De Hernieuwbare energie ingenieurs

Bent u ingenieur en op zoek naar een job? Als u nu eens zocht in de sector van hernieuwbare energie? Een meer doordachte productie en gebruik van energie is een doelstelling die beantwoordt aan een cruciale uitdaging in onze huidige maatschappij: respect voor het milieu. Het beroep van ingenieur inzake hernieuwbare energie omvat verschillende specialismen: ingenieur zonne-energie, ingenieur geothermie, energieverantwoordelijke in bedrijven, ingenieur in de bouw van windturbines, enz. Als werkzoekende met een ingenieursdiploma hebt u slechts te kiezen welke functie het beste overeenstemt met uw competenties en uw technische en wetenschappelijke kennis … maar ook uw persoonlijke voorkeur natuurlijk. Stuur uw cv en motivatiebrief naar kantoren en bedrijven die aanwerven en start uw loopbaan met een veelbelovende toekomst in overeenstemming met uw waarden.

Lees verder →
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Sales Engineer

Na een volledige energie-audit en een nauwkeurige analyse van de behoeften is het de taak van de Sales Engineer om zijn klant te overtuigen om te kiezen voor apparatuur of installaties die werken op hernieuwbare energie en om zijn energieverbruik gevoelig te verlagen. Daarvoor beschikt hij over goede onderhandelingsskills en sociale vaardigheden.

Bekijk alle vacatures
Developer

Kent IT-ontwikkeling geen geheimen voor u? Beheerst u verschillende programmeertalen en voelt u zich begaan met de ecologische omschakeling (einde van het gebruik van fossiele brandstoffen, elektriciteitsproductie of schone energie, enz.)? Solliciteer dan voor de IT-vacatures binnen deze sector die u vindt op onze pagina’s.

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

De IT Engineer ontwikkelt de nodige IT-tools en software voor de goede werking en de optimalisatie van de infrastructuren voor hernieuwbare energie. Hij kan namelijk software programmeren die dient om het nodige materiaal te regelen, controleren en observeren voor het opwekken van zonne-energie bijvoorbeeld.

Bekijk alle vacatures
Projectmanager

Een projectmanager is nodig aan het hoofd van elke energie-installatie, maar kan ook werk vinden in een bedrijf waar hij de rol van milieuadviseur omtrent hernieuwbare energie op zich neemt. Hij ontwikkelt innovatieve oplossingen om de milieuschade van het bedrijf te beperken.

Bekijk alle vacatures
Energy Engineer

De belangrijkste taken van de Energy Engineer gaan van het ontwikkelen tot het vernieuwen van infrastructuren via R&D, energiebeheer en onderzoek naar en respect voor de milieueisen. En dat in alle domeinen: mariene energievormen, waterkracht, fotovoltaïsche energie, enz.

Bekijk alle vacatures
Productie Ingenieur

De productie van hernieuwbare energie is het hoofddoel van de Productie Ingenieur. Daarvoor berekent hij de kosten, optimaliseert hij de productiemethodes, controleert hij de kwaliteit (vaak samen met de Quality Engineer) en de kwantiteit, enz. Deze functie vereist dus goede projectmanagementskills.

Bekijk alle vacatures
Analyst Programmer

De Analyst Programmer analyseert de behoeftes van het bedrijf waarvoor hij werkt en biedt een antwoord door doeltreffende en vlekkeloze software of programma’s te ontwikkelen. Hij moet dus samenwerken met andere specialisten in de software- en IT-ontwikkeling.

Procurement Engineer

Als Procurement Engineer bent u gewapend met geavanceerde sociale vaardigheden en een dubbele commercieel-technische competentie. Het is uw hoofdtaak om materiaal en uitrusting te verkrijgen die nodig zijn voor de ontwikkeling en de werking van energiebedrijven tegen de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding.

R&D Engineer

Dankzij zijn technische competenties, technologische observatie en creativiteit bedenkt de R&D Engineer nieuwe energievormen en verbetert hij de bestaande aan de hand van technologische innovaties, vooral om er meer rendement uit te halen: biobrandstof, geothermie, waterturbine, offshorewindturbine, zonne-energiecentrale, methanisering, enz.

Software Engineer

Het beroep van software-ingenieur (ook Softwareontwikkelaar of Software Engineer genoemd) spitst zich toe op het ontwerpen van software en IT-tools met gebruik van ontwikkelingstalen en -tools, relationele databases, enz. Om succesvol te zijn moet hij zelfstandig kunnen werken, reactief zijn en beschikken over een goed aanpassingsvermogen.

Afgestudeerd

Bent u pas afgestudeerd aan een polytechnische school of ingenieur aan het einde van zijn studies en wilt u werkt zoeken in de energiesector zonder relevante werkervaring achter de kiezen? Dat is geen probleem: bedrijven die zich bezighouden met duurzame energievormen aarzelen nooit om gemotiveerde juniorprofielen aan te werven.

Industrieel Ingenieur

De industrieel ingenieur is, dankzij zijn wetenschappelijke en technische expertise en zijn uitgebreide kennis van industriële systemen, ook erg nuttig in de energiesector. Zeker als hij een gespecialiseerde master heeft gevolgd in duurzame energie, want dat bewijst een perfecte beheersing van de uitdagingen en eisen die verbonden zijn aan ecologische materialen.

