De Industrie ingenieurs

Bent u ingenieur en op zoek naar werk? De industrie is de grootste werkgever voor ingenieurs en het aantal industriële bedrijven die aanwerven is groot: er worden voortdurend vacatures aangeboden en de lonen zijn heel aantrekkelijk. Zoals de naam van zijn specialisatie het al aangeeft, is de ingenieur in industriële techniek over het algemeen het meest geschikt voor deze sector. Maar het domein is multidisciplinair en vaak worden ook allround ingenieurs of profielen met een andere specialisatie aangeworven voor functies met verantwoordelijkheid, hetzij als eerste job of voor seniorjobs (productmanager, projectmanager, technisch verantwoordelijke, enz.), als ze maar gestructureerd, nauwkeurig en nieuwsgierig zijn.

Lees verder →
Projectmanager

Als industrieel projectmanager werkt u een productiesysteem volledig of gedeeltelijk uit. Het kan gaan om een onderzoeksproject om te coördineren, een nieuw product of een reorganisatie. Daarvoor moet u haalbaarheidsstudies uitvoeren, de beschikbare middelen berekenen, de verschillende stappen opvolgen, enz.

Bekijk alle vacatures
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Industrieel Ingenieur

In de industrie komen er dagelijks nieuwe vacatures binnen. Of u nu beschikt over een eerste relevante werkervaring of u hebt een juniorprofiel, bedrijven die rekruteren en aanwervingskantoren zijn steeds op zoek naar profielen zoals dat van u, dus mensen met een diploma van een polytechnische school.

Bekijk alle vacatures
Sales Engineer

De industrie heeft voortdurend nood aan commerciële profielen met een dubbel diploma of dubbele competentie: technisch en commercieel. De zakelijk (of commercieel-technisch) ingenieur fungeert als uiterst gespecialiseerde vertegenwoordiger bij zijn prospecten en klanten.

Bekijk alle vacatures
Consultant

De Consultant, ook in de industrie, is voornamelijk een expert, vaak multidisciplinair maar soms ook gespecialiseerd, die de functie van oplossingenverstrekker op zich neemt. Dankzij zijn originele ideeën en diepgaande kennis kan hij verbeteringen aanbrengen in de industrie en de rentabiliteit maximaliseren.

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

Industrieel IT Engineer is een boeiende job vol uitdagingen: programmering en supervisie van elektronische en computergestuurde systemen in realtime en de uitwerking van besturingssoftware, vooral voor de automobielindustrie, voedingsmiddelenindustrie, enz.

Bekijk alle vacatures
Productie Ingenieur

Productietechnicus, supervisor van de productie, hoofd van de werkplaats, enz.: de Productie Ingenieur kan verschillende functies invullen in de industrie. Het is een kaderfunctie met veel verantwoordelijkheid, want hij staat in voor de verbetering en de supervisie van (een deel van) de productieketen.

Bekijk alle vacatures
Logistics Engineer

Het begrijpen en beheren van complexe systemen en werken in een team schrikt u niet af? Uw tweeledige competentie - wetenschappelijk en persoonlijk - is essentieel in industriële bedrijven. Ze zullen uw sollicitatie dan ook met open armen ontvangen.

Bekijk alle vacatures
Quality Engineer

Met de vaardigheden die u hebt verworven tijdens uw studies of voorgaande werkervaringen, kunt u als Quality Engineer instaan voor de supervisie en de verbetering van de productie en de kwaliteit van de producten om zo het rendement van uw werkgever te verhogen.

Bekijk alle vacatures
Developer

Kennen IT-tools en programmeertalen geen geheimen voor u? Bent u geduldig en nauwkeurig en kunt u uren bezig zijn met eenzelfde project om een feilloos programma te leveren? Solliciteer als Developer in de industriële sector. Deze sector bruist van de mogelijkheden voor IT’ers.

Bekijk alle vacatures
Procurement Engineer

Vlotheid in de omgang, stiptheid en technische competenties zijn vereiste kwaliteiten voor de job van Procurement Engineer. Zijn profiel wordt veel gezocht door rekruteerders. Hij zal dus makkelijk de job kunnen uitkiezen die het beste past bij zijn verwachtingen en goed kunnen onderhandelen over een aantrekkelijk loonpakket.

Bekijk alle vacatures
Mechanisch Ingenieur

De Mechanisch Ingenieur met een contract van bepaalde of onbepaalde duur op zak staat in voor een adequate technologische observatie en de ontwikkeling van innovatieve mechanismen, materialen en productiesystemen, dankzij een diepgaande wetenschappelijke en technische kennis.

Bekijk alle vacatures
R&D Engineer

De R&D Engineer is essentieel in de industriële sector. Daarom staat de functie van Research & Development Engineer dan ook centraal in de industrieën en het strenge aanwervingsproces. Gemotiveerd? Aarzel niet om uw cv en motivatiebrief te sturen om de job van uw dromen te bemachtigen!

Bekijk alle vacatures
Electrical Engineer

De sectoroverschrijdende competenties van de Electrical Engineer (fysica, wiskunde, informatica, enz.) maken hem capabel om met succes de verschillende uitdagingen van industriële systemen aan te gaan. Daarom is dit profiel gegeerd op de arbeidsmarkt voor industriële activiteiten.

