De Gezondheidszorg ingenieurs

Hebt u een ingenieursdiploma en bent u op zoek naar werk in de gezondheidssector? Dan is de functie van ziekenhuisingenieur iets voor u. U bent verantwoordelijk voor projecten waarover de directie heeft beslist en voor de keuze en de goede werking van (zelfs medische) apparatuur en u hebt de leiding over verschillende technische teams. Deze functie vereist dus goede technische capaciteiten, maar ook uitstekende sociale vaardigheden en vaak ook een eerste gelijkaardige werkervaring. De job van biomedisch ingenieur is ook interessant: u hebt de verantwoordelijkheid over alle medische en paramedische apparatuur, op vlak van aankoop en onderhoud bijvoorbeeld. Dankzij uw allround of gespecialiseerd ingenieursdiploma kunt u eveneens een job vinden als laborant of kwaliteitsverantwoordelijke.

Lees verder →
Projectmanager

De projectmanager in een ziekenhuis moet vooral waken over het goede verloop van de verschillende fases van het project dat hem werd toevertrouwd en de kwaliteit en de resultaten ervan controleren. Daarom moet hij in contact staan met de verschillende betrokkenen, de nodige aanbestedingen doen, een budget vastleggen, enz.

Bekijk alle vacatures
Logistics Engineer

De ziekenhuiscentra die aanwerven zoeken voortdurend polyvalente personen die communicatief zijn en vlot in de omgang om de logistiek van het ziekenhuis uit te bouwen of te verbeteren. Als u wordt aangeworven, dan vormen beheer en optimalisatie van patiënten- en goederenstromen een groot deel van uw opdrachten.

Bekijk alle vacatures
Productie Ingenieur

De Productie Ingenieur kan verschillende richtingen inslaan dankzij zijn veelzijdige competenties en ruime inzetbaarheid. Als u op zoek bent naar een job of u wilt een eerste professionele ervaring opdoen, dan biedt het beroep van productieverantwoordelijke de diversiteit die u zoekt!

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

Uw multidisciplinaire opleiding zorgt ervoor dat u kennis hebt van wetenschap en technologie. Verschillende jobs liggen dus voor u open in de sector. Globaal gezien bieden uw studies u de nodige wetenschappelijke en technische competenties om alles te digitaliseren en te automatiseren wat financiële en menselijke middelen van de gezondheidsinstelling betreft.

Bekijk alle vacatures
Sales Engineer

Bent u op zoek naar werk en wilt u de beste apparatuur voorstellen aan ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen in uw streek? Bent u commercieel ingesteld, hebt u goede sociale vaardigheden en onderhandelingsskills? Dan is het beroep van commercieel-technisch ingenieur in de ziekenhuis- en gezondheidswereld op uw lijf geschreven!

Bekijk alle vacatures
Project Manager

Bekijk alle vacatures
R&D Engineer

De R&D Engineer (Research en Development) in de medische sector komt tussen op vlak van medische apparatuur. Hij staat in voor de haalbaarheidsstudies van het R&D-project, voert technologische observatie uit, levert precieze technische documentatie en een uitgebreid bestek en zorgt voor de voortdurende verbetering van de bestaande apparatuur.

Bekijk alle vacatures
Consultant

Consultant is een van de jobs voor ingenieurs in de openbare, maar ook privéziekenhuizen. Deze ingenieur voegt zich bij bestaande teams om een nieuwe kijk te bieden op de processen, uitrusting en het projectbeheer in het algemeen.

Bekijk alle vacatures
Procurement Engineer

Met het oog op de snelle technologische vooruitgang moet een instelling in de gezondheidszorg regelmatig haar medische apparatuur vernieuwen. Voor de aankoop en de onderhandeling is een ingenieur met een specialisatie in aankoop de ideale persoon. Hij kan zijn technische kennis inzetten om de meest geschikte producten te kiezen.

Bekijk alle vacatures
Developer

De Developer kan programma’s ontwikkelen die helpen op alle vlakken van de gezondheidszorg: risicomanagement, klinisch onderzoek, arbeidsorganisatie, medisch onderzoek, enz. Als webdeveloper kan hij zelfs de site maken van een ziekenhuis of voor gezondheidsbevordering.

Bekijk alle vacatures
Quality Engineer

De Quality Engineer dient polyvalent te zijn: hij houdt zich bezig met de verbetering van de kwaliteit van de zorg, de analyse van de statistieken, de regelmatige kwaliteitscontroles, de logistiek van ziekenwagens of maaltijden, enz. Kortom, veel uiteenlopende projecten die hij allemaal efficiënt tot een goed einde moet brengen.

Bekijk alle vacatures
Business Analyst

De functie van Business Analyst past meestal niet als eerste job, want die vereist uitstekende technische competenties en een zekere ervaring in projectmanagement. Het is een functie met verantwoordelijkheid waar ook marketing en informatica bij komen kijken.

Bekijk alle vacatures
Data Engineer

De ziekenhuizen en andere zorgcentra moeten miljoenen gegevens beheren, bijvoorbeeld voor een systeem van medische dossiers. Ze moeten dus gespecialiseerde Data Scientists aanwerven met kennis van gegevensanalyse. Zij kunnen waken over de vertrouwelijkheid van deze gegevens, ze ordenen en er samenhangende en relevante informatie uithalen.