Chemical Engineer

De Chemical Engineer vervult een belangrijke functie in de energiesector. Hij is namelijk verantwoordelijk voor de continue verbetering van de biotechnologie en energievormen binnen zijn domein (biobrandstof of biomethanisering bijvoorbeeld). Hij werkt daarbij het vaakst samen met de R&D-teams, waarmee hij zijn standpunt als expert en interessante technische oplossingen deelt.

Technician

Technicians worden veel gezocht door rekruteerders. Of ze nu warmte-energie- of onderhoudsdeskundige zijn, om er maar twee te noemen, hun goede kennis van alternatieve energievormen en hun teamgeest maken van hen de ideale werknemers voor bedrijven die werken met nieuwe vormen van energie.

Supply Chain Engineer

Met zijn sectoroverschrijdende en multidisciplinaire opleiding heeft de Supply Chain Engineer alles in huis om de verschillende stadia van de logistieke keten te beheren. Hij zorgt voor een verbetering van de processen en de werking van die keten, en dat van de bevoorrading tot de distributie, met name in de hernieuwbare mariene energiebronnen, de geothermie of de waterkracht.

Elektronica Ingenieur

De Elektronica Ingenieur kan zijn elektrotechnische vaardigheden optimaal benutten in verschillende domeinen van de sector. Hij kan bijvoorbeeld domoticasystemen ontwikkelen en installeren die gericht zijn op energiebeheer en -besparing in bedrijven of bij particulieren (automatische programmering van verwarming, verlichting, enz.).

Systems Engineer

De Systems Engineer blijkt onmisbaar voor het beheren, onderzoeken, testen en bouwen van besturingssystemen. Hij ontwikkelt doeltreffende complexe systemen om te beantwoorden aan de functionele behoeften van zijn werkgever. Dat kan hij doen dankzij zijn multidisciplinaire opleiding (kennis van informatica, productie, elektronica, enz.).

Consultant

De Consultant kan ingrijpen bij waterkrachtcentrales, windmolenparken, installaties voor fotovoltaïsche zonne-energie, enz., maar ook in R&D-projecten. Dankzij zijn werkervaring en geavanceerde kennis biedt hij een nieuwe kijk en past hij zijn diepgaande technische expertise toe op verschillende energieprojecten.

Electrical Engineer

De Electrical Engineer zal zijn nut bewijzen voor alle infrastructuren van hernieuwbare energievormen binnen verschillende functies: onderhoudselektricien, elektricien in de domotica, elektricien in de windenergie, enz. Als u al een geslaagde werkervaring hebt in de sector, dan kunt u zelfs in aanmerking komen voor functies met verantwoordelijkheid zoals die van teamleider.

Logistics Engineer

Beschikt u over een ingenieursdiploma en hebt u een specialisatie in logistiek, bij voorkeur met werkervaring in een gelijkaardige functie? De energiesector wacht op u! Lees de functieomschrijvingen en solliciteer voor de vacatures die u het meeste interesseren en het beste overeenstemmen met uw capaciteiten.

Functional Analyst

De IT-wereld is zich perfect bewust van het belang van de functioneel analist (of Functional Analyst): elk bedrijf dat is gespecialiseerd in energie en een IT-afdeling heeft, weet dus dat het aanwerven van deze werknemer een grote troef is om de vastgelegde doelen te bereiken.

Electromechanical Engineer

De Electromechanical Engineer is gespecialiseerd in zowel elektriciteit als mechanica en mengt zich in het hele energieproject: inschatting van de kosten, montage van prototypes, controle en onderhoud van de elektronische installaties, enz. Ruime inzetbaarheid en goede sociale vaardigheden zijn twee vereiste competenties voor dit soort functies.

Civil Engineer

De Civil Engineer heeft een profiel van allround ingenieur en mengt zich in de hele energieproductieketen: werfleider bij de bouw van de infrastructuren (voor burgerlijk ingenieurs), exploitatieverantwoordelijke, productmanager, technisch directeur, enz. Er is dus geen gebrek aan mogelijkheden!

Business Analyst

De Business Analyst, ook wel “functioneel consultant” genoemd, zorgt ervoor dat het IT-systeem van zijn werkgever perfect is afgestemd op de noden of de strategische doelstellingen van die laatste. Daarvoor werkt hij samen met het IT-team.

Data Engineer

Alle technologische industrieën hebben ingenieurs nodig die gespecialiseerd zijn in databeheer: de energiesector is daar geen uitzondering op. Met een gespecialiseerd masterdiploma kunt u aan de slag bij bedrijven om bijvoorbeeld de gegevens omtrent energieverbruik en de impact daarvan op het milieu te beheren.

Quality Engineer

De Quality Engineer controleert de kwaliteit van de installaties en de geproduceerde energie. Hij staat garant voor de “kwaliteitsborging” van het bedrijf. Kwaliteitsverantwoordelijke is dus een functie met verantwoordelijkheden. Aarzel niet om te solliciteren als u nauwkeurig en georganiseerd bent en beschikt over goede projectmanagementskills.

Mechanisch Ingenieur

Bent u Mechanisch Ingenieur en op zoek naar werk? Bent u geboeid door alles wat met energiebeheer te maken heeft (elektrische energie, warmte-energie, waterkracht, enz.)? Stuur dan uw sollicitatie door naar bedrijven en aanwervingskantoren die aanwezig zijn op onze pagina’s: ze zullen veel aandacht schenken aan uw technisch profiel.