De Defensie ingenieurs

De werkgelegenheid voor militair ingenieurs is groot, maar de jobs zijn niet allemaal dezelfde op de arbeidsmarkt. Militair ingenieurs zijn ingenieurs die werken ten dienste van Defensie, het leger dus. Ze komen tussen in de verschillende domeinen van de sector (infrastructuur van Defensie, wapenonderzoek en -techniek, luchtvaart, maritiem transport, enz.) door diverse functies in te vullen (consultant, projectmanager, fabrikant van elektrische of elektronische apparatuur, teamleider, enz.). Alle soorten profielen, gespecialiseerde of allround ingenieurs, komen van pas en ook de meest vaderlandslievende ingenieurs vinden er een job die overeenstemt met hun kwaliteiten.

Lees verder →
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Quality Engineer

De Quality Engineer houdt zich bezig met het opstellen van technische documenten omtrent de kwaliteit en ziet erop toe dat het bestek perfect wordt nageleefd. Deze belangrijke functie vereist een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en een onberispelijke nauwkeurigheid.

Bekijk alle vacatures
Projectmanager

Kent projectmanagement geen geheimen voor u? Wilt u graag meewerken aan grootschalige projecten die echt zinvol zijn? De openstaande vacatures voor projectmanagers wachten op u en uw sollicitatie.

Bekijk alle vacatures
Systems Engineer

Het is in de defensiesector van uiterst belang dat de IT-systemen en IT-infrastructuur perfect functioneren en regelmatig geüpdatet worden. De Systems Engineer moet daarom bijzonder aandachtig, stipt en professioneel zijn.

Bekijk alle vacatures
Productie Ingenieur

Voertuigen, wapens, uniformen ... In de defensiesector zijn honderden producten nodig. De productieverantwoordelijke is georganiseerd, stipt en dynamisch. Hij ziet erop toe dat de productieketen optimaal verloopt en voert de nodige kwaliteitscontroles uit.

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

Het ministerie van Defensie en het leger hebben nood aan IT Engineers voor de beveiliging van gegevens, de verbetering van IT-systemen en systemen voor personeelsbeheer, automatisering van de processen, enz. Hebt u interesse, stuur dan uw cv en motivatiebrief naar rekruteerders en HR-verantwoordelijken.

Bekijk alle vacatures
Consultant

Het leger heeft eveneens nood aan Consultants: deze topexperts hebben als belangrijkste taak een nieuwe blik werpen op lopende projecten en hun wetenschappelijke en technische expertise inzetten om die projecten te optimaliseren en tot een goed einde te brengen.

Sales Engineer

Bent u Sales Engineer en op zoek naar werk en beschikt u over een goede kennis van verkoopprocessen en uitstekende sociale vaardigheden? Defensie heeft u en uw competenties hard nodig! Wacht niet langer met solliciteren.

R&D Engineer

De R&D Engineer (Research en Development) is verantwoordelijk voor het zoeken van innovatieve oplossingen om de rentabiliteit van het leger of de desbetreffende verdedigingsinstantie en de algemene kwaliteit van constructies en het materiaal te verbeteren. Daarvoor moet hij beschikken over een scherpe zin voor innovatie en een grote nauwkeurigheid, wat enorm van pas komt in zijn functie.

Technician

De technisch verantwoordelijke, of technisch ingenieur, is over het algemeen verantwoordelijk voor een bepaalde techniek die samenhangt met een van de componenten van defensie: de Land-, Lucht-, Marine- en Medische Component.

Afgestudeerd

Defensie heeft voortdurend openstaande vacatures voor pas afgestudeerden die een eerste job zoeken en voor toekomstige ingenieurs aan het einde van hun studies. Ze biedt een diepgaande militaire opleiding en zorgt voor mooie carrièremogelijkheden.

Data Engineer

De Data Scientist functioneert alleen dankzij verzamelde, bewaarde en gebruikte gegevens en is dus samen met zijn gespecialiseerd ingenieursdiploma erg nuttig in de inlichtingenbranche. Om aangeworven te worden moet hij erg nauwkeurig en competent zijn.

Mechanisch Ingenieur

De Mechanisch Ingenieur die werk zoekt kan zijn expertise inzetten als dienstverlener in de luchtvaart of voor legervoertuigen bijvoorbeeld. Zijn vermogen om snel technische oplossingen te vinden is een van de vereiste kwaliteiten voor deze functie en wordt enorm gewaardeerd.

