De Bankwezen ingenieurs

Bent u altijd al geboeid door de bankensector en heeft u een ingenieursdiploma? Dan is de functie van financieel ingenieur op uw lijf geschreven. Voor deze job worden vooral profielen van wiskundig ingenieurs of IT’ers gevraagd, zeker als ze beschikken over een extra diploma financieel management bijvoorbeeld. Evenwel krijgt u in een algemene polytechnische opleiding, ongeacht de uiteindelijke richting, vaak stiptheid en verantwoordelijkheidsgevoel en dat zijn net de kwaliteiten die erg belangrijk zijn voor de vacatures van deze sector. Ook al bent u algemeen ingenieur of gespecialiseerd in een andere branche, u hebt alle kansen op een openstaande functie in de bankenwereld.

Lees verder →
Consultant

De Consultant Engineer, ook wel raadgevend ingenieur genoemd, geeft zijn kennis en vaardigheden door aan zijn werkgever in geval van een specifieke problematiek. Hij begeleid de bank bij de realisatie van een project en probeert de resultaten te maximaliseren dankzij vernieuwende oplossingen.

Bekijk alle vacatures
Projectmanager

Projectmanagement in de bankenwereld is vaak geliefd bij ingenieurs met interesse in de sector of met een extra financieel diploma. Hun doel is om de prestaties van de bankinstelling waarvoor ze werken te optimaliseren door middel van een verbetering van de processen of organisatorische veranderingen.

Bekijk alle vacatures
Functional Analyst

De Functional Analyst heeft een job die gelijkaardig is aan die van de Business Analyst. Die laatste analyseert de globale situatie terwijl de Functional Analyst zich bezighoudt met een specifiek IT-project (applicatie, softwarepakket, enz.) dat hij van A tot Z beheert. Hij zorgt ook voor de technische documentatie die erbij hoort.

Bekijk alle vacatures
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Sales Engineer

Als verkoper in de bankenwereld kan het uw taak zijn om een verkoopstrategie uit te werken en/of vertrouwensrelaties op te bouwen met uw prospecten door uw klantenportefeuille te laten groeien. Om zich te onderscheiden in deze job moet u stressbestendig zijn en een uitstekend commercieel gevoel hebben.

Bekijk alle vacatures
Developer

Het team van IT-ontwikkeling, bestaande uit gespecialiseerde ontwikkelaars in verschillende programmeertalen, houdt zich meestal bezig met het ontwikkelen van nieuwe programma’s die nuttig zijn voor de bankgroep waarvoor het werkt en het voortdurend verbeteren van de bestaande softwarepakketten.

Bekijk alle vacatures
Afgestudeerd

Hebt u onlangs uw ingenieursdiploma behaald en voelt u zich aangetrokken tot de financiële sector? Bent u steeds stipt en neemt u de nodige voorzorgsmaatregelen die eigen zijn aan dit bepaald domein? Stuur uw cv en motivatiebrief, u hebt alles in de hand om uw eerste job te vinden.

Bekijk alle vacatures
Logistics Engineer

De vereiste kwaliteiten om de functie van Logistics Engineer in te vullen zijn uiteraard een beproefd organisatievermogen maar ook goed kunnen werken in teamverband en vlot doeltreffende technische oplossingen vinden in geval van nood.

Bekijk alle vacatures
Data Engineer

De Data Engineer wordt veel gezocht door rekruteerders in de financiële sector want er moeten steeds meer gegevens worden opgeslagen en geanalyseerd. Of u nu pas afgestudeerd bent of u hebt al meerdere jaren werkervaring op de teller, u hebt alle kansen om werk te vinden in deze sector.

Bekijk alle vacatures
Business Analyst

De functie van Business Analyst behoort tot de jobs die moeten worden ingevuld in de bankensector en is echt “in”. Deze job bevat veel verantwoordelijkheden en een concrete bijdrage tot de projecten, een uitstekende keuze voor ingenieurs die willen beginnen in deze sector.

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

De IT Engineer draagt bij tot de modernisering van de bank, met name door applicaties te ontwikkelen of softwaresystemen te creëren die vernieuwend zijn in de sector. Daarnaast genereert de bankensector miljarden gegevens die enkel kunnen worden beheerd door een expert (een data manager, bijvoorbeeld).

Bekijk alle vacatures
Procurement Engineer

De Procurement Engineer is over het algemeen gemakkelijk in de omgang en heeft een uitstekende wetenschappelijke en technische kennis. Deze kwaliteiten worden veel gevraagd in de financiële sector voor commerciële functies of jobs met veel verantwoordelijkheid (als u al een relevante ervaring hebt).

Bekijk alle vacatures
R&D Engineer

U bent geboeid door financiën en, steunend op de competenties die u hebt verworden op de polytechnische school, zit u vol ideeën om tools te verbeteren? Stuur uw sollicitatie door: verschillende bankinstellingen zoeken dynamische en ambitieuze ingenieurs!

Bekijk alle vacatures
Analyst Programmer

De Analyst Programmer is een van de informaticaberoepen waar veel nood aan is in de financiële sector. Dit type profiel is eigenlijk onmisbaar bij de realisatie van programma’s voor een goede werking van de verschillende bankdiensten die de desbetreffende bank of bankgroep aanbiedt.

Bekijk alle vacatures
Burgerlijk Ingenieur

Bekijk alle vacatures
Quality Engineer

De Quality Engineer in de financiële sector is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening van de bankinstelling waar hij werkt. Daarvoor moet hij een goede kennis hebben van de organisatie van het bedrijf, zich onderscheiden door zijn sociale vaardigheden en beschikken over uitstekende technische skills.

Bekijk alle vacatures
Software Engineer

Het IT-domein in de bankensector vertegenwoordigt een enorm deel van de jobs voor ingenieurs. Zij worden aangeworven voor verschillende taken: IT-tools en software ontwikkelen enz. Software Engineers die werk zoeken, zullen in deze sector zeker een job vinden.

Bekijk alle vacatures
Technician

Het technische aspect in de bankensector is zonder twijfel van heel groot belang. Een faillissement kan alle geloofwaardigheid van een bank in gevaar brengen. De technisch ingenieur die we zoeken voor deze job moet stipt en georganiseerd zijn en doeltreffende en veilige oplossingen naar voren kunnen brengen.

Industrieel Ingenieur

De opleiding industriële techniek is multidisciplinair: industrieel ingenieurs zijn dan ook bijzonder geliefd omwille van hun ruime inzetbaarheid: beheer van productiesystemen, informatica, operationele strategie, wetenschappelijke kennis, enz. Bijna alle functies in de bankensector staan dus voor hen open.

Civil Engineer

Civil Engineer is een van de profielen die perfect geschikt zijn voor een job in de bankenwereld. Met of zonder relevante ervaring, hij is opgeleid om actief technologische observatie te doen en beschikt over een uitgebreide wetenschappelijke en wiskundige kennis en al het nodige voor deze functie.

Systems Engineer

Bankgroepen schakelen professionals met een profiel van Systems Engineer in om hun verschillende softwaresystemen over te nemen. Zij moeten zowel stipt als reactief zijn. Voldoet u aan die omschrijving? Neem dan contact op met de banken die rekruteren!