De Bouw ingenieurs

De vacatures in de bouwkundige sector hebben zowel betrekking op de bouwsector (de plaatsing van verwarming- of ventilatiesystemen bijvoorbeeld), als op de transportsector (wegeninfrastructuur bijvoorbeeld) of de civiele bouwkunde (waaronder de constructie van bruggen of platformen). Werknemers in deze functie leggen het budget en de deadlines vast, beheren de aanbestedingen en offertes, bepalen de nodige apparatuur, maken de plannen op, enz. Kortom, ze houden zich bezig met alle technische en administratieve aspecten van het project en het verloop van de werken. Daarvoor zijn verschillende profielen nodig: ingenieur-architect, projectingenieur, technisch verantwoordelijke, enz.

Lees verder →
Projectmanager

De ingenieur die zich bezighoudt met projectmanagement ziet erop toe dat het budget en de deadlines gerespecteerd worden en gaat alle uitdagingen aan die op zijn pad komen. Een stipte en verantwoordelijke ingenieur met een eerste relevante ervaring is de ideale kandidaat voor de job van projectmanager.

Bekijk alle vacatures
Project Manager

Bekijk alle vacatures
Logistics Engineer

Een goede kennis van logistiek is in de bouw een garantie voor een efficiënte werf. De Logistics Engineer regelt het transport, beheert de werknemers en het materiaal en verkleint de stockageruimte.

Bekijk alle vacatures
Sales Engineer

In de bouwsector heeft de Sales Engineer als voornaamste taken het bewaken van prestatie-indicatoren en het doen stijgen van het omzetcijfer dankzij verkopen die hij sluit. Daarvoor moet hij een klanten- en prospectenbestand aanleggen en uitbouwen.

Bekijk alle vacatures
Bouwkundig Ingenieur

De bouwkundig ingenieur is, zoals zijn naam het zegt, specialist in dit domein: zijn opleiding en de kwaliteiten, theoretische kennis en vaardigheden die hij ontwikkeld heeft, zijn een echte troef voor zijn kandidatuur als hij aan de slag wil gaan bij een bouwbedrijf bijvoorbeeld.

Bekijk alle vacatures
Procurement Engineer

Solliciteer als Procurement Engineer voor een functie met verantwoordelijkheid in een dynamische sector: de bouw! Sta aan het hoofd van de commerciële contacten met leveranciers en onderhandel over verkoopovereenkomsten voor materiaal voor de verschillende afdelingen: metsel- en schilderwerk, elektriciteit, loodgieterij, enz.

Bekijk alle vacatures
Consultant

Consultant in het energiezuinig bouwen, renovatie, enz.: er zijn veel mogelijkheden voor wie een carrière wil uitbouwen in de consultancy in deze sector. Om op een harmonieuze manier te ontwikkelen, zijn kwaliteiten als pedagogie, vlot in de omgang en organisatie essentieel.

Bekijk alle vacatures
Industrieel Ingenieur

Wat is er logischer voor een industrieel ingenieur dan een job zoeken in de bouw van gebouwen of infrastructuur? Hij is polyvalent, technisch expert en ook veldwerker, wat hem onmisbaar maakt voor bouwprojecten. Hij staat garant voor de duurzaamheid van gebouwen en verzorgt ook de technische opvolging op de werven.

Bekijk alle vacatures
Quality Engineer

Een ingenieursopleiding met een specialisatie in kwaliteitscontrole is de sleutel tot het vinden van een job in de bouw. Op de werf heeft de Quality Engineer als voornaamste taak het verzekeren van de opvolging en de vooruitgang van de werken, conform het kwaliteitsplan van het project.

Bekijk alle vacatures
Energy Engineer

Energie en bouw gaan steeds meer hand in hand. Met de groeiende ecologische uitdagingen worden de wettelijke beperkingen ook steeds groter. De Energy Engineer reageert daarop door te zorgen voor betere energieprestaties van de gebouwen met als voorbeeld passiefwoningen.

Bekijk alle vacatures
Burgerlijk Ingenieur

Bekijk alle vacatures
Afgestudeerd

Bent u pas afgestudeerd aan een polytechnische school of nadert u het einde van uw studies? Zoekt u werk en bent u gepassioneerd door de bouwsector? Houdt u van werken in een team en kijkt u uit naar een eerste job? Stuur dan uw cv en motivatiebrief naar bedrijven die aanwerven in deze sector.

Bekijk alle vacatures
Electromechanical Engineer

Een Electromechanical Engineer verzekert de opvolging van de elektrische installaties van een gebouw en eveneens het onderhoud ervan. Een geslaagde ervaring in de uitwerking van een project en een passie voor technische innovatie, dat zijn waardevolle troeven in de ogen van rekruteerders in deze sector.

Bekijk alle vacatures
Electrical Engineer

Een job in de bouw is vanzelfsprekend voor mensen met een diploma van Electrical Engineer. Hun technische competenties zijn onmisbaar om elektrische installatieplannen te ontwikkelen voor nieuwe projecten. Ze zijn ook rechtstreeks betrokken bij de installatie van lampen, kabels, schakelaars, enz.

Bekijk alle vacatures
Technician

Van de technisch ingenieur wordt een goede kennis van de sector verwacht. Hij moet eveneens snel technische oplossingen vinden indien nodig. Beschikt u over deze twee criteria, dan hebt u het gezochte profiel: stuur uw sollicitatie door.

Bekijk alle vacatures
Elektronica Ingenieur

Er is steeds meer nood aan elektronica bij bouwprojecten: verwarming, luiken, beveiliging enz. Dankzij zijn gestructureerde en analytische geest kan de ingenieur elektronische circuits ontwikkelen voor nieuwe gebouwen maar ook software programmeren om die systemen te controleren.

Civil Engineer

De allround ingenieur, en vooral de Civil Engineer, is perfect op zijn plaats in de bouwsector. Hij heeft de vereiste kwaliteiten en de wetenschappelijke en technische kennis die eigen is aan het domein en hij is het gewoon om in een team te werken met andere collega’s.