De Automobiel ingenieurs

Bent u ingenieur en op zoek naar een job in de automobielindustrie? Dan zult u die makkelijk vinden. Deze sector is in volle groei en doet vaak een beroep op aanwervingskantoren om nieuwe algemene en gespecialiseerde profielen in dienst te nemen. IT Engineers bijvoorbeeld voor zelfrijdende auto’s, Energy en R&D Engineers om optimale ecologische oplossingen en alternatieve aandrijvingen enz. te zoeken. Het is dus een veelzijdige sector met veel vacatures voor alle profielen (pas afgestudeerden en mensen met ervaring) waar discipline en innovatie centraal staan.

Lees verder →
Logistics Engineer

De logistiek staat centraal in de automobielsector en is aanwezig in elke fase, van ontwikkeling tot distributie. Dankzij zijn opleiding aan een polytechnische school is de ingenieur in staat om een strategie te ontwikkelen voor een efficiënte workflow. Solliciteer en krijg een contract voor onbepaalde duur in de sector!

Bekijk alle vacatures
Projectmanager

Als projectmanager brengt u uw taken tot een goed einde met respect voor de verschillende concepten en voorschriften van de autofabrikant die u heeft ingezet. U volgt nauwgezet de kwaliteitsrichtlijnen en optimaliseert de verschillende benodigde middelen.

Bekijk alle vacatures
Sales Engineer

Bent u stressbestendig, hebt u een goed zakelijk inzicht en houdt u van diplomatie en onderhandeling, dan zijn de functies van Sales Engineer in de automobielindustrie echt iets voor u! Aarzel niet om te solliciteren!

Bekijk alle vacatures
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Procurement Engineer

Voor de job van Procurement Engineer wordt doorgaans een commercieel en technisch profiel gevraagd. De vereiste kwaliteiten voor deze functie zijn een goede technische en wetenschappelijke kennis en uitstekende sociale vaardigheden. Deze twee skills zijn essentieel voor deze job!

Bekijk alle vacatures
IT Engineer

Het op de markt brengen van zelfrijdende auto’s is de volgende uitdaging van de automobielsector. De meeste fabrikanten zijn volop bezig met het rekruteren van verschillende IT Engineers. Die zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van algoritmes, databeheer, de uitwerking van het dashboard, enz.

Bekijk alle vacatures
Developer

In een tijdperk van zelfrijdende auto’s en voertuigen met een automatische versnellingsbak zijn technologisch geavanceerde ontwikkelaars uiteraard onmisbaar. IT Engineers hebben als voornaamste taak het ontwikkelen van algoritmes en software die beantwoorden aan de behoeften van het bedrijf ... maar vooral aan die van de toekomstige gebruikers.

Bekijk alle vacatures
Consultant

De functie van Consultant Engineer is altijd moeilijk te omschrijven omdat de mogelijke taken zo gevarieerd zijn. Zijn belangrijkste doel is de optimalisatie van de werking van het bedrijf om zo de resultaten te maximaliseren. Hij is de stuwende kracht voor verandering, innovatie en dynamiek.

Bekijk alle vacatures
Productie Ingenieur

Planning, organisatie en supervisie zijn taken die u graag voor uw rekening neemt? U beschikt over goede technische skills en houdt van teamwork? Stuur dan uw sollicitatie naar de bedrijven in de automobielindustrie die op zoek zijn naar Productie Ingenieurs!

Bekijk alle vacatures
Quality Engineer

De Quality Engineer beschikt over een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, is stipt en efficiënt want hij zal snel technische oplossingen moeten aanbrengen bij problemen of om de winsten van het bedrijf te maximaliseren. Deze functie met veel verantwoordelijkheid brengt ook voordelen met zich mee, zoals een heel aantrekkelijk salaris.

Bekijk alle vacatures
R&D Engineer

De functie van R&D Engineer omvat verschillende essentiële taken: hij houdt zich bezig met de markt- en concurrentieanalyse om de behoeften van de consument te achterhalen. Hij zal innovatieve producten moeten ontwikkelen om aan die behoeften te voldoen en zorgt voor de verbetering ervan.

Bekijk alle vacatures
Business Analyst

Naast een goed organisatie- en beheervermogen moet de Business Analyst ook een uitstekend verantwoordelijkheidsgevoel hebben en veel zin om te werken in een team. Zijn efficiëntie zal de sleutel zijn voor de verbetering van het rendement van het IT-team.

Bekijk alle vacatures
Energy Engineer

Er staan verschillende vacatures open voor Energy Engineers. Eerst en vooral is het hun taak om het energieverbruik van de industrie te optimaliseren, maar ook dat van de producten. Daarnaast zullen de auto’s van morgen andere brandstof gebruiken dan elektriciteit of benzine: het is aan hem om de beste energievorm te zoeken!

