De Landbouw & Voeding ingenieurs

De landbouwsector zoekt gespecialiseerde en allround ingenieurs om te helpen zijn hoofddoel te verwezenlijken: het verwerven van voedingsmiddelen bestemd voor consumptie door de verwerking van landbouwproducten, waarbij wordt voldaan aan een strenge kwaliteitscontrole en alle normen van voedselveiligheid in acht worden genomen. De vacatures hebben betrekking op alle sectoren: onderzoek en ontwikkeling, optimalisatie van de productielijn, voortdurende verbetering van de landbouwproductie, enz. Daarom zoeken bedrijven of rekruteringskantoren verschillende soorten ingenieurs. Hebt u nog geen werkervaring? Ook dynamische juniorprofielen die op zoek zijn naar een eerste job zijn welkom.

Lees verder →
Logistics Engineer

De logistiek van voedingsmiddelen kent enkele bijzonderheden: nieuwe producten, aangepaste recepten of verandering van verpakking om de verkoop te doen stijgen. De technische vaardigheden van de Logistics Engineer zijn onmisbaar om nieuwe leveranciers te kiezen en een efficiënt distributienetwerk uit te bouwen.

Bekijk alle vacatures
Projectmanager

De industriële projectmanager in de voedingsmiddelensector verzorgt het beheer en de opvolging van de industrialisatiemethodes. Het is dus een functie met veel verantwoordelijkheid die organisatie, stiptheid en een uitstekend sociale vaardigheden vraagt. De moeilijkheid van de job wordt gecompenseerd door een aantrekkelijk salaris.

Bekijk alle vacatures
Sales Engineer

De promotie en commercialisering van de producten van het bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie is een essentieel onderdeel binnen de functie van Sales Engineer van deze sector: hij doet huis-aan-huisverkoop bij verschillende klanten (met name kleine of grote distributiekanalen) om de constante groei van zijn klantenportefeuille te verzekeren.

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

De voedingsmiddelensector heeft veel toekomstmogelijkheden voor IT Engineers, met name omdat de gespecialiseerde software heruitgevonden of regelmatig geüpdatet moet worden in functie van de noden van de markt en de wettelijke bepalingen: systemen om producten te traceren, stock te beheren, producten te exporteren, enz.

Bekijk alle vacatures
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Procurement Engineer

Bent u opgeleid als Sales Engineer (of Procurement Engineer), dan bent u gekwalificeerd om aangeworven te worden door grote bedrijven in de landbouw- en voedingsindustrie. Als verkoper in de voedingsmiddelensector is het uw hoofdtaak om ingrediënten en grondstoffen aan te kopen.

Bekijk alle vacatures
Quality Engineer

Uw diploma van ingenieur is veel gevraagd voor de functie van Quality Engineer. Het is uw hoofdtaak om te verzekeren dat het bestek wordt nageleefd, de productielijn te bewaken en de kwaliteit van de afgewerkte producten en de voedselveiligheid te garanderen: hygiëne, verpakking, informatie over de verpakking enz.

Bekijk alle vacatures
Productie Ingenieur

In de voedingsmiddelensector houdt de Productie Ingenieur zich bezig met de verwerking van de landbouwproducten tot consumentenproducten, de verbetering van de protocollen en de productieprocessen en het perfect naleven van de veiligheidsregels en de kwaliteit gedurende de hele productieketen.

Bekijk alle vacatures
R&D Engineer

De R&D Engineer in de voedingsmiddelenindustrie krijgt te maken met verschillende onderwerpen: technologische innovatie betreft de producten maar ook de verpakking en het productieproces. Het aanwervingsproces voor deze functies is streng, maar deze jobs staan ook open voor zowel jonge afgestudeerden als ervaren profielen.

Bekijk alle vacatures
Energy Engineer

Niet alle bedrijven in de voedingsmiddelensector doen een beroep op een Energy Engineer. Deze functie is meestal beschikbaar in grote bedrijven en gericht op de vermindering van de productiekosten. De ingenieur kan ook helpen bij het selecteren van een locatie voor de vestiging van nieuwe fabrieken.

Bekijk alle vacatures
Developer

De Developer is een nuttig beroep binnen de agro-industrie en de voedingsproductie. Dit type IT Engineer werkt namelijk mee aan de ontwikkeling van programma’s of besturingssoftware die in het hele proces van de industrie worden gebruikt. Hij houdt zich bezig met de ontwikkeling en de installatie en zorgt voor het onderhoud en de goede werking.

Bekijk alle vacatures
Business Analyst

Een functie als Business Analyst wordt over het algemeen beschouwd als een met veel verantwoordelijkheden en vraagt daarom verschillende competenties en kwaliteiten: goede sociale vaardigheden, interesse in technologische observatie, een zeker studieniveau en/of een goede praktijkervaring, aanleg voor teammanagement, enz.

Bekijk alle vacatures
Consultant

Consultant in de voedingsmiddelenindustrie is een boeiende, maar ook complexe job. Dankzij zijn kennis van het personeel heeft de consultant inzicht in de algemene werking van het bedrijf en ook de productieketen en kan hij de beste beslissingen nemen voor zijn werkgever.

