De Biotechnologie ingenieurs

De biotechnologie is een boeiende sector met verschillende functies voor alle soorten ingenieurs. Het gaat vooral om de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische laboratoria, maar de sector heeft betrekking op bijna elk type engineering: bijvoorbeeld de transportsector met biobrandstoffen, of op het gebied van milieu met innoverende recyclagemethodes. De “technologie van biologische conversie”, een tweede benaming, biedt dus massa’s jobs voor iedereen die beschikt over een ingenieursdiploma in alle domeinen van de wetenschap en technologie: biotechnologie, agronomie, industriële sector, gewasbeschermingsmiddelen, gentherapie, enz. De keuze is ruim en de desbetreffende jobs zijn erg boeiend.

Lees verder →
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Consultant

De Consultant vindt zijn plaats in de onderzoeksprojecten in de biotechnologie en in de uitwerking ervan. Zijn belangrijkste taken zijn een deskundige blik werpen op projecten en zijn wetenschappelijke kennis erop toepassen om de slaagkansen en prestaties te verhogen.

Bekijk alle vacatures
Projectmanager

Hebt u een goede wetenschappelijke en technische kennis, kent u iets van management en beschikt u over een echt organisatietalent: dan is de functie van projectmanager iets voor u! Stuur uw cv en motivatiebrief naar bedrijven die dit profiel aanwerven.

Bekijk alle vacatures
Quality Engineer

De taken van de Quality Engineer zijn vooral erop toezien dat het bestek perfect wordt nageleefd en dat het product van goede kwaliteit is voor het op de markt komt. Hij speelt dus een cruciale rol in het bedrijf en het labo.

Bekijk alle vacatures
Data Engineer

In het domein van de bio-informatica wordt de Data Engineer erg gewaardeerd. Hij weet beter dan wie dan ook hoe grote hoeveelheden gegevens moeten worden verzameld, bewaard en geanalyseerd, met name door middel van Machine Learning of artificiële intelligentie. Deze competenties zijn erg nuttig in de chemie, agronomie en de biomedische industrie.

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

De bio-informatica heeft betrekking op het verzamelen en analyseren van biologische gegevens en biedt onderzoekers in de biochemie en andere disciplines van de biotechnologie van over de hele wereld toegang tot deze gegevens evenals instrumenten voor modellering en interpretatie. IT Engineers zijn dus heel waardevol op deze arbeidsmarkt.

Bekijk alle vacatures
Business Analyst

Bent u dagelijks bezig met technologische observatie? Trekken sectoren die verband houden met de biotechnologie (biogeneeskunde, genetica, enz.) u aan? Bent u rationeel, analytisch en nauwkeurig ingesteld en kunt u goed “out of the box” denken? Dan hebt u het vereiste profiel voor vacatures voor Business Analyst.

Bekijk alle vacatures
Logistics Engineer

Hebt u altijd een oplossing klaar voor een technisch probleem, hebt u een perfect organisatievermogen en beschikt u over een goede kennis van het domein van de biotechnologie, dan komen de vacatures van Logistics Engineer perfect overeen met uw competenties.

Bekijk alle vacatures
Industrieel Ingenieur

Als industrieel ingenieur houdt u zich vooral bezig met het management van industriële productie in sectoren als de voeding, farmaceutische producten, cosmetica, enz. Uw kennis van nieuwe technieken en uw scherp wetenschappelijk inzicht zijn uw grootste troeven in de sector.

Bekijk alle vacatures
R&D Engineer

De R&D-sector (voor Research & Development) werft regelmatig onderzoeksingenieurs aan, met name voor diepgaand onderzoek op vlak van moleculaire biologie enz. Als u graag wil werken in een onderzoekslabo, aarzel dan niet om te solliciteren voor deze job.

Bekijk alle vacatures
Chemical Engineer

De Chemical Engineer is natuurlijk onmisbaar in deze technologische sector. Of hij nu gespecialiseerd is in biologie, genetica of eerder een algemeen profiel heeft, bedrijven die actief zijn in dit domein bieden hem graag een interessant arbeidscontract aan.

Technician

Een technisch ingenieur werkt voornamelijk in onderzoekslabo’s. De laborant moet beschikken over verschillende kwaliteiten bovenop een volledige wetenschappelijke opleiding. Stiptheid en nauwkeurigheid worden elke dag vereist van deze professional.

