De Informatica ingenieurs

De informaticasector werft voortdurend werkzoekende ingenieurs met een gespecialiseerd of multidisciplinair profiel. De jobs zijn te verdelen in twee categorieën: downstream, de ontwikkeling van microcomputers, servers, IT-netwerken, enz. en upstream, de ontwikkeling van software, IT-tools, besturingssystemen en web- of mobiele applicaties. De informatica, aanwezig in alle lagen van het dagelijks leven, is een onmisbare speler op de arbeidsmarkt en vooral een bron van werkgelegenheid voor ingenieurs. De sector is onophoudelijk op zoek naar vernieuwing en staat open voor juniorprofielen. Om succesvol te zijn, moet de ingenieur die solliciteert voor een van de beroepen in de informatica beschikken over geavanceerde technische kennis, diepgaande technologische observatie uitvoeren en nauwkeurig te werk gaan. Beschikt u over die vereiste kwaliteiten? Stuur dan uw sollicitatie door naar de rekruteerders!

Lees verder →
Developer

De IT Developer en Web Developer werken in de kern van een IT-team. De tweede is gespecialiseerd in webapplicaties en websites, maar de andere kent dan weer veel van softwareontwikkeling. Ze zijn essentieel voor de goede werking van het bedrijf en kunnen dus zonder moeite op sollicitatiegesprek.

Bekijk alle vacatures
Projectmanager

De projectmanager in de informatica komt tussen in elke fase van het project, van de ontwikkeling tot de levering van het afgewerkt product, en werkt in samen met alle betrokkenen (Analyst Developer, netwerkbeheerder, webdesigner, enz.). Hij stelt een bestek op met de klant en verzekert de opvolging van het project tot aan de implementatie.

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

Natuurlijk staat de IT Engineer op de eerste plaats in deze sector. Bedrijven in de IT-wereld werven zowel ingenieurs die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van applicaties, IT-onderhoud of systeembeheer, als Data Scientists en netwerkingenieurs, ongeacht of ze al werkervaring hebben of niet.

Bekijk alle vacatures
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Consultant

De Consultant Engineer neemt de functie van adviseur en begeleider op zich. Hij is gespecialiseerd in nieuwe technologieën rond informatica en communicatie (met andere woorden IT-uitrusting en softwarepakketten), en is de ideale vakman om de processen te optimaliseren en de resultaten te maximaliseren op vlak van internet, intranet, de ontwikkeling van applicaties, IT-infrastructuur, enz.

Bekijk alle vacatures
Sales Engineer

Het beroep van Sales Engineer in de informatica is een job waarbij ruime inzetbaarheid belangrijk is en sociale vaardigheden onmisbaar zijn. Dankzij uw multidisciplinaire kennis kunt u technische oplossingen bieden aan de prospecten terwijl uw vlotheid er dan weer voor zorgt dat u hen kunt overtuigen.

Bekijk alle vacatures
Software Engineer

Of het nu uw eerste job is of u hebt al ervaring opgedaan in een gelijkaardige functie, de job van Software Engineer vraagt een goede dosis creativiteit en minstens evenveel nauwkeurigheid, met daarbovenop een diepgaande technologische observatie en een goede technische kennis.

Bekijk alle vacatures
Productie Ingenieur

De Productie Ingenieur in de informatica, ook “exploitatie-analist” genoemd, is bijzonder gegeerd op de arbeidsmarkt. Zijn voornaamste taken zijn het vastleggen van exploitatieprocedures en het uitvoeren van de technische integratie van applicaties, maar ook technische ondersteuning bieden aan de gebruikers.

Bekijk alle vacatures
Systems Engineer

De Systems Engineer is gespecialiseerd in informatica en netwerken. Hij bundelt zijn technische competenties om te zorgen voor de beveiliging van informatie- en complexe systemen die verbonden zijn met de informatica-afdeling. Zijn wetenschappelijke en technische opleiding en zijn nauwkeurigheid vormen zijn grootste troeven voor deze functie.