Bekijk alle vacatures
Afgestudeerd

Zoekt u een eerste ervaring om uw wetenschappelijke en technische kennis om te zetten in de praktijk? Pas afgestudeerd aan een polytechnische school? Raadpleeg dan de vacatures van bedrijven in de voedingsmiddelensector. Afhankelijk van uw specialisatie zijn er verschillende taken: van de vervaardiging van producten of levensmiddelen tot de bepaling van kwaliteitsnormen.

Bekijk alle vacatures
Data Engineer

Door de digitalisering moeten bedrijven ook inzetten op het beheer van gegevens. Ook de voedingsmiddelensector ontsnapt daar niet aan. Als Data Engineer houdt u zich bezig met de problematiek rond de verwerving en de beveiliging van gegevens. Analytische vaardigheden en inzicht in statistische modellen worden ook veel gevraagd door rekruteerders.

Bekijk alle vacatures
Systems Engineer

U zoekt een nieuwe job als ingenieur om uw werkervaring verder uit te bouwen? De voedingsmiddelensector werft Systems Engineers aan om de productie-installaties en -processen te (her)bekijken. Voer numerieke simulaties uit vooraleer u de prototypes voor de optimalisatie van de productie test en analyseert.

Bekijk alle vacatures
Analyst Programmer

Softwareontwikkeling is onmisbaar in twee delen van de voedingsmiddelensector: voor de landbouwbedrijven en voor de voedingsmiddelenindustrie zelf. IT Engineers worden dus vaak ingezet door bedrijven voor hun gespecialiseerde kennis in het domein.

Bekijk alle vacatures
Burgerlijk Ingenieur

Bekijk alle vacatures
Mechanisch Ingenieur

Mechanisch Ingenieurs (of werktuigbouwkundig ingenieurs) met een goede vaardigheid in het ontwikkelen van complexe machines en systemen worden veel gevraagd in de voedingsmiddelensector. Ze houden zich bezig met de productie van gereedschap en ontwikkelen oplossingen om de productie van voedingsmiddelen te verbeteren. Creativiteit en besluitvaardigheid helpen om hen om hun taak tot een goed einde te brengen.

Bekijk alle vacatures
Technician

Om te voldoen aan de vraag van bedrijven in de voedingsmiddelensector die op zoek zijn naar steeds bekwamere technisch verantwoordelijken, wordt de knowhow van technisch ingenieurs erg gewaardeerd en gezocht. Werk mee aan nieuwe productiemethodes en de innovatieve verwerking van voedingsmiddelen. Stuur uw cv en motivatiebrief en solliciteer voor deze vacatures.

Supply Chain Engineer

De korte levensduur van voedingsmiddelen maakt het logistiek beheer ingewikkeld. De Supply Chain Engineer werkt in een team en zorgt voor een efficiënt distributienetwerk door actuele problemen aan te pakken: ecologisch verpakken, producten traceren enz.

Electrical Engineer

Kent de reglementering en de technologie van elektriciteit geen geheimen voor u? Neem dan een kijkje bij de nieuwe vacatures voor Electrical Engineer in de voedingsmiddelenindustrie. Het zal uw taak zijn om de bestaande productie-eenheden te behouden en ook nieuwe systemen te installeren.

Elektronica Ingenieur

De productie en verwerking van levensmiddelen vereisen krachtige machines. Het inzicht in deze machines is niet enkel voorbehouden aan één type profiel. De Elektronica Ingenieurs maken gebruik van hun expertise in elektronica en industriële informatica om elektronische circuits te bouwen die de machines laten functioneren.

Chemical Engineer

Hebt u een basisopleiding van ingenieur in de chemie of de biochemie achter de rug? Er wachten nieuwe vacatures in de voedingsmiddelensector. De bedrijven zoeken dit type profielen om verschillende processen uit te werken en te verbeteren om voedingsmiddelen te verwerken, te produceren en te bewaren .

Industrieel Ingenieur

In de voedingsmiddelensector is het de belangrijkste taak van de ingenieur om als brug te fungeren tussen het platteland en de industriële productie. Het is hoofdzakelijk de Industrieel Ingenieur die zorgt voor de verwerking van de grondstoffen. Hij controleert de voedingswaren en optimaliseert de productiemiddelen.

Electromechanical Engineer

Als u wil solliciteren in de voedingsmiddelensector, dan zal uw diploma van Electromechanical Engineer de bedrijven in deze sector zeker interesseren. Ze hebben u nodig, onder andere om nieuwe elektronische installaties te ontwikkelen bestemd voor de voedselproductie.

Civil Engineer

Of u nu al werkervaring heeft of pas afgestudeerd bent aan een polytechnisch instituut, als u beschikt over een diploma van Civil Engineer, dan zult u altijd een vacature vinden binnen de voedingsmiddelensector die overeenstemt met uw profiel.

Functional Analyst

Schrikt teamwork en projectbeheer u niet af? Denkt u oplossingsgericht en droomt u van een job in de voedingsmiddelensector? Dan zult u bij ons zeker vacatures voor Functional Analyst vinden die beantwoorden aan uw verwachtingen.

Software Engineer

Computersoftware en -programma’s zijn nodig om de voedingsmiddelenindustrie te optimaliseren en rendabel te maken, zowel voor het beheer van de stock als van de productie. In samenwerking met andere ingenieurs ontwikkelt u besturingssoftware die is aangepast aan de noden van de voedingsmiddelensector.