De Chemie ingenieurs

De chemiesector telt een groot aantal vacatures voor allround en gespecialiseerde ingenieurs die werk zoeken in alle domeinen: Chemical Engineer, uiteraard, maar ook IT Engineer, Civil Engineer, Mechanical Engineer, enz. Deze sector doet eveneens een beroep op machines, computerapparatuur, big data, enz. Aarzel dus niet om te solliciteren, welk polytechnisch diploma u ook hebt of welke wetenschappelijke opleiding u ook volgde - zelfs ongeacht het aantal jaar ervaring op de teller. De jobs zijn talloos en de sector is heel boeiend.

Lees verder →
IT Engineer

De chemische computerverwerking en de chemo-informatica zijn de favoriete branches van de IT Engineer omdat hij daarbij de wetten van de chemie kan gebruiken of problemen kan oplossen in IT-programma’s. Toch zijn er ook in de traditionele chemie vacatures voor gespecialiseerde ingenieurs in dit domein.

Bekijk alle vacatures
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Logistics Engineer

De logistiek in de chemie vereist veel aandacht en een goede kennis van de producten. Een fout bij de stockage of het transport kan serieuze gevolgen hebben. Het is aan u als ingenieur om de passende strategie toe te passen voor het distributienetwerk.

Bekijk alle vacatures
Projectmanager

De projectmanager in de chemie houdt zich bezig met voorbereidende haalbaarheidsstudies, controleert of de materialen en de arbeidskrachten voldoen voor een goede uitwerking van het project, voert testen uit en analyseert de resultaten ervan, enz.

Bekijk alle vacatures
Quality Engineer

De belangrijkste taken van de Quality Engineer in de chemische sector zijn erop toezien dat de kwaliteitsnormen gerespecteerd worden, de processen en gebruikte werkprocedures verbeteren en de rentabiliteit van de werkgever maximaliseren. Voor die uitdagingen zijn organisatietalent en stiptheid onmisbare kwaliteiten.

Bekijk alle vacatures
Productie Ingenieur

Hebt u gezag, organisatievermogen en stiptheid? De functie van Productie Ingenieur vereist die kwaliteiten. De voornaamste taken binnen deze functie zijn samen te vatten in 3 woorden: plannen, organiseren en superviseren. Daarom moet u technische en sociale vaardigheden combineren.

Bekijk alle vacatures
Sales Engineer

Bent u geïnteresseerd in de distributie van consumptiegoederen en laboratoriumapparatuur? Waarom solliciteert u niet voor de vacatures voor commercieel-technisch ingenieur in de chemiesector? U beschikt over een sterk argumentatievermogen en goede technische kennis en zal dus zonder moeite uitblinken in dit domein.

Bekijk alle vacatures
R&D Engineer

Werken in een functie in de R&D-afdeling is een carrièredoelstelling van veel creatieve ingenieurs die graag willen innoveren in hun favoriete vak - hier, de chemie. Toch verloopt de selectie tijdens het aanwervingsproces vrij drastisch: u moet zich echt kunnen onderscheiden.

Bekijk alle vacatures
Procurement Engineer

Bent u Sales Engineer en Industrieel of Burgerlijk Ingenieur? Met dit dubbel diploma ligt de weg naar Procurement Engineer helemaal voor u open. In deze functie houdt u zich bezig met technologische observatie en marketing maar ook het uitschrijven van o.a. aanbestedingen.

Bekijk alle vacatures
Consultant

Consultancy is een van de mogelijke jobs voor allround ingenieurs of ingenieurs die een ander specialisme hebben dan de chemie. Hun nieuwe en andere kijk kan originele oplossingen naar voren brengen om processen te optimaliseren en resultaten te verbeteren.

Bekijk alle vacatures
Business Analyst

Beschikt u over een ingenieursdiploma? Houdt u in het bijzonder van chemie? Bruist u van creativiteit en professionaliteit? Solliciteer dan spontaan of reageer op een van de vacatures op onze pagina’s.

Bekijk alle vacatures
Chemical Engineer

Wie is er beter opgeleid dan een Chemical Engineer om te werken in de chemische sector? Uw geavanceerde kennis die u opdeed tijdens uw opleiding en uw professionele ervaring maken van u de perfect gekwalificeerde persoon voor de in te vullen functies in de sector.

Bekijk alle vacatures
Data Engineer

De aanwervingskantoren en bedrijven die specialisten in datamanagement zoeken zijn talloos in de chemische industrie. Ze zijn analytisch van geest en kunnen goed organiseren en gegevens analyseren, wat heel belangrijk is voor onderzoeksprojecten en in de productie.

