De Infrastructuur ingenieurs

De infrastructuursector bruist van werkgelegenheid voor allround en gespecialiseerde ingenieurs. Infrastructuur omvat bijvoorbeeld gebouwen en bruggen, maar ook weg- en spoorweginfrastructuur. De ingenieur die werkt in deze sector kan tussenkomen in elke fase van een project (aanleg van een snelweg, renovatie van een brug, enz.) of het project in zijn geheel superviseren (bijvoorbeeld als bestuurder van de werkzaamheden, technisch directeur of exploitatieverantwoordelijke). Alle beroepen binnen dit domein vragen nauwkeurigheid en een diepgaande wetenschappelijke en technische opleiding, want om de veiligheid van de gebruikers te verzekeren, moet het infrastructuurproject perfect en met respect voor alle veiligheidsnormen worden uitgevoerd. Als deze twee criteria aanwezig zijn, dan liggen ook voor pas afgestudeerden zonder relevante ervaring alle kansen open om carrière te maken in de sector. Profielen met minstens een geslaagde ervaring kunnen een functie met verantwoordelijkheid invullen.

Lees verder →
Projectmanager

Spreekt de functie van projectmanager de infrastructuur u aan? Om succesvol te zijn in deze boeiende job, moet u blijk geven van een perfecte organisatie, sterke technische competenties, creativiteit en uitstekende sociale vaardigheden.

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

Technieken voor infrastructuur zijn in volle ontwikkeling op vlak van automatisering, of het nu gaat om transport of stedenbouw. Daarom worden IT Engineers aangeworven die algoritmes uitwerken en de nodige computersimulaties doen voor de goede werking van een project.

Bekijk alle vacatures
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Systems Engineer

De Systems Engineer, die meestal ook de taken van de netwerk- en telecommunicatie-ingenieur vervult, houdt zich bezig met het beheer van de computerinfrastructuur, maar ook de optimalisatie en de beveiliging van de IT- en besturingssystemen van zijn werkgever.

Bekijk alle vacatures
Productie Ingenieur

De Productie Ingenieur waakt erover dat de procedures worden nageleefd en helpt bij de ontwikkeling van het bedrijf, dankzij zijn innovatieve voorstellen voor de verbetering van de productieketen of het project. Dit beroep vereist een grote nauwkeurigheid en een uitstekend organisatietalent. Als u beschikt u over die kwaliteiten, stuur dan uw sollicitatie door naar rekruteerders.

Bekijk alle vacatures
Consultant

Met zijn aanpassingsvermogen, uitstekende sociale vaardigheden en natuurlijk leiderschap vindt de consultant in het transport optimale oplossingen voor het bedrijf waarvoor hij werkt. Hij is in staat om zijn team te motiveren om de beste resultaten te verkrijgen en voert daarvoor de nodige veranderingen door.

Bekijk alle vacatures
Sales Engineer

Een van de taken van de Sales Engineer is het bedrijf onmisbaar maken op de economische markt en zijn omzetcijfer laten groeien dankzij een ambitieuze verkoopstrategie. Het is dus een functie met verantwoordelijkheid die een uitstekend organisatietalent, vlotheid in de omgang en een goede stressbestendigheid vereist.

Bekijk alle vacatures
Logistics Engineer

Raadpleeg de vacatures en de functieomschrijvingen in de infrastructuursector! Met een ingenieursdiploma kunt u een antwoord bieden op de logistieke uitdagingen waarmee een bedrijf kan worden geconfronteerd, zoals kostenvermindering of de optimalisatie van leveringsplanning.

Bekijk alle vacatures
Analyst Programmer

De Analyst Programmer analyseert de noden van het bedrijf, werkt een computeroplossing uit en beheert vervolgens de ontwikkeling van een applicatie of software door middel van de meest geschikte programmeertaal voor het IT-project in kwestie. Hij neemt dus op een bepaalde manier de functie van Research en Development en de rol van teamleider op zich.

Bekijk alle vacatures
Data Engineer

Datamanagement is een deel van het antwoord op mobiliteits- en infrastructuurproblemen. Big Data Engineers zitten dus helemaal op hun plaats in deze sector. Door kwaliteitscontrole, het verkrijgen en analyseren van gegevens kunnen ze helpen om de optimalisaties van de sector beter te begrijpen en in te plannen.

Bekijk alle vacatures
Energy Engineer

Bent u ingenieur met een specialisatie in energie? Solliciteer nu bij een bedrijf of aanwervingskantoor! U vervult een sleutelfunctie waarbij u de laatste nieuwe technologieën rond de opwekking van energie zult gebruiken. Uw kennis wordt ook gezocht om een team te leiden als projectmanager.

Bekijk alle vacatures
Developer

Op de arbeidsmarkt wordt het profiel van Developer gezocht door de meeste bedrijven. Informatieverwerking en de ontwikkeling van softwarepakketten - en dus de informaticaberoepen - zijn essentieel voor alle bedrijven die willen evolueren en hun rentabiliteit willen doen groeien.

Bekijk alle vacatures
R&D Engineer

Zin om een belangrijke speler te zijn in de ontwikkeling van het transport en de infrastructuur van de toekomst? Bent u zowel creatief als nauwkeurig en hebt u een diploma van een polytechnische school of een gespecialiseerde master? Dan zal u zonder moeite het aanwervingsproces doorlopen voor dit soort functies.