Bekijk alle vacatures
Data Engineer

Onder de verschillende jobs die de automobielindustrie aanbiedt, is die van Data Manager erg bijzonder: deze ingenieur is stipt en georganiseerd en moet alle verzamelde gegevens beheren en grondig analyseren om er oplossingen uit te halen waarmee hij het rendement van het bedrijf kan verbeteren.

Bekijk alle vacatures
Mechanisch Ingenieur

Dankzij diepgaande technologische skills en gespecialiseerde studies is de Mechanisch Ingenieur expert in mechanismes en voertuigen, of ze nu gebruikt worden door consumenten of bedrijven. Hij past ook perfect in de sector van de automobielindustrie.

Bekijk alle vacatures
Electromechanical Engineer

De Electromechanical Engineer houdt zich bezig met fabricage, werkzaamheden en onderhoud aan elektromechanische systemen, van het prototype tot aan de verkoop. In de automobielsector en industriële sectoren die daarmee samenhangen gaat het voornamelijk om wisselstroommachines, elektrische motoren in het algemeen, enz.

Bekijk alle vacatures
Systems Engineer

De Systems Engineer wordt gekenmerkt door zijn multidisciplinair profiel en heeft geen moeite om een plek te veroveren op de arbeidsmarkt in de automobielsector. Zijn diepgaande kennis en grondige vaardigheden maken van hem de ideale kandidaat voor verschillende openstaande functies.

Bekijk alle vacatures
Electrical Engineer

Binnen deze job bent u verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een stroomverdelingssysteem waarmee, in het geval van de automobielindustrie, auto’s kunnen worden gebouwd. Een van de andere taken is ook het daarmee samenhangende verbruik en de kosten zoveel mogelijk te verlagen.

Bekijk alle vacatures
Industrieel Ingenieur

Beschikt u over een algemeen of gespecialiseerd ingenieursdiploma en hebt u al een eerste werkervaring? Dan is er voor u een brede waaier aan vacatures voor industriële beroepen: industrieel verantwoordelijke, technisch verantwoordelijke, teamleider of projectmanager, enz.

Bekijk alle vacatures
Functional Analyst

Solliciteren voor de job van Functional Analyst is een uitstekend idee voor ingenieurs die al enkele jaren werkervaring hebben en klaar zijn om de organisatie van een project van begin tot einde op zich te nemen. Goed kunnen organiseren en proactief zijn is dus een must.

Bekijk alle vacatures
Burgerlijk Ingenieur

Bekijk alle vacatures
Technician

De automobielsector is enorm populair maar vereist een echte technische deskundigheid. Een technisch ingenieur (bijvoorbeeld een Civil Engineer of industrieel ingenieur) zal dus perfect in staat zijn om te beantwoorden aan dit essentiële criterium en is perfect geschikt voor de sector.

Bekijk alle vacatures
Afgestudeerd

Is de automobielindustrie de sector waarin u werk zoekt? Bent u pas afgestudeerd en op zoek naar een eerste job? Of een ingenieursstudent aan het einde van zijn studies? Deze sector werft jongere profielen aan, zonder relevante werkervaring, die kunnen bijdragen tot de innovaties van morgen.

Supply Chain Engineer

De belangrijkste taken van de Supply Chain Engineer zijn: het bestek nauwgezet volgen en de processen en de productieketen verbeteren. Voor deze functie wordt vaak een succesvolle ervaring binnen een gelijkaardige job gevraagd en goede sociale vaardigheden zijn een must.

Elektronica Ingenieur

U bent op de hoogte van de laatste technologische innovaties, projectmanagement schrikt u niet af en u beschikt over een diploma met een specialisatie in elektronica? De arbeidsmarkt is voortdurend op zoek naar uw profiel.

Chemical Engineer

U bent gepassioneerd door auto’s: hebt u al gedacht aan solliciteren in de automobielindustrie? Uw achtergrond van Chemical Engineer zal u ongetwijfeld kunnen inzetten om de giganten in de sector te overtuigen. U bent een bron van innovatie en continue verbetering van onderdelen en brandstoffen.

Civil Engineer

Werkzoekenden die een diploma van Civil Engineer hebben (of ook industrieel ingenieur) hebben alle kansen om werk te vinden in de automobielsector. Hun wetenschappelijke en technische kennis en ook hun vermogen om doeltreffend technische oplossingen te vinden voor complexe systemen maken hun profiel veel gevraagd door grote bedrijven maar ook start-ups.

Analyst Programmer

Automatisering is een van de nieuwe uitdagingen die de automobielsector moet aangaan. Om dat te doen hebben grote bedrijven nood aan succesvolle en efficiënte computeranalisten die software kunnen schrijven die de auto’s van morgen kunnen besturen en die toezien op hun goede werking en optimalisatie na verloop van tijd.

Software Engineer

De automobielindustrie heeft nood aan Software Engineers om te werken aan alle IT-projecten aan boord van de voertuigen. Deze ingenieurs ontwikkelen dus software en applicaties voor autonome systemen in elektronische objecten: hier bijvoorbeeld een dashboard in een auto.