Bekijk alle vacatures
Electromechanical Engineer

Electromechanical Engineers kunnen ingezet worden op verschillende gebieden. Hun multidisciplinaire specialisatie zorgt ervoor dat ze problemen vanuit verschillende hoeken kunnen aanpakken en er praktische, snelle en doeltreffende oplossingen voor kunnen bedenken. Dat maakt van hen bijzonder competente werknemers of managers.

Bekijk alle vacatures
Energy Engineer

De ingenieur met een specialisatie in energie is, dankzij zijn technische expertise en zijn wetenschappelijke kennis, de ideale tussenpersoon om de energie-efficiëntie van elk bedrijf en elke industrie te verbeteren, en ook bij bouw- of renovatiewerken.

Bekijk alle vacatures
Systems Engineer

Om te solliciteren voor de job van Systems Engineer zijn stiptheid, een analytische geest en logica een must. Deze IT Engineer is gespecialiseerd in complexe informaticasystemen en -netwerken en moet precies en onberispelijk werk afleveren. De goede werking van het bedrijf rust namelijk voor een groot deel op zijn schouders.

Bekijk alle vacatures
Business Analyst

Een goede kennis van de sector en industriële productie is noodzakelijk om de functie te krijgen van Business Analyst, want die draagt veel verantwoordelijkheid. Hij zoekt mogelijkheden om het bedrijf en de IT-systemen beter te maken en te laten groeien.

Bekijk alle vacatures
Afgestudeerd

Bent u ingenieursstudent aan het einde van uw opleiding, of pas afgestudeerd? Weet dan dat er een overvloed is aan werk in de sector van de industrie, zelfs als u nog geen werkervaring hebt in het domein. De industrieën zijn voortdurend aan het groeien en steeds op zoek naar de volgende technologische innovatie.

Bekijk alle vacatures
Burgerlijk Ingenieur

Bekijk alle vacatures
Data Engineer

Data Manager in de biogeneeskunde, Data Analyst of verantwoordelijke voor referentiegegevens in een industrie, … met een diploma van datamanagement kunt u de vacatures in de industriële sector niet meer tellen. Als u bovendien stipt en georganiseerd bent, dan hebt u geen problemen om een sollicitatiegesprek vast te grijpen.

Bekijk alle vacatures
Analyst Programmer

Als Analyst Programmer analyseert u de functionele behoeften van de industrie waarvoor u werkt. U ontwikkelt softwarepakketten die deze behoeften kunnen invullen en werkt ze volledig uit, in samenwerking met de rest van de informatica-afdeling. Daarom is het in deze functie een troef als u een team kunt leiden.

Bekijk alle vacatures
Chemical Engineer

De beroepen in de industrie hangen uiteraard ook samen met chemie. De Chemical Engineer kan ingrijpen in alle lagen van de industrie. De voedingsmiddelensector (door de ontwikkeling van nieuwe kunstmest bijvoorbeeld), de industriële uitrusting (zoals de creatie van nieuwe, uiterst bestendige verven), enz.

Bekijk alle vacatures
Technician

Het bouwen van fabrieken, ontwikkelen van systemen en veel andere grootschalige industriële projecten zijn lopende of zitten in de pijplijn. De technisch ingenieur is dus bijzonder nuttig dankzij zijn technische competenties en ervaring met projectmanagement. Hij kan ook haalbaarheidsstudies uitvoeren, een bestek opstellen en teams leiden.

Bekijk alle vacatures
Elektronica Ingenieur

Met een diploma van Elektronica Ingenieur komt u gemakkelijk in het industrieel productieproces terecht, dankzij uw status van specialist in elektronische en micro-elektronische systemen. In de industrie zal men u vragen om nieuwe circuits te ontwerpen, nieuwe technologieën te ontwikkelen, complexe problemen van de sector op te lossen, enz.

Bekijk alle vacatures
Supply Chain Engineer

Vindt u snel een efficiënte technische oplossing voor een probleem dat op uw pad komt en kunt u die oplossing vlot toepassen? Dan mag u zonder moeite op sollicitatiegesprek voor de functies met betrekking tot Supply Chain Management (met andere woorden het beheer van de logistieke keten).

Bekijk alle vacatures
Civil Engineer

De industrialisering heeft plaats gemaakt voor ingenieurs, waaronder ook Civil Engineers natuurlijk. Dankzij hun ruime inzetbaarheid kunnen ze in aanmerking komen voor verschillende functies zoals projectmanagement, productiebeheer, enz.

Functional Analyst

De sleutelwoorden van de Functional Analyst zijn onderzoek en innovatie: u zoekt de zwakke punten van de verschillende industriële processen van het bedrijf en verbetert die om de rentabiliteit te verhogen.

Software Engineer

Is softwareontwikkeling uw passie? Beheerst u PHP, Java, Python, enz. perfect? De job van Software Engineer laat u professioneel openbloeien! U ontwikkelt er doeltreffende en complexe software die uw kennis en vaardigheden op de proef stellen.