De Consulting ingenieurs

Bent u ingenieur en op zoek naar vacatures voor een nieuwe uitdaging? Hebt u al een relevante werkervaring? Waarom niet een keer een job in de consultancy overwegen? In deze functie werkt u als Consultant bij de klant om op een efficiënte manier het project te beheren dat hij u toevertrouwt. Dat doet u door het budget en de deadline in de gaten te houden, problemen snel en op een innovatieve manier op te lossen en de teams verstandig te leiden. Het is dus een veelzijdige functie waarvoor veel technische en professionele vaardigheden vereist zijn, maar u moet ook sociaal zijn en beschikken over een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

Lees verder →
Mechanisch Ingenieur

Consultant worden in een adviesbureau kan interessant zijn voor een Mechanisch Ingenieur. Zijn toegevoegde waarde is zijn aanpassingsvermogen, maar ook zijn diepgaande technische kennis. Daarom wordt hij enorm aanbevolen voor consultancy bij de operationele strategie.

Analyst Programmer

De belangrijkste taken van de Analyst Programmer die werkt als Consultant is het controleren van de juistheid en het optimaliseren van bestaande software, programma’s en IT-tools en het ontwikkelen van nieuwe die beantwoorden aan de behoeftes van het bedrijf of zijn industriële projecten bijvoorbeeld.

Data Engineer

De Data Engineer is gegevensexpert en helemaal geschikt voor consultancy van een bedrijf omtrent de managementstrategie, maar ook onderhoud en gegevensbeveiliging. Om kwaliteitsadvies te kunnen geven is een goed management van de middelen en een goede organisatie van het werk onontbeerlijk: het zijn dus twee vaardigheden die hij onder de knie moet hebben.

Electrical Engineer

Consultancy is een verrijkend beroep met gunstige arbeidsvoorwaarden: een aantrekkelijk salaris en snelle doorgroeimogelijkheden. Met een specialisatie in elektriciteit hebt u alles op zak om elektriciteitsprojecten te beheren maar ook om opleidingen te geven.

Quality Engineer

Werken in een consultancybureau is interessant voor ervaren Quality Engineers die hun wetenschappelijke en technische expertise willen doorgeven aan verschillende bedrijven. De Quality Engineer begeleidt zijn werkgever in de optimalisatie van zijn kwaliteitsbeleid aan de hand van een heel nieuwe aanpak of een reorganisatie van de middelen.

Electromechanical Engineer

Hebt u expertise in elektromechanica, goede sociale vaardigheden en zin om uw kennis om te zetten in de praktijk? Dan is de job van Consultant, in een auditkantoor bijvoorbeeld, een mogelijke professionele richting die u kunt inslaan. U zult opleidingen organiseren, projectmanager worden of helpen bij de ontwikkeling van de bedrijfsstrategie van uw klant.

Sales Engineer

Dankzij zijn diepgaande kennis van het economisch klimaat en verkooptechnieken en daarbovenop zijn onderhandelingsskills en stressbestendigheid is de Sales Engineer een perfecte Management Consultant. De veelzijdigheid van de functie (risicomanagement, managementstrategie, commerciële activiteiten ...) maakt de job echt interessant.

Supply Chain Engineer

Een consultingbureau heeft nood aan talenten en goede profielen om te beantwoorden aan de behoeftes van zijn klanten. Om aan de slag te gaan in een adviesbureau op het gebied van strategie, hebt u naast uw diploma van Supply Chain Engineer ook een goed inzicht nodig in de technologische evoluties en moet u blijk geven van leiderschap, organisatietalent en stiptheid.

Elektronica Ingenieur

Na enkele jaren relevante ervaring als ingenieur kunt u overschakelen naar de consultancy. U helpt bedrijven om zich te ontwikkelen door te focussen op uw specialisme: elektronica, met name in het kader van advies omtrent innovatie.

R&D Engineer

Hebt u er altijd al van gedroomd om Consultant te zijn voor R&D-teams? De concurrentie is moordend in deze sector, zeker op vlak van consultancy. Neem uw cv, motivatiebrief en een sterk sollicitatiedossier bij de hand en solliciteer voor de vacatures op onze pagina’s.

Business Analyst

Voor wie houdt van teamwork, technologische observatie en continue verbetering is de job van Business Analyst de oplossing. Als Consultant helpt hij het bedrijf zoeken naar mogelijkheden om de business te verbeteren en uit te breiden.

Industrieel Ingenieur

Of het nu in grote organisaties of in kleinere bedrijven is, Consultant zijn als industrieel ingenieur brengt verschillende voordelen met zich mee: een aantrekkelijk salaris, afwisselende opdrachten en rechtstreeks contact met de klanten. Solliciteer snel voor de laatste vacatures in deze sector en begin aan uw nieuwe uitdaging.