Bekijk alle vacatures
R&D Engineer

Een van de moeilijkste profielen om aan te werven in de informatica is de R&D Engineer, omdat hij moet beschikken over ervaring, het diploma dat toegang geeft tot het beroep en specifieke kwaliteiten zoals nieuwsgierigheid, creativiteit en nauwkeurigheid. Zijn taak bestaat erin innovatieve oplossingen te vinden voor de problemen van het bedrijf.

Bekijk alle vacatures
Business Analyst

De Business Analyst is opgeleid in projectmanagement en IT-ontwikkeling en beschikt over goede sociale vaardigheden. Hij evolueert mee in een bedrijf dat zich specialiseert in informatica en netwerken en staat in voor de continue verbetering van de processen en de rentabiliteit van zijn werkgever.

Bekijk alle vacatures
Quality Engineer

De Quality Engineer moet erop toezien dat het bestek wordt nageleefd en zorgt voor de invoering van gestaafde normen en kwaliteitsprocessen, om de rentabiliteit van het bedrijf te verhogen. Deze procedures worden vervolgens geoptimaliseerd om de efficiëntie van het bedrijf te bevorderen.

Bekijk alle vacatures
Industrieel Ingenieur

Informatica vormt de kern van de industrie: door middel van industriële informatica natuurlijk, maar ook op vlak van de ontwikkeling van boordsystemen of nieuwe informaticasystemen. Uw specialisatie in industriële techniek en uw kennis van industriële systemen worden dus erg gezocht in deze sector.

Bekijk alle vacatures
Data Engineer

Voor de functie van Big Data Engineer of Data Manager moet u grote hoeveelheden gegevens kunnen verzamelen, analyseren en gebruiken door er strategische conclusies en praktische toepassingen uit te halen met als doel uw werkgever, in dit geval een bedrijf in de informaticasector, te laten groeien.

Bekijk alle vacatures
Functional Analyst

Als Functional Analyst wordt van u een analytische kijk op het bedrijf verwacht, maar ook managementskills en goede kennis van projectbeheer. Uw rol bestaat erin de sterktes en zwaktes van de algemene werking van het bedrijf te evalueren en te verbeteren.

Bekijk alle vacatures
Burgerlijk Ingenieur

Bekijk alle vacatures
Analyst Programmer

De Analyst Programmer, of ontwerpingenieur, staat in voor de optimalisering van IT-systemen die gebruikt of gemaakt worden door het bedrijf, om het allerbeste te kunnen bieden aan zijn klanten. Daarvoor moet hij de noden van de gebruikers analyseren en een uitgebreid bestek opmaken dat de goede kwaliteit van het product/de dienstverlening garandeert.

Bekijk alle vacatures
Afgestudeerd

Hebt u een juniorprofiel? De arbeidsmarkt in de informaticasector biedt een brede waaier aan jobs als u beschikt over een ingenieursdiploma. Een goed cv en een overtuigende motivatiebrief, dat is alles wat u nodig hebt om te solliciteren voor uw eerste job. Stuur een open sollicitatie of antwoord op een jobaanbieding.

Bekijk alle vacatures
Technician

Schrikt teamwork u niet af? Bent u aan het einde van uw studies of hebt u al een eerste relevante werkervaring in het domein, hebt u een universitaire ingenieurs- of informaticaopleiding gevolgd? Bent en op zoek naar vacatures? Solliciteer dan voor de job van technisch verantwoordelijke, technicus of andere beroepen in de informaticasector!

Bekijk alle vacatures
Elektronica Ingenieur

Deze ingenieur is specialist in elektronische en micro-elektronische systemen en combineert uitvinding en innovatie op materieel vlak door de creatie en/of de verbetering van “fysieke” componenten, of op intellectueel vlak door de programmering en optimalisering van software. Daarom moet hij voorzien zijn van een analytische en creatieve geest.

Bekijk alle vacatures
Civil Engineer

Dankzij zijn profiel van allround ingenieur en, bijgevolg, zijn multidisciplinaire competenties en kennis van digitale technologieën, kan de Civil Engineer ook verleidelijk zijn voor de informaticasector. Hij voldoet aan de vereiste competenties van de verschillende functieomschrijvingen.