De Financiën ingenieurs

Op zoek naar werk in de financiële sector? De geldwereld, die bankinstellingen, tradingbureaus en verzekeringsmaatschappijen omvat, werft vooral gespecialiseerde ingenieursprofielen aan die al minstens een relevante en succesvolle werkervaring hebben, bij voorkeur in dit domein. Af en toe is er ook een vacature als eerste job voor mensen zonder werkervaring. Deze professionele wereld is extreem veeleisend en vraagt een uitstekende stressbestendigheid, nauwkeurigheid en een onberispelijke logica. Bank en trading zijn de twee meest productieve sectoren als het op werkgelegenheid voor financieel ingenieurs aankomt. De jobs kunnen verschillende vormen aannemen: financieel productmanager, QA Engineer, consultant voor de financiële markt, Structuring Engineer, enz. Daarnaast kunt u ook een ingenieursfunctie vinden in een bedrijf of kmo die een specifieke nood heeft op vlak van financieel management.

Lees verder →
Projectmanager

Als een bedrijf of bank wil overgaan tot automatisering van alles wat met financiën en risicoanalyse te maken heeft, dan is een projectmanager nodig die het IT-project in zijn geheel opvolgt. Hij beheert het budget en coördineert de verschillende betrokkenen: de toekomstige gebruikers, de IT’ers, enz.

Bekijk alle vacatures
Consultant

Als Consultant in de financiële wereld moet u de projecten die u worden toevertrouwd tot een goed einde brengen door efficiënte oplossingen te vinden om de rentabiliteit van uw werkgever te maximaliseren: de processen verbeteren door een automatisering van de taken of een doeltreffendere software bijvoorbeeld.

Bekijk alle vacatures
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Business Analyst

De Business Analyst is onmisbaar om technische softwareoplossingen te ontwikkelen volgens de behoeften van het bedrijf en ter bevordering van het naleven van termijnen, kosten en de kwaliteit van het project in kwestie. Hij superviseert elke fase en brengt de verschillende partijen met elkaar in contact (gebruikers, IT’ers ...).

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

Dankzij uw computerkennis en -talent, maar ook uw wil om te innoveren, werkt u mee aan de ontwikkeling en de invoering van software en algoritmes waarmee de risico’s en rentabiliteit van bepaalde financiële beslissingen kunnen worden geëvalueerd en de taak van traders gemakkelijker wordt gemaakt.

Bekijk alle vacatures
Developer

De Developer is gewapend met een universitair diploma en diepgaande professionele vaardigheden en heeft dus geen enkel probleem om een plaats te veroveren op de arbeidsmarkt in de informatica en om de bedrijven en aanwervingskantoren te verleiden. Zeker als hij ook nog eens beschikt over een goede teamgeest.

Bekijk alle vacatures
Sales Engineer

De Sales Engineer is verantwoordelijk voor het uitbreiden van de klantenportefeuille van het bedrijf waarvoor hij werkt. Zijn belangrijkste troeven zijn vlotheid in de omgang en een grondige kennis van financiële producten. Zijn voornaamste gesprekspartners zijn de financieel directeurs van bedrijven.

Bekijk alle vacatures
Afgestudeerd

Hebt u strategisch inzicht, neemt u steeds de tijd om problemen grondig te bestuderen om er dan de beste en veiligste oplossing voor te bedenken? Dan beschikt u over het juiste profiel voor de financiële sector. Ingenieurs zonder eerste werkervaring zullen zich wel moeten bewijzen op vlak van precisie en aandacht om het verschil te maken tijdens een sollicitatiegesprek.

Bekijk alle vacatures
Data Engineer

Financiële instellingen bruisen van werkgelegenheid voor Data Scientists. Deze groeiende vraag komt voort uit de evolutie van de technologische middelen en de voortdurende stijging van de hoeveelheid gegevens die moet worden beheerd, gestockeerd en geanalyseerd. U kunt bijvoorbeeld worden aangeworven om voorlopige modellen uit te werken om het beheer van financiële risico’s te verbeteren.

Bekijk alle vacatures
Procurement Engineer

Hebt u een ingenieursdiploma op zak en beschikt u over talent om te onderhandelen, bent u vlot in de omgang en hebt u stevige technische vaardigheden? Deze dubbele commercieel-technische competentie zorgt ervoor dat u perfect overeenkomt met het gezochte profiel in de vacatures voor Procurement Engineer.

Bekijk alle vacatures
Quality Engineer

Als kwaliteitsverantwoordelijke (of Quality Engineer) hebt u een goede kennis van de nationale en internationale normen en de financiële wetgeving. U gaat na of het opgestelde bestek nauwlettend wordt gerespecteerd en garandeert en verbetert de prestaties van de financiële producten die worden aangeboden door de instelling waarvoor u werkt.

Bekijk alle vacatures
Functional Analyst

Als goede manager moet de Functional Analyst de doelstellingen behalen die voor hem werden vastgelegd. Dat doet hij door software te creëren die is aangepast aan de noden van het bedrijf. Daarbij zorgt hij ervoor dat er een ontwerpplanning wordt opgesteld met respect voor termijnen en het budget, én stelt hij een dynamisch team samen.

Bekijk alle vacatures
Burgerlijk Ingenieur

Bekijk alle vacatures
Industrieel Ingenieur

De gehele financiële sector is op zoek naar stipte en creatieve ingenieurs die geboeid zijn door wetenschap en technologie en bij voorkeur beschikken over een eerste werkervaring. Hebt u die vereiste kwaliteiten en zoekt u een job? Stuur dan uw cv en motivatiebrief naar rekruteerders en hr-verantwoordelijken.

Bekijk alle vacatures
Systems Engineer

De Systems Engineer staat in voor de beveiliging van systemen en netwerken van de financiële instelling of het bedrijf waarvoor hij werkt. Deze functie is essentieel in de financiële sector. U moet dus beschikken over goede technische vaardigheden en een extreme nauwkeurigheid om een contract voor bepaalde of onbepaalde duur te verkrijgen in deze functie.

Bekijk alle vacatures
Analyst Programmer

Bent u afgestudeerd in de informatica en vertrouwd met de professionele wereld, kent u alles van bestekken, softwareontwikkeling en projectmanagement? Waarom bekijkt u het beroep niet eens van een andere kant door toekomstige software te ontwikkelen voor uw werkgever? Stuur uw sollicitatie door!

Bekijk alle vacatures
Technician

Financiën en techniek zijn twee elementen die hand in hand gaan. Het beheren van financiën zonder een uitgewerkt technisch systeem kan complex en onjuist blijken. Een technisch ingenieur wordt vaak aangeworven omwille van zijn technische competenties en de technologische observatie die hij uitvoert.

Supply Chain Engineer

De specialist in logistiek en supplychain met een diploma van een polytechnische school en een diepgaande technische expertise, dankzij zijn professionele ervaringen "op het terrein”, weet vernieuwende manieren te vinden om de productie te beheren van het bedrijf waarvoor hij werkt.

Civil Engineer

Wat uw specialisatie ook mag zijn, als Civil Engineer beschikt u over de nodige wetenschappelijke en technische kennis om succesvol te zijn in bepaalde functies binnen de financiële sector. Als u bovendien beschikt over goede sociale vaardigheden, dan wandelt u zonder moeite door het aanwervingsproces.

Software Engineer

De Software Engineer heeft als voornaamste taken het coderen van software op aanvraag van het bedrijf, het leveren van een perfect functioneel resultaat en het verzekeren van een continue verbetering. Dat vereist een perfecte beheersing van IT-tools en de nodige programmeertalen.