicijnen, vaccins, enz.) moeten worden verkocht aan verschillende professionals en infrastructuren (apotheken, ziekenhuizen, de medische en paramedische wereld ...).

Electromechanical Engineer

De Electromechanical Engineer houdt zich over het algemeen bezig met het ontwerpen en testen van installaties en elektronische elementen, maar ook met het opstellen van technische documentatie die daarbij hoort en handleidingen. Hij leidt ook de gespecialiseerde technici die zich bezighouden met het testen en monteren van prototypes.

Functional Analyst

De Functional Analyst is gespecialiseerd in IT en werkt samen met het IT-team voor de concrete ontwikkeling van software, die hij heeft ontworpen om te beantwoorden aan de noden van verschillende spelers in het bedrijf of het labo waar hij werkt.

Energy Engineer

Specialisten in energie worden voortdurend gezocht in alle sectoren. Efficiënt energieverbruik is namelijk essentieel in alle industrieën en bedrijven, zowel vanuit financieel als vanuit ecologisch oogpunt. De farmaceutische, biomedische industrie enz. zijn geen uitzondering op die regel.

Elektronica Ingenieur

De Civil Engineer met een specialisatie in elektronica en een passie voor wetenschap en technologie vindt zeker een gepaste job in de Life Sciences. In deze sector kunt u uw competenties voortdurend verbeteren, krijgt u een aantrekkelijk salaris en werkt u in een aangenaam en boeiend team.

Technician

Hebt u dankzij uw professionele ervaring een goede beheersing van allerlei gespecialiseerde onderwerpen kunnen verwerven? Houdt u van onderzoek en technologische innovatie en kunt u uw creativiteit koppelen aan het technisch aspect? Weet dan dat de sector van Life Sciences op zoek is naar profielen zoals u.

Mechanisch Ingenieur

Of het nu gaat om uw eerste job of u hebt al een eerste geslaagde ervaring in een gelijkaardige functie, als ingenieur met een specialisatie in mechanica hebt u een ruime keuze aan vacatures die passen bij uw profiel.

Chemical Engineer

Bent u een nauwkeurige en competente Chemical Engineer en op zoek naar een contract van bepaalde of onbepaalde duur, of zelfs een interim? Verschillende aanwervingskantoren, labo’s en bedrijven bieden vacatures die uw technische en wetenschappelijke expertise vereisen en die kunnen voldoen aan uw professionele ambities en loonsverwachtingen.

Industrieel Ingenieur

Industriële en farmaceutische projecten hebben efficiënte, stipte vakmannen nodig met een geschikte opleiding. Als u aan die voorwaarden voldoet, stuur dan uw sollicitatie naar industrieën en bedrijven die rekruteren op onze pagina’s.

Supply Chain Engineer

Kent strategische en operationele logistiek geen geheimen voor u? Wilt u graag het beheer van goederenstromen en de verbetering van de processen op u nemen? De functies die openstaan in de supplychain zijn op uw lijf geschreven.

Systems Engineer

IT-beveiliging en systeembeheer zijn belangrijke domeinen in de Life Sciences. Daarom vindt de Systems Engineer zonder problemen een job in deze sector: in de validatie van computersystemen, bijvoorbeeld, of als netwerkbouwer.

Civil Engineer

Bent u pas afgestudeerd of werkzoekend? Hebt u een eerste relevante ervaring in de sector of helemaal niet? Als u een universitair diploma burgerlijk ingenieur op zak hebt, dan zijn rekruteerders en hr-verantwoordelijken van farmaceutische en biotechnologische bedrijven erg geïnteresseerd in uw profiel. Aarzel dus niet om uw cv en motivatiebrief naar hen te sturen.

Software Engineer

Software ligt aan de basis van de goede werking van industrieën in de Life Sciences. Ook het profiel van de Software Engineer wordt bijzonder veel gezocht in deze sector. Zijn taak is vooral het coderen van programma’s die zijn aangepast aan het bedrijf waarvoor hij werkt.

Analyst Programmer

Kennis van de belangrijkste computertalen, toegepaste kennis van IT-tools en goede vaardigheden in projectmanagement zijn de pijlers waarop het beroep van Analyst Programmer rust. Beschikt u over deze troeven, wacht dan niet langer met solliciteren.

Afgestudeerd

Behaalde u onlangs uw diploma van ingenieur en droomt u ervan om van start te gaan in de medische en biologische sector? Hebt u een stevige wetenschappelijke en technische kennis, met of zonder werkervaring? Solliciteer voor de vacatures van de bedrijven in deze sector.