IT Engineer

De IT Engineer die solliciteert voor deze job geeft doeltreffend advies over projectmanagement in de IT-wereld (de digitalisering van een bedrijf of de ontwikkeling van nieuwe IT-beheertools bijvoorbeeld) en beschikt bij voorkeur over meerdere jaren werkervaring in het domein en een uitstekend aanpassingsvermogen.

Consultant

De Consultant houdt zich bezig met het sturen van de managementstrategie van een bedrijf, hij begeleidt het bedrijf bij strategische beslissingen en garandeert het de beste resultaten. Hij realiseert zijn opdrachten en doelen door middel van een reeks innovatieve oplossingen en efficiënte veranderingen en ook dankzij zijn sociale vaardigheden en goede kennis van alle mogelijke risico’s.

Technician

Om een productie te optimaliseren moet er in eerste instantie een analyse gebeuren van de huidige toestand. Er moet een studie worden gemaakt van de mogelijkheden om de kosten te verlagen en de levensduur van apparatuur te verlengen en er moet een systeem worden opgesteld om de nauwkeurigheid te beoordelen. Een technisch ingenieur vindt dus zeker een plekje in dit soort functie die verband houdt met consultancy en optimalisatie.

Afgestudeerd

Bent u aan het einde van uw studies en zou u graag een job in de consultancy vinden? Bent u een ambitieus ingenieur met strategisch inzicht? Trekt bedrijfsconsultancy u aan? Ook al zijn ervaren profielen misschien meer geschikt voor deze functie dan pas afgestudeerden, toch zijn er ook plaatsen beschikbaar voor mensen die een eerste job zoeken.

Civil Engineer

Bent u allround of burgerlijk ingenieur en op zoek naar werk? Raadpleeg dan gewoon de beschikbare vacatures op onze pagina’s. U zult snel zien dat u overeenkomt met het gezochte profiel in een groot deel van de vacatures.

Software Engineer

De Software Engineer wordt door consultancybureaus gezocht omwille van zijn vaardigheden in IT-ontwikkeling. Maar al wordt zijn profiel erg veel gezocht door rekruteerders, toch moet hij zich kunnen onderscheiden door zijn stiptheid en zijn geavanceerde IT-kennis.

Logistics Engineer

Consultancy is nuttig in alle sectoren en de logistiek is daar geen uitzondering op. Logistics Engineer worden in het bijzonder gezocht voor business consulting omwille van hun vermogen om productiekosten te verlagen, het middelenbeheer te optimaliseren, enz. Er is dus heel wat werkgelegenheid in de sector.

Developer

Ook de Developer die een job zoekt kan, dankzij zijn kennis van verschillende programmeertalen en IT-systemen en zijn professionele ervaring, zijn loopbaan sturen in de richting van de consultancy. Veel bedrijven zoeken namelijk dit soort profielen.

Systems Engineer

Sommige bedrijven zetten een Consultant in om hen te helpen bij en te adviseren over het management van hun IT-systeem en hun IT-infrastructuur (aankoop en onderhoud). Daarvoor wordt het vaakst een diploma van IT Engineer gevraagd, al maken ook andere soorten ingenieurs aanspraak op deze functie.

Projectmanager

Een ingenieur met ervaring in projectmanagement is perfect geschikt voor deze functie van Management Consultant: hij kan zijn werkgever efficiënt en nauwkeurig helpen bij het beheer van zijn projecten doorheen het hele proces, van de analyse van de doelstellingen tot de toepassing van de oplossingen.

Procurement Engineer

Houdt u ervan om van omgeving te veranderen en kunt u zich goed aanpassen aan een nieuwe bedrijfscultuur? Dan wachten er nieuwe vacatures op u in de consultancy. Als Procurement Engineer helpt u bij de ontwikkeling van het bedrijf en geeft u advies op vlak van het business model en toepassing ervan.

Energy Engineer

Energiemanagement is een problematiek geworden bij verschillende bedrijven. Als Energy Engineer beschikt u over een uitstekende kennis van de wettelijke en ecologische beperkingen. Stuur uw cv en motivatiebrief en benut uw expertise door de grootste organisaties te begeleiden bij de verandering.

Chemical Engineer

Staat u bekend om uw leiderschap en praktisch inzicht, dan zal werk vinden als Consultant geen probleem zijn voor u. De voornaamste taak van de Chemical Engineer is het implementeren van instrumenten en methodes om de organisatie en de productie van de chemieafdeling te optimaliseren.

Functional Analyst

De Functional Analyst begeleidt en adviseert bedrijven van de ontwerpfase tot de indienststelling van hun product. Een sterke technische kennis en een eerste relevante werkervaring stelt hen in staat om een goed plekje te veroveren in de consultancysector.

Productie Ingenieur

U kent het management van de productieketens van binnen en van buiten, u houdt van het zoeken naar doeltreffende technische oplossingen en u bent op zoek naar een job? Dan is consultancy in de productie echt iets voor u. Aarzel niet om uw sollicitatie te sturen naar bedrijven die rekruteren.