Bekijk alle vacatures
Energy Engineer

De ingenieur die is gespecialiseerd in energie, chemie en materiaalkunde is de vakexpert bij uitstek. Er is voor hem een belangrijke plaats voorbehouden in alle chemische bedrijven die onder andere werken met polymeren of nieuwe producten of processen willen ontwikkelen.

Bekijk alle vacatures
Developer

De digitale chemie heeft nood aan professionals met vaardigheden in de ontwikkeling en programmering om hun projecten tot een goed einde te brengen. Deze onderzoeken alle mogelijkheden die de theoretische chemie te bieden heeft, dankzij IT-programma’s die de chemische objecten vastleggen.

Bekijk alle vacatures
Burgerlijk Ingenieur

Bekijk alle vacatures
Industrieel Ingenieur

De arbeidsmarkt bruist van opportuniteiten voor een industrieel ingenieur die gespecialiseerd is in de chemie. Als hij dan ook nog eens beschikt over goede sociale vaardigheden en een diepgaande technische en wetenschappelijke knowhow, dan is hij de ideale persoon voor de ontwikkeling van nieuwe materialen met innovatieve eigenschappen.

Bekijk alle vacatures
Afgestudeerd

Pas afgestudeerde Chemical Engineers die houden van teamwork en die een eerste job zoeken: de jobs in de chemie liggen voor u open. Het is een mooie start van uw carrière: u begint als laborant en eindigt als projectmanager of teamleider.

Bekijk alle vacatures
Mechanisch Ingenieur

Beschikt u over een ingenieursdiploma met een specialisatie in mechanica en wilt u werk vinden in een chemisch laboratorium, in de farmaceutische industrie of in de biomedische/biotechnologische wereld? Stuur uw sollicitatie naar de bedrijven die rekruteren!

Bekijk alle vacatures
Analyst Programmer

Ook de Analyst Developer zal geen moeite hebben om in de computationele chemie een job te vinden die voldoet aan zijn verwachtingen. Lees aandachtig de jobomschrijvingen en stuur uw cv en motivatiebrief naar de bedrijven die u interesseren.

Bekijk alle vacatures
Electrical Engineer

Hebt u een polytechnische diploma met een specialisatie in elektriciteit, wenst u een job te vinden in de elektrochemie, in een analyselaboratorium of in de vervaardiging van farmaceutische producten? Solliciteer voor de job van kwaliteitsverantwoordelijke, hoofdtechnicus of productmanager en geniet van een gemiddeld salaris met voordelen.

Bekijk alle vacatures
Electromechanical Engineer

De Electromechanical Engineer is polyvalent en efficiënt. Of hij nu beschikt over een polytechnisch diploma of niet, hij zal zijn plaats wel vinden in een van de domeinen van de arbeidsmarkt, waaronder dat van de industrialisering van chemische producten of fundamenteel onderzoek bijvoorbeeld.

Bekijk alle vacatures
Systems Engineer

Als Systems Engineer in de chemische sector beschikt u over een perfecte kennis van systemen, zelfs de meest complexe. De job vereist dus een multidisciplinaire aanpak en vraagt een ruime inzetbaarheid en een algemene interesse voor alle domeinen.

Bekijk alle vacatures
Technician

Voelt u zich bijzonder aangetrokken door de chemische sector? Grijp uw kans! De gevraagde criteria zijn de volgende: organisatietalent, precisie, ambitie voor continue verbetering in de wetenschappelijke sector, enz. U bent allround ingenieur of gespecialiseerd in bouwkunde en beschikt over de vereiste competenties? Solliciteer!

Supply Chain Engineer

Bent u Logistics Engineer, beschikt u over een goede werkervaring en schrikt een team begeleiden u niet af? De chemische industrie wacht vol ongeduld op uw cv en motivatiebrief: deze industriële sector heeft voortdurend nieuwe mensen nodig! Raadpleeg de beschikbare vacatures!

Civil Engineer

In de chemische sector worden actief profielen van burgerlijk ingenieurs gezocht, en zeker als ze gespecialiseerd zijn in chemie en materiaalkunde. Ze staan bekend om hun wetenschappelijke kennis en hun vermogen om oplossingen te zoeken voor complexe problemen.

Functional Analyst

Bent u Logistics Engineer, beschikt u over een relevante werkervaring en schrikt een team begeleiden u niet af? De chemische industrie wacht vol ongeduld op uw cv en motivatiebrief: deze industriële sector heeft voortdurend nieuwe mensen nodig! Raadpleeg de beschikbare vacatures!

Software Engineer

De ontwikkeling van softwarepakketten maakt ook deel uit van het programma in de chemische sector, zeker in de computationele chemie. IT Engineers en Software Engineers worden dus regelmatig aangeworven door rekruteerders en aanwervingskantoren verbonden met de sector.