Bekijk alle vacatures
Systems Engineer

Bent u gepassioneerd door netwerken en IT-beveiliging? Trekt het beroep van Systems Engineer u aan en stemt het overeen met uw opleiding? Dan is een contract van bepaalde of onbepaalde duur binnen handbereik! De medische en paramedische sector heeft nood aan uw profiel om onder andere de beveiliging van haar servers en informaticasystemen te verzekeren.

Bekijk alle vacatures
Analyst Programmer

De persoon die de burg bouwt tussen de behoeften van de spelers in een gezondheidsorganisatie (verzorgers, artsen, enz.) en het IT-team is de Analyst Programmer. Deze functie vereist de kwaliteiten van een teamleider en goede vaardigheden in projectmanagement.

Bekijk alle vacatures
Energy Engineer

Ziekenhuiscentra verslinden erg veel energie en doen dus doorgaans een beroep op gespecialiseerde ingenieurs om hun energieverbruik te verbeteren en zo hun kosten en ecologische impact te verlagen. Als grootschalige projecten u niet afschrikken, dan is dit de ideale functie.

Bekijk alle vacatures
Afgestudeerd

Bent u pas afgestudeerd of aan het einde van uw ingenieursstudies en beschikt u over een goede technische kennis van de gezondheidssector? Kunt u goed prioriteiten stellen en houdt u ervan om uitdagingen aan te gaan? Dan komt uw profiel overeen met de verwachtingen van ziekenhuisdiensten. Stuur uw cv en motivatiebrief naar werkgevers en aanwervingskantoren.

Bekijk alle vacatures
Functional Analyst

Als Functional Analyst staat u in voor de analyse en de optimalisatie van verschillende processen en toepassingen van de ziekenhuisinfrastructuur, en ook voor een geavanceerde technologische observatie. Sociale vaardigheden en een grondige wetenschappelijke en technische kennis zijn noodzakelijk in deze functie.

Bekijk alle vacatures
Electromechanical Engineer

De ruime inzetbaarheid van de Electromechanical Engineer is een grote troef als hij solliciteert voor de vacatures in de gezondheidszorg. Daardoor kan hij efficiënt omgaan met complexe systemen in al hun facetten en de vooropgestelde doelstellingen invullen.

Bekijk alle vacatures
Mechanisch Ingenieur

Tijdens renovatie-, uitbreidings- of bouwwerken moeten werkgevers een beroep doen op de competenties en kennis van een Mechanisch Ingenieur. Deze houdt zich bezig met de zuurstof-, warmte- en watervoorziening in de toekomstige gebouwen van de gezondheidszorg. U hoeft alleen nog maar uw sollicitatie door te sturen!

Bekijk alle vacatures
Technician

Bent u steeds op de hoogte van de meest recente technische evoluties? Bent u constant op zoek naar innovatieve en efficiënte oplossingen om te beantwoorden aan de operationele noden van uw klant? Dan bent u de ideale kandidaat! Ziekenhuizen en gezondheidsdiensten hebben openstaande vacatures die deze kwaliteiten vereisen.

Bekijk alle vacatures
Supply Chain Engineer

Verantwoordelijk zijn voor supplychain in een ziekenhuis vereist een grote reactiviteit om problemen zo efficiënt mogelijk te verhelpen, en een sterk organisatietalent om de product- en goederenstromen zo goed mogelijk te beheren. Als u beschikt over de vereiste kwaliteiten voor een dergelijke functie en een ingenieursdiploma, dan moet u alleen nog solliciteren!

Electrical Engineer

Om het elektriciteitsverbruik of het hele elektrische systeem te optimaliseren, werft een ziekenhuis soms ingenieurs aan met een specialisatie in elektriciteit en netwerkbeheer. Als dit soort functie u interesseert, wacht dan niet langer met solliciteren voor de openstaande functies op onze pagina’s.

Elektronica Ingenieur

Met een diploma in elektronica vindt u perfect een job als ziekenhuisingenieur. De nauwkeurigheid en kennis die u op de polytechnische school hebt kunnen verwerven en uw studies maken van u de geschikte vakman om de verschillende uitdagingen aan te gaan in de complexe wereld van de gezondheidszorg.

Chemical Engineer

Bent u scheikundige en gepassioneerd door biotechnologie of biogeneeskunde? Waag u aan een nieuw avontuur en solliciteer in de ziekenhuiswereld. De Chemical Engineer zal aan de hand van zijn methodische en nauwkeurige aanpak de klinische artsen en laboranten bijstaan en begeleiden bij de selectie en de interpretatie van testen.

Industrieel Ingenieur

Bent u in het bezit van een diploma van industriële techniek en hebt u goede wetenschappelijke vaardigheden? Houdt u van teamwork? Dan vindt u zonder probleem een functie met verantwoordelijkheid in een universitair of privéziekenhuis waar techniek centraal staat.

Civil Engineer

Hebben jobs in de gezondheidssector u altijd aangetrokken, maar bent u ingenieur van opleiding? Niets houdt u tegen om te werken in een analyselaboratorium in een ziekenhuisgroep! Uw technische en wetenschappelijke kennis kunnen van pas komen in verschillende domeinen van de sector.

Software Engineer

Is softwareontwikkeling uw specialisme en bent u geboeid door technische innovatie in combinatie met de gezondheidszorg? Bent en op zoek naar een job? Solliciteer dan voor de vacatures in de gezondheids- en ziekenhuissector. Zij hebben veel nood aan IT’ers en uw profiel zal hen zeker interesseren.