Bekijk alle vacatures
Technician

Bent u als technisch ingenieur bezorgd om de degelijkheid en de efficiëntie van stedelijke, weg- en spoorweginfrastructuren? Wilt u meewerken aan de ontwikkeling van technische oplossingen die een optimale veiligheid garanderen? Bedrijven die aanwerven zijn op zoek naar kandidaten zoals u. Aarzel niet om uw cv en motivatiebrief te sturen.

Bekijk alle vacatures
Business Analyst

Als Business Analyst zijn uw voornaamste taken het verbeteren van het huidige businessplan en het zoeken van andere winstgevende mogelijkheden voor het bedrijf. Om deze functie te verkrijgen moet u over het algemeen beschikken over verschillende jaren werkervaring.

Bekijk alle vacatures
Procurement Engineer

Bent u een ingenieur op zoek naar werk en hebt u geen gebrek aan goede sociale vaardigheden en onderhandelingsskills? Door te werken als Procurement Engineer of zakelijk verantwoordelijke in de infrastructuursector kunt u uw expertise en dynamiek ten volle benutten.

Bekijk alle vacatures
Burgerlijk Ingenieur

Bekijk alle vacatures
Mechanisch Ingenieur

De technische evolutie van transportinfrastructuren en -middelen is een belangrijke uitdaging. De expertise van de Mechanisch Ingenieur in de bouw van productiesystemen helpt bij de ontwikkeling van prototypes voor nieuwe tools en producten. Hij richt zich op mechanische ontwikkeling en biedt zo technische oplossingen voor de noden van de sector.

Bekijk alle vacatures
Afgestudeerd

De sector wil zich voortdurend verbeteren om betere, betrouwbare en beveiligde infrastructuur te bieden. Een pas afgestudeerde, zelfs zonder eerste werkervaring, heeft alle kansen om een sollicitatiegesprek te krijgen in deze sector. Zeker als hij beschikt over een goede technische kennis en uitstekende sociale vaardigheden.

Supply Chain Engineer

Uw expertise in supplychain opent voor u de deuren van de infrastructuursector. Verschillende uitdagingen omtrent het beheer van materiaalstromen wachten op u. Een goede organisatie en zin in teamwork zijn nodig om de werven en/of de productieketen te coördineren.

Electrical Engineer

Door de vele verschillende elektrische systemen en apparaten is de expertise van een Electrical Engineer broodnodig. Afhankelijk van zijn specialisatie, en dankzij al zijn technische competenties, wordt de Electrical Engineer ingezet bij projecten zoals elektrische signalisatie, maar hij kan eveneens groeien tot onderhoudstechnicus bijvoorbeeld.

Elektronica Ingenieur

De wereld van de infrastructuur evolueert voortdurend. En de elektronica helpt in grote mate mee aan die continue verbetering: elektronisch betalen, verkeersbeheer, informatie voor reizigers, rijhulp enz. Als Elektronica Ingenieur hebt u erg afwisselende taken en even gevarieerde projecten.

Quality Engineer

Zoekt u een job waarin u zich volledig kunt ontplooien? Solliciteer voor de functie van kwaliteitsverantwoordelijke in de infrastructuursector! Als Quality Engineer is het uw voornaamste taak om de conformiteit van de procedures uit te werken en te controleren ten opzichte van de nationale en internationale veiligheidsnormen.

Chemical Engineer

Chemie is overal! Door de ontwikkeling van innovatieve materialen (wegdek in asfaltbeton voor snelwegen bijvoorbeeld), draagt de Chemical Engineer bij tot de evolutie van de transport- en infrastructuursector en helpt hij bedrijven om de Europese veiligheidsnormen te respecteren.

Industrieel Ingenieur

De industrieel ingenieur moet, dankzij zijn vermogen om zich aan te passen aan elke technische omgeving, projecten kunnen besturen die gericht zijn op de modernisering van infrastructuur of de uitbreiding van transportwegen. Hij speelt ook een rol bij technologische observatie. Hij kan onder andere project- of technisch verantwoordelijke zijn.

Electromechanical Engineer

Een doeltreffende infrastructuur vereist specialisten in verschillende domeinen. Met uw diploma van Electromechanical Engineer bent u uiterst geschikt om mechanische systemen te ontwikkelen, maar ook om elektrische onderdelen te integreren in het systeem. De kandidaten voor dit beroep wachten verschillende uitdagingen.

Civil Engineer

De transportsector is een grote rekruteerder van Civil Engineers. De wetenschappelijke opleiding van een allround ingenieur maakt van hem een uitstekende kandidaat voor dit soort openstaande functies. Zijn beslissingsvaardigheid en analyseervermogen worden vaak gezocht.

Functional Analyst

De Functional Analyst identificeert de mogelijke verbeterpunten in de werking van het bedrijf en zoekt technische en menselijke oplossingen om er sterke punten van te maken. Hij is creatief, georganiseerd en nauwkeurig en verbetert de rentabiliteit van het bedrijf en de efficiëntie van zijn werknemers.

Software Engineer

De Software Engineer is gespecialiseerd in softwareontwikkeling. Zijn taak gebeurt in twee fases: eerst de codering van het computerprogramma en dan het opmaken van technische documentatie. Interesse? Wacht niet langer met solliciteren.