Supply Chain Engineer

De Supply Chain Engineer speelt een cruciale rol in de defensiesector. Om de operationele logistiek van verschillende branches in de sector te beheren wordt de expertise van een ingenieur erg op prijs gesteld. Om in deze functie te groeien, zijn goede terreinkennis en sociale vaardigheden grote troeven.

Electrical Engineer

Hebt u al een succesvolle ervaring opgedaan in een gelijkaardige functie of komt u daarentegen net van een polytechnische school en zoekt u een eerste job? Defensie werft zowel junior- als seniorprofielen van Electrical Engineer aan.

Procurement Engineer

Het leger heeft een Procurement Engineer nodig die vlot is in de omgang en beschikt over uitstekende onderhandelingsskills voor de aankoop van speciale machines of grondstoffen bijvoorbeeld. In deze functie hebt u een boeiende job met een aantrekkelijk salaris en veel extralegale voordelen.

Elektronica Ingenieur

De Ingenieur Elektronica die als de beste software kan programmeren en technologische innovaties kan voorstellen op het gebied van elektronische producten wekt veel interesse bij rekruteerders en aanwervingskantoren ten dienste van het ministerie van Defensie.

Energy Engineer

De meeste bedrijven hebben als een van de voornaamste doelstellingen de optimalisatie van het energieverbruik: ook Defensie is daarmee bezig, zowel voor de infrastructuur als voor de bewapening. Er zijn ook regelmatig openstaande vacatures voor Energy Engineer op de arbeidsmarkt.

Logistics Engineer

De belangrijkste taken van de Logistics Engineer zijn stockbeheer, distributie en transport van militair materieel en personeel. Daarvoor moet hij perfect georganiseerd zijn, beschikken over goede sociale vaardigheden en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Chemical Engineer

Met uw universitair diploma van Chemical Engineer kunt u in aanmerking komen voor de functie van technisch verantwoordelijke of hoofd van het laboratorium bijvoorbeeld. U bent er verantwoordelijk voor de uitvoering van de proeven, het beheer van de apparatuur, de uitvoering van de taken die u worden toevertrouwd, enz.

Industrieel Ingenieur

De industrieel ingenieur kan de job van officier uitoefenen in de verschillende componenten (Land-, Lucht-, Marine- en Medische Component). Zijn technische competenties en zijn managementvermogen worden gebruikt in het kader van de verbetering van de technieken en infrastructuur maar ook voor het beheer van nieuwe projecten.

Electromechanical Engineer

Er liggen verschillende carrièremogelijkheden voor u open als u wordt aangeworven als Electromechanical Engineer bij Defensie. U kunt opleider worden van het technisch personeel of technisch teamleider of verantwoordelijke voor het operationeel onderhoud worden, enz.

Civil Engineer

Als Civil Engineer is er bij Defensie ook geen gebrek aan carrièremogelijkheden. Uw wetenschappelijke kennis en technische vaardigheden zijn belangrijke troeven in deze professionele sector, die mooie carrièrekansen biedt.

Developer

De Developer die alle nodige programmeertalen kent (Java, HTML, JS, Python, C++, enz.) zal zonder problemen een job vinden bij Defensie. Hij heeft het profiel dat deze sector zoekt, want ze hebben nood aan nauwkeurige en dynamische IT-experts.

Analyst Programmer

De Analyst Programmer ontwikkelt doeltreffende algoritmes en nuttige en innovatieve software, maar ontwerpt ook applicaties bijvoorbeeld. Het is een afwisselende job, ideaal voor de meest polyvalente IT Engineers.

Business Analyst

De Business Analyst werkt ook voor de organisatie en zorgt er voor technologische, maar ook methodologische of organisatorische verbeteringen, optimalisaties, vernieuwingen en raadgevingen. Deze job vraagt dus creativiteit maar ook veel zorgvuldige analyse en reflectie.

Functional Analyst

Houdt u van teamwork en bent u goed in het zoeken van doeltreffende technische en/of operationele oplossingen met als doel de processen te verbeteren bijvoorbeeld? Solliciteer dan voor de functie van Functional Analyst bij Defensie: deze job is rijk en gevarieerd en het leger heeft nood aan uw competenties.

Software Engineer

Het ontwikkelen van technologisch geavanceerde software is onontbeerlijk voor de groei van Defensie: als Software Engineer bent u verantwoordelijk voor de continue verbetering van de bestaande softwarepakketten, maar ook voor de ontwikkeling van nieuwe programma’s in samenhang met de meest recente technologische evoluties.