Sales Engineer

De farmaceutische industrie, de voedingsindustrie, enz.: al deze sectoren vragen de sociale vaardigheden en onderhandelingsskills van een goede Sales Engineer. Als u op zoek bent naar dit type functie, dan zal u zonder problemen een job vinden die bij u past.

Productie Ingenieur

De productieverantwoordelijke van deze sector, ook verantwoordelijke van de bioproductie genoemd, komt tussen op alle vlakken van het productieproces, van de celcultuur tot de controle op de conformiteit van het afgewerkt product. Hij werkt meestal in een onderzoekslabo, in een studiebureau of als werkvoorbereider.

Supply Chain Engineer

De Supply Chain Engineer is aanwezig in elke fase van de realisatie van een product, of het nu gaat om voeding, medicijnen of cosmetica. Hij ziet toe op de algemene organisatie van de productieketen: bevoorrading van grondstoffen, stockage van het afgewerkt product, enz.

Procurement Engineer

De Procurement Engineer is vlot in de omgang, heeft veel wetenschappelijke kennis en een uitstekend talent om te onderhandelen. Hij houdt zich bezig met de aankoop van grondstoffen en apparatuur en gereedschap van hoge kwaliteit tegen de beste prijs.

Elektronica Ingenieur

Elektronica is een belangrijk onderdeel van de biotechnologie. Grote groepen, innoverende bedrijven en labo’s werven dus regelmatig specialisten aan in dit domein. Grijp dus uw kans in deze sector!

Mechanisch Ingenieur

Bent u Mechanisch Ingenieur en wil u uw vaardigheden en kennis toepassen in de biotechnologische sector? Rekruteerders en aanwervingskantoren ontvangen heel graag uw sollicitatie, of u nu relevante ervaring hebt in de sector of niet!

Electrical Engineer

De competenties van de Electrical Engineer zijn ook erg waardevol in deze sector. Dit type ingenieur zal dus makkelijk een contract voor onbepaalde of bepaalde duur kunnen krijgen. Hebt u een diploma elektriciteit, solliciteer dan nu voor de overeenkomstige vacatures.

Energy Engineer

De biotechnologie heeft ook belangstelling voor het milieu en energie, met name via biobrandstoffen en andere. De ingenieur in de biotechnologie creëert niet alleen nieuwe stoffen en nieuwe bacteriën, maar ook nieuwe soorten energie. Het is daar dat de vaardigheden van de Energy Engineer naar boven komen.

Afgestudeerd

U behaalde uw universitair diploma en hebt nog geen eerste werkervaring? U beschikt over alle nodige technische vaardigheden om te beginnen in uw eerste job? De biotechnologische sector zoekt pas afgestudeerden en juniorprofielen.

Civil Engineer

Het rekruteringsproces zal slechts een formaliteit zijn voor u, als u naast uw diploma Burgerlijk Ingenieur ook beschikt over een grote wetenschappelijke leergierigheid, houdt van teamwork en creatief en stipt bent.

Software Engineer

IT is onmisbaar in alle sectoren: als Software Engineer vindt u dus ook opportuniteiten in de biotechnologie, of u nu al relevante werkervaring hebt of niet.

Systems Engineer

De Systems Engineer beheert perfect de verschillende IT-tools en software. Hij is verantwoordelijk voor het IT-systeem van het bedrijf en waakt over een goede werking en regelmatige updates. Hij houdt zich ook bezig met het beheer van de IT-infrastructuur.

Analyst Programmer

De Analyst Programmer is expert in de ontwikkeling van PHP, Java of andere, en zal helpen bij de ontwikkeling van programma’s en software die noodzakelijk zijn voor de groei, de efficiëntie en de rentabiliteit van het bedrijf of het labo waarvoor hij werkt.

Functional Analyst

Bent u allround of gespecialiseerd ingenieur, de functie van Functional Analyst zou bij u kunnen passen. Deze brengt de operationele afdelingen en de IT-dienst van het bedrijf waar hij werkt met elkaar in verband door ieders behoeftes door te spelen.

Developer

Softwareontwikkeling en IT-tools liggen aan de basis van de bio-informatica. IT-experten zijn dus onmisbaar in de sector. Bent u zelf Developer, bekijk dan de vacatures die overeenkomen met uw specialisme en aarzel niet om te solliciteren.

Electromechanical Engineer

Bent u Electromechanical Engineer en wilt u zich engageren in een sector met veel toekomstperspectieven en mooie carrièrekansen? Solliciteer voor de vacatures in de biotechnologie.